Vesti Alpsko skijanje - Austrijska skijašica Kathrin Zettel okačila skije o klin

Alpsko skijanje - Austrijska skijašica Kathrin Zettel okačila skije o klin

Austrija | 16.07.2015. | bihski.com, vol.at
zettel5

Jedva se nekako slegla prašina u sukobu izmedu Anne Fenninger i šefa Skijaškog Saveza Austrije, Peter Schroecksnadel-a. Anna će ipak iduće godine nastaviti da se bori za boje Austrije! Ali, stiže nova vest - Kathrin Zettel našušta skijanje.

U prošli ponedeljak oproštajni govor je održala Kathrin Zettel. Obrazloženje 28-o godišnje takmičarke je bila povreda kuka i sa suzama u očima ona je rekla: Ne mogu više! I ranije je bilom uspona i padova, nadam se da će podmladak brzo napredovati?“

Kathrin Zettel ima 9 pobeda u Svetskom kupu u alpskom skijanju, 7 u veleslalomu i 2 u slalomu. Takođe, ona je osvojila zlato u super-kombinaciji na Svetskom prvenstvu 2009, srebro u slalomu na Svetskom prvenstvu 2011, bronzu u slalomu na Olimpijskim igrama 2014...

Od marta 2014. do jula 2015. takmičarsko skijanje je napustilo 6 austrijskih reprezentativki. Na takmičenjima za Svetski Kup u alpskom skijanju više neće nastupati: Alexandra Daum (povukla se marta 2014.), Marlies Schild (septembar 2014.), Regina Sterz (mart 2015.), Niki Hosp (jun2015.), Andrea Fischbacher (jun 2015.) i Kathrin Zettelc (jul 2015.). One su zajedno imale 61 pobedu na trkama Svetskog kupa i 23 pojedinačnih medalja na Olimpijadama i Svetskim prvenstvima.

Težak gubitak za šefa austrijskog tima Petera Schroecksnadela koji je, uprkos godinama, i dalje je vrlo ambiciozan i uspešan menadžer.

Izgleda da ćemo u nastavku belog cirkusa za dame ženski tim Austrije gledati u novom sastavu. Ostalo ih je samo sedam među kojima je lider Ana Fenninger  uz 34-godišnju Elizabetu Gorgl čija se karijera takođe bliži kraju.

Galerija slika

Komentari