Strana 9 od 15 PrvaPrva ... 7891011 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 81 do 90 od 148

Tema: Fitovanje pancerice - Bootfiting

Super Member
    Datum registracije
    05.01.2008
    Godina
    43

Podrazumevano

Mislim da ti taj ulozak nece korigovati nepravilnost, jer taj ulozak sluzi za potporu i apsorbciju udarnih sila na stopalo, a ne za korekciju.

Mada ako moze da se zagreje i formira ... ako bi mogao da stanes na ulozak tako da ga opteretis spoljasnjim delom stopala, da ulozak dobije pad ka spolja, uspeo bi da dobijes oblik uloska za korekciju pronacije.
    Jer je to ono sto i u BS rade, samo ulozak zagreju u posebnoj masini, stave ga u modlu u koju ti stanes u ski stavu i opterecujes ulozak spoljasnjim delom stopala dok drzis kolena u liniji sa kukovima i skocnim zglobovima.

Ipak ja bih to preustio nekom ko zna sta radi.

Kod mene je isto pronacija ne velika, najociglednija je kada stanem na klizaljke, jer sam uvek na unutrasnjoj strani noza.
    Na skijama me je iritirala jer mi panca ubija unutrasnju stranu zgloba, bolje je sa ovim Sidas uloskom, ali ne skroz bolje.
    Mada nikada nisam izvadio uloske iz pance, pa da stavim u klizaljke, da vidim kakva je razlika...

Super Member
    Datum registracije
    05.01.2008
    Godina
    43

Podrazumevano

Ako nisam bio jasan, sa pronacijom treba da postignes ovaj oblik korektivnog uloska:

Ski legenda ibane avatar
    Datum registracije
    01.12.2004
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 8+
    Godina
    50

Podrazumevano

Da razumeo sam. Hvala na opsirnom objasnjenju. Pozvacu da ih pitam da li rade zagrevanje uloska ili ne. Inace bauerfeind bi trebala da je ozbiljna firma gde rade doktori i strucna lica koja valjda znaju sta i kako treba. Rade i uloske po meri i prodaju raznorazna ortopedska pomagala. Nisu obicno prodavci:

http://www.bauerfeind.rs/html/

Ski legenda trendo avatar
    Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Vidim Bane da si nestrpliv da tesko zaradzeni novac sto pre potrosis
    Mislim da te uloske su ok ali...razmisljao sam o njima ali...mislim da ni ne bi bili resenje 'mog' problema.
    Inace imas u Skopje ortoped koi ti moze uraditi taj ulozak po meri za tvoju nogu.
    Ako sam dobro razumeo, zainteresovan si kako da uradis termofit uloska ski cipele.
    E za da to uradis treba ti ski servis ili bar prodavnica koja prodaje cipela i ima masinu (bila je u salomon prodavnici u sk, sad je nema, nema prodavnice) za termofit i tako ce ti ulozak oblikovati za tvoju nogu.
    Sve je to naravno OK, ali kad bi to imao u Nis ili SK. Ali nema... i...
    I pitas za savet cika google...

Dosta uvoda. Konkretno. Kupio nove cipele za turno, backcountry ili sve to zajedo i vac na prvu turu zajeb...uzasni plikovi, tacnije rane ispod zgloba sa unutrasnje strane.
    Kako je doslo do toga vec znam od prosle godine (isti problem druge cipele). Krive O noge i tacno na tom mestu pri hodanju stvara se dodatno trenje i uzas.
    Ali nemam samo ja takve noge i taj problem. Rasmisjao sam o podloskama ortopedske kako bi mi unutrasnji strana bila vise izdignutija i samim tim bi gazio prema spolja i smanjio trenje. Nije resenje. Razmisljoao bootfiting i nasao kontakt kod jednog u Sofiji (200km) ali nasao resenje i na netu, vec postavljen link, ali meni veci problem kad hodam a ne kad skijam.
    E onda prijatelj mi kaze 'ja resio problem' , kako??? ovako...
    https://www.youtube.com/watch?annota...&v=r4wYE-gCLV0

Trebao sam da probam juce rezultat ali...dace bog sutra...

Vidim da si 'nestrpliv' pa sam morao...malo... vise nakon probavanja.

Inace ima na netu dosa oko toga...mi smo izabrali ovog.

Ski legenda ibane avatar
    Datum registracije
    01.12.2004
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 8+
    Godina
    50

Podrazumevano

A gde su slike i izvestaj Vasil sa turno skijanja ? Sara ili nesto drugo?
    Ma nisam nestrpljiv. Imam ja odavno taj problem samo sam sad resio da ga resim . Trebalo bi da idem sredinom marta na zimovanje pa reko do tad da nabavim uloske. Razmisljao sam se i pancerice da mozda menjam ali mi je ovo prioritet jer te uloske mogu da koristim i u drugim pancericama.
    U Skoplju znam da ima u Oskar lek da rade uloske po meri:

http://zk.mk/oskar-lek#

i ove isto dole ima:

