Vesti Aktivnosti Ski kluba Midžor - Knjaževac

Aktivnosti Ski kluba Midžor - Knjaževac

Knjaževac | 29.06.2012. | skimidzor.org
midzor250

Zadnji, a može se i reći prvi trening u novoj sezoni cicibani i pioniri SK Midžor Knjaževac su imali zadnje nedelje aprila na Staroj planini da bi potom imali dvadesetodnevnu pauzu i  nakon toga krenuli sa suvim pripremama, testiranju i kondicionim treninzima.

Prvi trening za pionire na glečeru Kaprun, a po planu i programu šefa strčnog šaba kluba odvija se u dve grupe zbog školskih obaveza takmičara.

Prva grupa je već odradila svoj trening od 6 do 13 juna 2012. Nju su činili Jelisaveta Radovanović (1999), Mihajlo Djordjević (1999), Marta Dinić (2000) (pioniri) i Veselin Zlatkovič (2001) ciciban sa trenerom Matic Jerašom na glečeru Kaprun u Austriji.

Druga grupa je upravo na desetodnevnom treningu takođe na Kaprunu. Sa Matic Jerašom su ovog puta takmičari kluba Barbara Bogdanović (1997), Dimitrije Milošević (1999) i Mateja Minić (2000). Kao podrška u logistici sa takmičarima je i Milena Bogdanović.

Treba reći da je sa klubom na treningu i Mića Zorić iz Udruženja Instruktora Skijanja Srbije, čime se nastavlja dugogodišnja uspešna saradnja kluba sa tom strukovnom organizacijom.

Plan kluba je da u svakoj narednoj grupi asistenti budu mladi treneri kluba pre svih Nemanja Milojević, Strahinja Milojević i Filip Radovanović gde bi stekli neophodnu praksu za dalji rad. Po povratku sa treninga nastaviće se sa kondicionim treningom, a krajem jula otići će se na
desetodnevne visinske pripreme na Staroj planini. Postoji mogućnost da taj trening bude realizovan u saradnji sa SK Niš iz Niša.

Prvi naredni glečer za pionire po planu i programu zakazan je za drugu polovinu avgusta. Ove godine cicibani će imati dva treninga na glečeru Kaprun i to u oktobru i novembru.

SK Midžor trenutno organizuje školu sporta za najmlađe članove kluba na sportskim terenima u Knjaževcu.

Klub je nedavno dobio Majsku Nagradu povodom Dana Opštine Knjaževac kao najbolji Sportski kolektiv u Knjaževcu.

Galerija slika

Komentari