Strana 396 od 719 PrvaPrva ... 296346386394395396397398406446496 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 3.951 do 3.960 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Member
    Datum registracije
    29.01.2013
    Godina
    41

Podrazumevano

Ljudi, jedno početničko pitanje, nemoj da mi se smejete..
    Pošto sada ne rade sve žice itd, koja mi je najduža kombinacija staza koja se može voziti sa Pančića (ako je to uopšte moguće) a da pritom mogu da se spustim i ne polomim neki deo tela usled nedostatka znanja... Ili mi to nije pametno uopšte, nego da vozim samo Karaman ove godine...
    Idem u subotu, pa makar skijao i na +15
    Hvala...

Super Member hallo avatar
    Datum registracije
    13.01.2012
    Skije / Bord
    Fisher Ranger 98
    Godina
    54

Podrazumevano

Pa na kom si nivou znanja, tehnike i KONDICIJE trenutno?
    Trenutno najduza varijanta po peglanim stazama je Pancicem gore pa ili Duboka Crna-Duboka2 ili Duboka Crvena-Duboka2....i to prepodne dok sneg ne popusti...ili blazom varijantom Karamanom gore pa Duboka2...
    Vo se vezuje za rogove a Covek za Rec!!!

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

pff, ne radi bas puno toga:

1. uspon na Pancic, pa crvena ili crna(!) duboka, sve dole do pocetka zice duboka 2, uspon na karaman greben, spustanje kgb-om, pa opet centar, pancic...na ovom potezu vrh crvene ili crne(!) duboke ti je tezak ako si pocetnik i deo gde se spajaju crvena i crna duboka takodje (ako ides samo crvenom), plus pred sam pocetak zice duboka 2 - krcmar.

2. uspon kgb-om, pa levo na Pajino Preslo-ski put ka crvenoj dubokoj, pa poslednji deo crvene duboke (spoj sa crnom), pa opet uspon d2 na kgb, pa taj krug - on je malo dosadan, ali je vrlo pocetnicki, da tako kazem, tu nema mnogo zahtevnih delova.

Nije lose ni da se spustas bilo kojom od staza sa Pancica direktno ka liftu centar, sve su one OK, s tim da nisam siguran sta se sve od staza taba, a sta ne, pa se raspitaj da ne uletis u dubok i spor sneg, opasno je za noge ako su ti stegnuti vezovi.

Ipak mislim da ces se prilicno naskijati i ako samo vrtis KGB, jes' malo dosadno ali je super za uvezbavanje tehnike dok je sneg ok, znaci ujutru kao sto @hallo kaze...kratka je zica i neces gubiti vreme na penjanje, dok je skijanje ski putevima, meni bar, zamorno i dosadno, a to je pajino preslo i spoj d1-d2...

Super Moderator Tadija_91 avatar
    Datum registracije
    20.09.2007
    Skije / Bord
    193 Nordica Enforcer 93 + 196 Volkl Two
    Godina
    33

Podrazumevano

Dok radi ovo što radi mislim da ti je najduže da cepaš sa vrha kgb-a na dno kneževskih bara(uređenom prečicom) pa prečicom do dna crne duboke i dalje ka d2
    www.skimagare.info

photo by Pizzeria-Tina
    Brezovica-ovde je Srbija najlepsa

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

@Tadija, to je bukvalno koriscenje samo ski puteva, ako je bas pocetnik, bice mu nezgodno na uskim delovima... doduse skijace deo Knezevskih bara koje se mozda ne tabaju? Cini mi se da ta precica izlazi negde na poslednjoj trecini te staze, kod nekog topa?

Member
    Datum registracije
    29.01.2013
    Godina
    41

Podrazumevano

Da sam pocetnik, jesam naravno. Kondicija mi je realno dosta solidna (do pre 3 meseca vezbao sam bez prekida skoro 5 godina). Niz cvrene staze sam se recimo na torniku spustao, nije mi bilo prijatno, ali sam uspevao, s tim da je to bilo kada sam bio dosta manje iskusan
    Inače ove godine oko 15 dana na skijama..
    Probacu bar crvenu duboku sa Krb pa cu da vidim kako ce ici dalje...
    Hvala na savetima, odoh da gledam mapu
    Probacu u subotu

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Mapu? Pa znaci nisi bio na Kopu? Vidi ovako, idi ti prvo za pocetak samo na KGB, dakle samo cepaj desnu stazu gledano ODOZGO jer leva ima jedan strmiji deo pred kraj... Kad KGB savladas idi na centar i kojom god da se spustis sa vrha izlazis na zicu - tek posle pocni da se igras sa crnom i crvenom dubokom, jer ako si na Torniku spasavao glavu, ovde na obe duboke ti je ista prica ali su mnogo duze pa je spashavanje i agonija produzena... Pazi se, sneg je spor, pa je to mach sa dve ostrice: lakse ces skijati spust ako te prevari padina, bice sporije i manje opasno samim tim, a opet padovi u sporom snegu, posebno na ivici staze gde ima malo vise snega su neocekivani i mogu da budu prilicno opasni zbog naglog usporavanja, a manje udarne sile na vezove, pa hoce da se ne otvore...vidi da dobro pripremis skije, da ih namazes odgovarajucim voskom za topliji sneg (0C), najbolje neki tecni univerzalac u dzep, da ne bi bas, bas kocile, a namazi ih jos jednom oko podneva, sam...

Member
    Datum registracije
    29.01.2013
    Godina
    41

Podrazumevano

Bio sam na kopu, pre par vikenda, nego cisto da se bolje upoznam, da ne citam mnogo one znakove, pa da gubim vreme gde je sta...
    KG sam vozio sve staze, bez ikakvih problema.. Zato sam i hteo da probam nesto teze malo..

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Ma onda cepaj pravo na crvenu, gornji deo ako prodjes bez problema, dalje je lakse..

Super Member
    Datum registracije
    11.12.2011
    Godina
    52

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od macak011 Pogledati poruku
    Vidi ovako, idi ti prvo za pocetak samo na KGB, dakle samo cepaj desnu stazu gledano ODOZGO jer leva ima jedan strmiji deo pred kraj...
    Strmiji deo? Ono gde deca na kraju škole imaju malo takmičenje? To ima za nijansu veći nagib a široko je i nema ni u sezoni skoro nikoga. Posle 15 dana skijanja može tamo opušteno da ode da vežba. Jedino što mu treba oko 15 sekundi da prođe taj deo.
    Ako radi 4c sa Pančića (to je "najlevlja" staza), to bi mu bilo isto super da vežba. Široko na početku, ne mnogo strmo a ne mora da ulazi u spust da bi se popeo pred poslednju nizbrdicu ispod Mašinca.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 7 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 7)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •