Vesti Alpska kombinacija neće biti ukinuta još najmanje dve godine

Alpska kombinacija neće biti ukinuta još najmanje dve godine

| 25.06.2019. | Hina
Nevena Ignjatovic1 960x584

Međunarodna skijaška federacija (FIS) nema nameru da ukine alpsku kombinaciju još najmanje dve sezone, odlučilo je Veće FIS-a na konferenciji Međunarodne skijaške federacije koja je održana u Cavtatu u Hrvatskoj.

Stručne komisije i odbori predložili su uklanjanje alpske kombinacije iz kalendara takmičenja Svetskog kupa već za iduću sezonu, ali FIS Kouncil je to odbio.

Alpska kombinacija će ostati na programu Svetskog kupa u nadolazećoj sezoni i sezoni 2020/21. kao i na Svetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Cortini d'Ampezzo 2021. godine.

U predstojećoj sezoni 2019/20. u kojoj nema velikog takmičenja, skijaši u alpskoj kombinaciji nastupiće u Hinterstoderu, Wengenu i Bormiu, dok će skijašice imati četiri kombinacije u Val d'Isereu, Zauchenseeu, Crans Montani i La Thuileu.

Sve promene će bit potvrđene pre početka sezone na redovnim jesenjim sastancima tehničkog odbora u Zürichu.

Najuspešnija skijašuca Srbije Nevena Ignjatović, svoje najbolje rezultate u FIS Svetskom kupu u alpskom skijanju ostvarila je upravo u ovoj disciplini.

Na FIS konferenciji u Cavtatu je učestvovalo više od 700 učesnika, predstavnika nacionalnih skijaških saveza iz 52 zemlje sa svih kontinenata, a izrazito bogat program radnih sastanaka obuhvatao je sve sportove na snegu okupljene pod FIS-om.

Komentari