Vesti 4 Doline, SUI - U Verbieru otvoren novi najviši zipline na svetu

4 Doline, SUI - U Verbieru otvoren novi najviši zipline na svetu

Verbier, SUI | 21.09.2020. | inthesnow.com
zipline 1 960x584s

Verbier u Švajcarskoj je predstavio novi najviši zipline na svetu, pretekavši prethodni najviši iznad Val Thorens-a - Orelle-a u Francuskoj.

Novi Mount 4 Zipline za koji se očekuje da radi tokom cele godine polazi sa 3.330 metara nadmorske visine, sa visinskom razlikom od 383m.

Sa dužinom od 1,4 km takođe nosi naziv novog najdužeg ziplinea u Alpima. Korisnici prilikom spuštanja mogu da postignu brzinu i preko 100 km/h.

Kabl počinje iznad glečera Tortin i spušta se između Mont-Fort-a i Les Gentianes-a.

Oni koji se spuštaju niz zipline, sastaju se prvo u planinskom restoranu Gentianes u podnožju zip linije radi podučavanja i testiranja kompleta. Predhodna rezervacija obavezna na: https://www.easyverbier.com/fr/mont-4-zipline

Zipline je kreirala kompanija koja se zove Rope Runner, a investicija je vredela 750.000 CHF (švajcarskih franaka).

Vožnje koštaju 45 CHF za odrasle, 28 CHF za tinejdžere i seniore i 20 CHF za decu. Tome treba dodati troškove ski pass-a odnosno karata za pristup žičarama do polaska ziplajna (dostupan je kombinovani letnji pristup žičare + zipline karta). Korisnici moraju biti stariji od 8 godina, minimalna težina je 30 kg, a maksimalna 125 kg, minimalna visina 120 cm.

Mont 4 Zipline je otvoren u ponedeljak, 10. avgusta.

 

Galerija slika

Komentari