Vesti Alpsko skijanje - Emilija Đurović prva u slalom trci FIS CHI Zagreb trofeja

Alpsko skijanje - Emilija Đurović prva u slalom trci FIS CHI Zagreb trofeja

Sljeme, Zagreb | 17.02.2021. | Skijanje.rs
Djurovic Emilija 2 1200x730

Drugog takmičarskog dana na FIS CHI Zagreb trofeju na Sljemenu, naša Emilija Đurović osvojila je prvo mesto u trci slaloma u kategoriji devojčica U14, uzrasta između 12-14 godina.

Nakon prve vožnje Ema je imala zaostatak od 45 stotinki za tada vodećom slovenkom Gajom Kidrič. Opet je imala grešku, ovaj put na prelomnici (prelazak iz ravnog na poslednju strmnu). Ispala je iz ritma i bukvalno stala...

Ali, sjajnom drugom vožnjom bez greške, uspela je da nadoknadi izgubljeno i zabeleži pobedu na ovom prestižnom međunarodnom skijaškom takmičenju za decu.

Emilijin uspeh je tim pre veći kada se zna da se takmićilo 26 ekupa iz 19. zemalja sveta. Prvih 15 plasiranih u trci osvajaju bodove FIS CHI kupa. U sedmočlanoj ekipi Srbije, FIS CHI bodove je pored Emilije (20 za 2. mestu u GS i 25 za 1. mesto u SL), osvio i Dušan Tasić, 5 bodova za 11. mesto u GS.

U ukupnom plasmanu ovogodišnjeg "Zagreb trofej 2021" takmičenja, ekipa Srbije je sakupila 50 bodova i plasirala se na 8. mesto.

Zbog zgusnutog kalendara takmičenja, Emilija Đurović ove sezone nastupa na međunarodnim FIS CHI trkama kao i trkamu u okviru Alpskog kupa Srbije, ali ne i regionalnim trkama. Na predstojećiem FIS Evropa kupu za skijašice na Kopaoniku, Emilija će startovati kao predvozač.

 

Komentari