Pozdrav svima,treba mi mala pomoc. razmisljam da ucim dete da skija, ima 3.5 godine.dugo skijam,mnogo ljudi sam naucio da skija ali nikad nisam ucio decu...ne mislim da ga naucim odmah da skija ali za pocetak da stane na skije pa da vidimo kako ide.zanima me vase iskustvo sa decom? da li je rano da uopste pokusavam? hoce li izdrzati bar sat vremena sa pancericama na nogama?da li mogu bar plug da ga naucim pa da ga spustim izmedju nogu jednom niz stazu? sa koliko ste vi ucili svoju decu da skijaju i kako su reagovali prvi put,sta da ocekujem?

Odgovor sa citatom
. Ćerka je isto krenula sa 4 godine ali nisam mogao da je učim sam pošto je sin već skijao tako da je ona prve korake morala da odradi sa instruktorom (1 na 1), čaš-dva dnevno (krene recimo u 10-11h) i onda posle skija sa nama...
. I od prilike po sat vremena. Posle se verovatno izmori i onda idemo da se sankamo ili nesto drugo. Bez ikakvog forsiranja skijao je kad je hteo i koliko je hteo. I super smo prosli. Ove zime ako budemo isli na zimovanje dacu ga u ski vrtic. Video sam kako i sta rade sa tako malom decom i svidja mi se njihov princip. Kroz igru uce da skijaju. U stvari nije to ni klasicno ucenje jer su oni jos mali za tako nesto jer nemaju ni koncentraciju ni kordinaciju ali je bitno da su na skijama i da se zabavljaju. Sa druge strane tih 2 sata koliko je u vrticu mozes da ides da skijas. Posle toga sankanje ili sta vec. Moj klinac jos uvek spava preko dana tako da smo isli posle skijanja i sankanja na spavanje. Supruga je skijala pre podne a ja cuvao klinca pa se posle zamenimo.
History is made by those who dare to break the rules.