Ovako, skije probane jos dva cela skijaska dana na Kopu, na -5 po magli i off-piste uslovima po stazama, pa zatim i po lepom vremenu na oko 0C i malo manje svezeg snega na stazama ali opet dovoljno da se drugi skijasi sa rejs daskama ne osecaju komotno na stazi.
Rajder je odlican u svim uslovima - par putta sam izleteo na zaledjen deo staze usled jakog vetra - zaledjena rebarca! Pokazale su se kao dobre za usecanje u led, iako nije bilo strmo, pa nije bio jak zadatak ali je ipak uspesno resen.
Za uslove koji su vladali na nekim stazama u ponedeljak i utorak na Kopaoniku, rajder je pokazao svu svoju snagu. Iskustva po voznji u dubokom snegu nemam, ali ono sto sam pronalazio na samim obodima staza, dakle svez, nedirnut sneg od par cm dubine, bilo je aspolutno fantasticno! Skija se bukvalno vozi kao po stazi, doduse nije ni bilo mogucnosti da mi vrhovi zarone ali iz iskustva pouzdano znam da bi rejs daska tu lako "sama birala put" ako se makar malo pogresi u rasterecenju - u takvom snegu sam ove sezone dva puta "zaronio" - klasican face plant, doduse na Staroj Planini sa GS rejs daskama, sto verujem sa Rajderom nikako ne bi bio slucaj...
Da podsetim da je rajder 184 duzine i da ima klasican camber i da se po stazi vozi potpuno prirodno i vrlo lako prebacuje na ivice. Karving nije nemoguc, ali je potrebna veca brzina i naravno veci, siroki zaokret.
Pred kraj drugog dana uspeo sam i brzo vijuganje sa otklizavanjem na razrovanoj stazi, ritmicno, a zatim to isto pokusao u malo dubljem snegu pokraj staze i uspelo mi je, tako da smo se Rajder i ja upoznali skoro do kraja, rekao bih.
Kao finale, mislim da je ova skija pravi kompromis za sve uslove koji mogu da vladaju na stazi i pravi izbor za one koji ne zele da imaju vise od jedne skije sa sobom na planini, a da ne zavise od skijalista i pripreme staza, a opet verovatno prilicno dobre za pravi OFF izlet - za sada sam jos uvek blizu staze i na stazi ali bice valjda jednom i to...![]()

Odgovor sa citatom