Utisci i Reportaže Telemark skijanje tiho kreće i u Srbiji

Telemark skijanje tiho kreće i u Srbiji

Kopaonik | 12.03.2013. | Predrag Stanojevic
telemarksrbija2m

Ni u jednoj prodavnici ili rentalu u Srbiji nećete naći telemark ski opremu, ni u jednoj ski školi kod nas ne postoji učitelj telemark skijanja. Ipak, Telemark je tiho krenuo i u Srbiji.  Predrag Stanojević već duže vremena želi da se oprba i u ovom svojevrsnom plesu na snegu. Napokon je ove sezone nabavio opremu i sa prijateljem za svoj telemark početak je odabrali su stazu Sunčana dolina na Kopaoniku.

Njihova pojava na stazi je ipak bila primećena...

Naš telemark je izazvao nemusto interesovanje vecine i nekoliko pravih pitanja skijaša na stazi. Izdvajam par. Jedan nas je pitao šta to vozimo i kada smo mu rekkli, nije znao bas nista o tome, a imao je 40-tak godina.

Drugi pak, pravi biser, ..”hej momci podsetili ste me na 1947.g. kada je JNA dobila zadatak da voze skije..”. Videsmo staračke pege na licu skijaša koji nam postavi ovo pitanje, pa ga upitasmo koliko godina ima, i... ravno 86 godina. Covek, inace, pripada 1. Generaciji DIF-ovaca!

Na fotografijama je tek 2. dan skijanja TELEMARK tehnikom, narednih dana smo bolje savladali ali, nazalost, nemamo fotografije - šteta.

           Predrag Stanojevic    predrag.stanojevic@ems.rs

 

Galerija slika

Komentari