Strana 18 od 43 PrvaPrva ... 8161718192028 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 171 do 180 od 426

Tema: Nassfeld

Ski legenda Panzer avatar
    Datum registracije
    08.02.2009
    Skije / Bord
    Atomic Vantage 82ti
    Godina
    49

Podrazumevano

Ako se poveže (odnosno KADA se poveže) to će stvarno biti veliki plus. Gledam konfiguraciju na google earthu, od Pontebe do vrha žice La Perla je otprilike razdaljina kao ona za Milenium express od Tropolacha do Madritschena. Jedino je pitanje, što wlad kaže, da li će se otvoriti još staza sa te strane prema Pontebi, a jedna za spuštanje u grad (poput Carnie) sigurno može...
    Em bi se dobilo još staza, em smještaja....
    Samo je pitanje kada se to može očekivati:
    http://www.skijanje.hr/skijalista/it...-2016?id=24850

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

Ne znam koliko je to dobro... za skijaše. Marketinški sigurno jeste za obe strane, finansijski će se isplatiti, to sigurno, ali uvećanje skijališta će samo dovesti veći broj skijaša sa obe strane, svako će doći na onu drugu stranu "da proba", praviće gužvu na stazi, redove na liftovima... mislim da skijaši dobijaju nove opcije ali gube komfor. Videćemo...

Super Member sasacg avatar
    Datum registracije
    25.01.2010
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 900
    Godina
    44

Podrazumevano

Ima li jos neko da ne moze da vidi Panzer-ove slike?

Datum registracije
    08.02.2009
    Skije / Bord
    Atomic Vantage 82ti
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od jopopo Pogledati poruku
    ... uvećanje skijališta će samo dovesti veći broj skijaša sa obe strane, svako će doći na onu drugu stranu "da proba", praviće gužvu na stazi, redove na liftovima... mislim da skijaši dobijaju nove opcije ali gube komfor. Videćemo...
    Da, vjerovatno će biti malo više gužve, ali ne mislim previše u odnosu na neka druga veća skijališta. Nassfeld je tako urađen da ima malo "uskih grla", jer je sve kao jedna kružna arena u kojoj se lako prebaciti sa jednog na drugi kraj. Najviše sam nailazio na gužvu na donjoj stanici Mileniuma (ali nikad preko 5 min) i na četvorosjedu što izvlači sa mjesta Nassfeld na Gartnerkofel - 4er-SB Gartnerkofel. E taj bi vjerovanto postao opterećen, a inače mi se sviđa, brza žica koja odjednom prelazi 475m nadmorske visine....

Btw, najrađe bi ti ovaj potpis pod "quote"

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Iz Pontebba-e po planu treba da izvuku 2 žice - ako tako budu radili i druga izlazi na vrh Millenium expressa (nema veze sa Gartnerkofel-om), pogledajte mapu skijališta gde je i ucrtano buduće stanje:

http://static7.bergfex.at/images/dow...9b5f9723d0.jpg

Ako budu radili po ovom projektu (a vrlo verovatno je da će tako i raditi ) onda nema razloga da ne naprave dosta staza ispod ove druge gornje žice - ovako sa mape deluje da tu može da se napravi hrpa staza doduše ne neke sjajne orjentacije ali svakako deluje odlično i za offpiste .

Ovo naravno nisam bezveze pisao (o gondoli iz Pontebbae) tj. da postoji plan, nego se stvarno sada taj plan i ostvaruje, koliko sam razumeo pre par meseci je pronađeno finansiranje:

http://www.kleinezeitung.at/freizeit...project=182862

edit: sada vidim da ima planirano dosta novih žica, neke u sklopu ovog projekta ka Italijanskoj strani a neke i na AT strani http://www.skiresort.info/ski-resort...lpe/ski-lifts/, sa AT strane je interesantan plan zamene Rudnigsattel žica u 15seat gondolu.
    Izmenio/la wlad; 12.01.2014 u 21:34.