http://bauerfeind.mk/portfolio/ergop...skate/?id=3703

Malo sam se raspitivao i pricao sa jednim doktorom i ovako stoje stvari sa uloskom po meri tj. postoje 2 problema: ili je ulozak debeo ili nema ojacanje tj. tvrdu podlogu da moze lepo da prenese silu sa noge na pancericu. U Nisu u rudo su mi radili uloske pre par godina ali su ispali debeli da sam ih koristio samo par puta jer je bio problem i u patici da ih nosim a ne u cipeli koja je tesnija ii pancerici. U ottobock su mi rekli da rade uloske po meri ali da bi trebalo da sacekam odnosno da se javim pocetkom sledeceg meseca jer proteticar je na bolovanju a ja imam specifican zahtev pa da vide da li mogu da odrade ili ne. U bauerfeind su mi rekli da rade isto uloske po meri i to tanke ali nisu "ojacani" pa su mi preporucili ove gore navedene jer oni su bas za skijanje i mogu da ih zagreju i prilagode mojoj nozi. Cena izrade ulozaka po meri je 3500 a ovi ergopad ski skate su 4000 dinara. Nije velika razlika u ceni ali nisu ni jeftini. Mislim da su cene u Skoplju slicne kad se prevede u eure. U Nisu postoje jos 1 ili 2 ortopedske ordinacije koje prave uloske po meri ali je ista prica. Mislim da cu da uzmem ove ergopad ski skate pa da mi ih greju da ih probam jer mi se ne isplati da dolazim za Beograd samo zbog ulozaka i jos uz to ne znam koliko bi me kostalo to zadovoljstvo.

Super Member
    Datum registracije
    05.01.2008
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od ibane Pogledati poruku
    jer mi se ne isplati da dolazim za Beograd samo zbog ulozaka i jos uz to ne znam koliko bi me kostalo to zadovoljstvo.
    Cena zavisi od toga kolika korekcija ti je neophodna. Veca korekcija skuplji ulosci.

Evo ti primer za blagu pronaciju, Sidas Winter+ 3D ulozak (moji ulosci), je oko 6000din, zavisi na kakav popust naletis u datom momentu. Nisam siguran da uslugu custom oblikovanja uloska naplacuju, mislim da ne.

No svejedno, ja moj problem nisam skroz resio. Nesto je bolje, ali nedovoljno. Ovako izgleda moje stopalo pola sata nakon celodnevnog skijanja srednjeg intenziteta (moze biti mnogo gore).

Sa unutrasnje strane imam dve isturene tacke koje stradaju, hanzaplast je tu samo da amortizuje usecanje carape u zglob pod pritiskom.

Prst je drugi problem, presiroko stopalo...

Na kraju jako je vazno da neko iskusan sagleda ceo problem, ne samo stava stopala i kolena vec i pancerice koju nosis. Tu dolazimo do ljudskog faktora u fitovanju koji je bitan u celoj prici.

Senior Member magic avatar
    Datum registracije
    11.12.2013
    Skije / Bord
    Blizard Magnum/Brahma
    Godina
    55

Podrazumevano

Uradio prošle nedelje kompletan fitting sa Bd uloskom za cipelu i Sidas uloskom za stopalo. Procedura je bila kao što je neko ranije postavio video, krajnje jednostavna.

Šta da kažem, nikada mi stopalo nije ovako bilo lepo stegnuto u cipeli, što se naročito danas po dosta teškom snegu lepo odrazilo na voznju jer sam u svakom trenutku imao savršenu kontrolu.

Cena nije mala, 19.000 ali nije mi zao, naročito kada znam da cu sve to ću moći da prebacim i u neke naredne pancerice!

Super Member
    Datum registracije
    18.10.2014

Podrazumevano

magic ako nije tajna gde si radio fiting, i sta je doprinelo tolikoj ceni?

Senior Member magic avatar
    Datum registracije
    11.12.2013
    Skije / Bord
    Blizard Magnum/Brahma
    Godina
    55

Podrazumevano

Fitovanje sam radio u BS-u u Sava Centru. Cena je tolika zato sto BD ulozak kosta 14.000 u radnji (na sajtu je 9.900 i ne znam odakle razlika, moguce da su dodatno spustili sad od 1.3.) i to je vec spusteno za 30%, tako pise na kutiji. I ulozak za stopalo Sidas koji kosta 5.000 i koji su stvarno prvo i odabrali prema mom stopalu a zatim ga i dodatno termo oblikovali. Momak koji radi fitting je OK, zna posao.

Osnovana razlika od kako sam ovo uradio je u tome sto sada i sa vrlo blagim stezanjem pancerice nista unutra ne mrda. Ja imam siroko stopalo, nizak ris i uzan deo oko tetive i tek sada prvi put od kako skijam (skoro 40 godina) sam zadovoljan kako mi je noga stegnuta u cipeli a da to ne boli! Ovaj vikend na Kopu je bilo dosta toplo tako da je od podne bio "kacamak" i u tim uslovima je stvarno jako bitno kako vam je stopalo stegnuto u cipeli. Ja sam prvi put opusteno vozio karving kroz kacamak hupsere, to sve dovoljno govori.

Cena jeste velika, ali ako neko provodi 30+ dana godisnje na snegu onda stvarno vredi, narocito ako se uzme u obzir da ce ulozak moci i u neke naredne pancerice!

Super Member
    Datum registracije
    18.10.2014

Podrazumevano

A ruke fitera nisi pominjao, da li je i to naplaceno?

Ovaj BD ulozak koji pominjes je ovaj od 10k na sajtu, sa penom?

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 5 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 5)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •