Ljudi koji rade kao zicnicari su prva liga ,ali koliko vidim od njih malo sta zavisi...
Ce pukne sezona na kopu pa mora malo se zavrne bz...??
Macak,
Ova sezona ce vise da doprinese reputaciji Kopaonika nego ijedna pre toga (ne gledas kako nesto radi kad sve ide glatko vec kad si na najvecim mukama). Ne znam kako ce finansijski da prodju jer definitivno ima manje skijasa a troskovi su verovatno veci (vise snega se pravilo, verovatno i vise tabanja). Ne znam ko je odgovoran za funkcionisanje Kopa, u svakom slucaju svaka im cast.
Po ovome sto pisete, SP je izgleda u ili pogresnim rukama, ili su uslovi stvarno bili nepovoljniji, ipak je SP skijaliste 200m nize, da je sve ostalo na jednoj stazi. Ne znam planinu a gledajuci mapu, izgleda da je Babin zub skroz juzno orijentisana tako da mogu da razumem sto se nisu previse trudili jer bi potrosili silne pare da bi drzali stazu otvorenu nekoliko dana. E sto je sad ne rade, stvarno ne znam.
Na zalost, ipak se sve okrece oko para![]()
Opština Knjaževac, ul. Miloša Obilića br. 1, Knjaževac, kao korisnik benzinske stanice „Kalna“, (u daljem tekstu Korisnik), ustupa na korišćenje prikupljanjem pisanih ponuda Benzinsku stanicu „Kalna“ u Kalni, na određeno vreme do 5 godina.
Odnosno do isteka Ugovora o ustupanju na korišćenje bez naknade Benzinske stanice „Kalna“ zavedenog kod Društva za istraživanje, proizvodnju, preradu, distribuciju i promet nafte i naftnih derivata i istraživanje i proizvodnju prirodnog gasa „Naftna industrija Srbije“ A.D. Novi Sad, Narodnog Fronta 12, Novi Sad, Republike Srbije, pod brojem NM 040000/UD-OS/15846 od 15.10.2013. godine i kod opštine Knjaževac pod brojem 361-67/2013-02 od 27.12.2013. godine.
Detaljnije ..
http://www.staraplanina-babinzub.info
http://www.knjazevac.org.rs
Najsvezije informacije vezane za Opstinu Knjazevac i njenu okolinu.....
Stara planina - Babin zub - Banjica - Baranica - Ravna - ...itd
Prodaja placeva i nekretnina Stara planina
http://nekretnine.knjazevac.org.rs/
ponovo radi (bioskop) pumpa!![]()
Misko, zdravorazumski je zakljuciti da ce finansijski proci lose. Kako licno obozavam teroije zavere, verujem da BZ(SP) neko namerno "koci" u svakodnevnom radu, pa otud moj post. Ni u jednom trenutku nisam sporio sposobnost kopaonickih SS tehnicara niti njihovu umesnost u poslu - prosto zima je kilava, raspust je puk'o i to je to - gore je nego prosle zime, manje love na racunu... a zasto staza BZ ne radi, bas bih voleo da cujem zvanicno objasnjenje ako ga ikada neko izda...
DA jeste lose orjentisana - jeste, da jeste izlozena vetru - jeste, da ima prirodnog snega plus nocu uslova za vestak - ima..?
Izgleda da su u plusu, bar tako kaze Ljevnaic, ima mini intervju na sajtu skijalista. Mozda raspust i Sretenje nisu bili kao prosle godine ali izgleda da su vikendi ok a i sezona ce potrajati bar jos mesec dana posle ovog snega (pricam za Kop koji verovatno donosi 90+% prihoda)
Sto se SP tice, neko je pominjao potencijalnu privatizaciju Skijalista Srbije u buducnosti, da nece SP prva da ide? Realno pruza najvece mogucnosti za razvoj, samo ako imas para da ulozis. Eto ti jos malo argumenata za teoriju zavere
Na prakticniju stranu, jel postoji nesto na dnu Konjarnika? Da li bi postojala sansa da se puste 1, 1a i 2 bez veze sa delom koji sada radi? Analogija sa Kopom je pustanje Gobelja i Jarma bez Kramana i vucnih liftova ako bi, recimo Srebrnac snosio deo troskova za sredjivanje staza. Verovatno sci-fi![]()
Na dnu Konjarnika postoji mali divlji parking, jedan kafic, ski renta i polazna kucica cetvoroseda - drugim recima nista... Medjutim, postoji na vrhu Konjarnika jos jedan kafic, a nekoliko minuta peske kroz sumu nalazi se stari EPS hotel i planinarski dom, od smestaja.
Naravno da postoji mogucnost i naravno da su staze suncana i konjarnik nekada cinili okosnicu ski turizma na SP, medjutim od kad postoji Jabucko ravniste sa hotelom i gondolom, te staze sa sve pl.domom i starim hotelom su nepravedno sklonjene u kraj, ne znam iz kog razloga - teorija zavere ili zakon jaceg?
Sto se mene licno tice, na oba dela skijalista mogu da obitavam u smislu da mi drugi deo nije potreban ali je lepse kad je ceo sistem u funkciji, razume se.
Privatizacija dela skijalista ne moze nikako biti dobra zbog nezdrave konkurencije, a slabljenje drzave u SS vidim samo kao lomljenje daske o kicmu skijasa-turista, na zalost...
Trenutno je 2 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 2)