Datum registracije
    08.02.2009
    Skije / Bord
    Atomic Vantage 82ti
    Godina
    49

Podrazumevano

odlična analiza

E ovdje vidim da se dobro mezeti, pjeva, jede i pije, al ne vidim da su baš krenuli u projekat, obezbijedili novac itd...
    Možda i griješim, al gledah ponovo ove članke od prije 8 godina:
    http://www.skijanje.hr/vijesti/clana...tebba?id=14364

A što se plana tiče, ide se na centar, Madritschen i sa ovih novih 8 žica / gondola u planu to bi bilo amazing

edit: Ovdje kažu da su predstavili projekat i da zaklapaju finansijsku konstrukciju, dosta je obezbijeđeno, ali se još traže investitori sa ITA strane:
    http://kaernten.orf.at/news/stories/2617778/

edit2: Na kraju članka kaže: If investors found and nothing happens unexpected, is to begin with the construction of the cable car of the Nassfeld Pontebba in one and a half years.
    Izmenio/la Panzer; 12.01.2014 u 22:04.

Super Member Rossignol 8s avatar
    Datum registracije
    24.01.2011
    Godina
    44

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od farmaceut Pogledati poruku
    Isao sam jednom u Nassfeld preko Pontebe, pa na skijaliste autom, preko "Nassfeldpass".... Dosta uska i strma cesta, pa nije za one slabijih zivaca....

Obicno idem preko Kranjske gore, Tarvisio pa autoputem u AT. Ustedis 7 eura tunela, a vozis se ~15min duze (vise lokalne ceste). Kilometraza je identicna.
    AT vinjetu platis, da se ne zezas.
    Moze da se izbegne i AU vinjeta, ako se iz Tarvisia uhvati magistralni put ss13 koji je paralelan sa autoputem i posle seče autobahn A2 i prelazi u put 111 koji vodi prema Nasfeldu...
    St Anton,Lech,Stuben,Zürs,Ischgl-Samnaun,Serfaus Fiss Ladis,Pitztaler gl,Sölden, Schladming, Flachau,Wagrain,Nassfeld,Grossglokner,Mölltaler Gl.,Kaprun,Saalbach,Gerlitzen,Hinterglemm,Obertaue rn,Kals-Matrei,Hintertuxer Gl,Mayrhofen,Hochzillertal-Hochfugen,Warth-Schröcken, Sillian,Sella Ronda,Cortina,Tignes,Val d'Isere,Val Thorens,Méribel,Courchevel,Krvavec,Vogel,Kop,Brezo vica,Jahorina,Bansko,Borovec

https://www.youtube.com/watch?v=b91zmV7arwU

www.youtube.com/watch?v=5DhoNWrqFgs

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

Potpuno tačno, od Tarviza može lokalnim putem, pa skretanje za Hermagor i onda Trepolah (Millenium gondola). Bez metra auto-puta i samim tim i AUS vinjete. Mada, ja lično smatram da je šteta propustiti Beljak (Filah), šoping i ostalo .

Inače, pozdrav iz Nassfelda!

Nedelja i ponedeljak su bila dva DIVNA, sunčana dana, staze perfektne, a danas je palo 60cm novog snega. Jako, jako teško za početnike, ali za ostale raj na zemlji

Često dolazim ovde, ipak je Nassfeld najbliže "pravo" skijalište za nas iz Srbije, možda ne u km, ali svakako u lakom transportu, no zavejanu Carniu, na kojoj si potpuno sam, nikada nisam video. Da ne pričam o Troghohe i metar devičanskog snega danas!!!

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Odlično si odabrao termin

Uživaj!

Super Moderator Tadija_91 avatar
    Datum registracije
    20.09.2007
    Skije / Bord
    193 Nordica Enforcer 93 + 196 Volkl Two
    Godina
    34

Podrazumevano

Samo cepajte, drago mi je zbog vas
    www.skimagare.info

photo by Pizzeria-Tina
    Brezovica-ovde je Srbija najlepsa

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 2 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 2)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •