ajd ta dva crna kruzica, ali sta je ovaj znak zabrane: " ne sme se ici na skijama" ili "zabranjeno skijanje" ?? Da nije to neka provalija, kuku lele?![]()
ajd ta dva crna kruzica, ali sta je ovaj znak zabrane: " ne sme se ici na skijama" ili "zabranjeno skijanje" ?? Da nije to neka provalija, kuku lele?![]()
Kukulele nije u Madoni, nego u Serre Chevalier.
http://serrechevalier.livecam360.net/cucumelle
Uf, taj Tulot na mene nije nije ostavio neki utisak. A jos sam ga skijao po dosta losem, vlaznom, snegu. Jedan dan smo bili u Pinzolu, taman toliko i zasluzuje, par interesantnih, dugackih staza koje su bile dosta losije pripremljene nego u ostatku skijalista. Ponavljam se, ali priprema staza u Madoni i okolnim skijalistima (Marillevi, Tonale-u) je vec legendarna... Inace voznja gondolom do Pinzola traje 17min, nije strasno uopste. Duze se penje Groste gondola do vrha nego sto traje prebacivanje u Pinzolo.
Sa druge strane staze sa Spinale-a i 5-Laghi strane su zaista sjajne, dugacke i strme (ko voli) Legendarni Michael Schumacher deo Direttissime nad samom gondolom Spinale me je podsetio osecaja u stomaku kad sam izasao iz "tunela" u Alpes d'Huez-u.
Inace prosla nedelja je bila sjajna u Madoni i Marillevi/Folgaridi. Temperature oko 0, par dana ispod-par dana iznad nule, snega preko metar u svim delovima skijalista, a ljudi ni od korova. Jedan dan je bio sa maglom...
Cena? Sitnica. 205e za odlican smestaj i super skirama skipass koji vazi u celoj regiji (pobrojano + Tonale, Pejo...). Inace samo je taj skipass 212-247e kad se pojavis na salteru... Neka me neko ubedi da ima bolje skijanje za priblizne pare!
![]()
Daj malo slika sa tog aprilskog skijanja
99% slika su slike moje porodice, a nemam obicaj da im kacim slike na forumima, probacu da proberem par komada.
Inace ove godine smo bili u terminu 3-10.04. I uhvatili poslednji voz. 14.04 se zatvaralo skijaliste (bez obzira na obilje snega) i poslednjih dana su vec krenuli da smanjuju broj zica u pogonu. Pretpostavljam da se tih par dana posle nas i nisu nesto naskijali. Mislim da treba izbegavati bas taj, poslednji, termin.
Inace mi smo bili ovde i prosle godine, pisao sam o tome ovde
http://skijanje.rs/forum/showthread.php?t=3222&page=4
Samo smo tada bili za pocetak sezone, pred Bozic. Sada je bilo mnogo vise prirodnog snega nego tada i sve poveznice su radile. U svakom slucaju odlicno allround skijaliste, staze su siroke, dugacke, uglavnom kroz sumu prosecene, zice moderne, guzve u ovim promo terminima nema. Tesko je naci neku zamerku. Preporucujem odlazak svojim kolima, prvenstveno zbog Passo Tonale-a koji je obavezan za posetiti
Pripremao se za Val gardenu, zavrsih u Madonna di Campiglio, Residence Antares. 50m od zice miramonti u periodu od 18.01 -25.01. Jel ima neko iskustva s rezidencijom? Uopsteno me i interesuje o gradicu? Koji prehrambeni market preporucujete, dobre restorane, lokale, van skijaske aktivnosti?
Gledam ovaj prelaz iz Madonne do Pinzola, tu nema staze? Moram gondolom otici i gondolom se vratiti, zar ne?!
History is made by those who dare to break the rules.
Da ti odgovorim i na pitanje sa druge teme, da ne sirimo pricu na vise mesta:
Ima vise tipova skipass-a, posebno za pojedine regije: Madonna+Pinzolo, Marileva+Folgarida, Tonale I SUPERSKIRAMA koji pokriva sve.
Ne mogu sad tacno da vidim u rezervaciji ali mislim da smo dobili madonna di campiglo 6 ski pas. Za sta me on sve pokriva? Madonna je logicno. Sta je s pinzolo, marilleva, folgarida? Sve je spojeno u jedan ski centar,nezamislivo mi je da ne vazi za sva cetri gradica.
Cini mi se i da sam negde procitao da vazi za jednodnevni izlet u Tonale. Ne znam da li pokriva i Temu i Pontedilegno
History is made by those who dare to break the rules.
Mi smo bili u Marilevi pa mogu za nju da pricam, nisam siguran kako je u Madoni prodaja organizovana.
Imali smo opcije:
Marileva+Folgarida+Pejo (Pejo je dosta udaljen i nepovezan-nismo nikad isli)
Marileva+Folgarida+2dana Madone (mozda i Tonale, ne secam se)
superskirama - http://www.skirama.it/EN/home/ koji pokriva celu regiju.
Tonale i Ponte di legno su prakticno jedno skijaliste oko dva gradica i skoro sam siguran da je zajednicki skipas.
S obzirom da je elektronski skipas verujem da na licu mesta mozete doplatiti za zeljenu kombinaciju. Raspitaj se mail-om na kontakt sa gornjeg linka
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)