Posto je ovde bilo proizvoljnih izjava, evo jedan primer iz prakse.
Moj post od pre 2 godine:
"Moja devojka je u Fr pre par godina povredila ligamente tako da je morala da interveenise GSS. Dosli momci, pitali dali ima osiguranje, mi rekosmo da ima. Oni pozvali helikopter (da nije imala osiguranje vozili bi je sankama u koritu) i pravac ambulanta.
Epilog: troskovi snimanja, lekara i lekova iz apoteke oko 90e koje smo mi platili i koje su nam uz racune i dokumentaciju ovde refundirali u roku od 10tak dana. "Voznja" helikopterom je bila medju njima (osiguranjem i ski centrom) regulisana i placena. Posle smo iz nekih papira koje su nam slali saznali da je transport bio oko 800e."
Skijaliste Vars-Risoul, polisa Wiener kod nas kupljena sa sportskom doplatom 50%, ukupno oko 1.5e dnevno
I ja nisam baš skontao neke prethodne postove...
Ovo mi zvuči logično, imali ste putno i dodatno, posebno osiguranje od takvih ozljeda. Većina ozbiljnijih osiguravajućih kuća, pa i "Wiener", se služi asistencijom kompanije "Coris International" koja dosta posla završava umjesto osiguranika i osiguravajuće kuće. Ima još sličnog egzaktnog iskusta, a ima i gdje su se svi troškovi proceduralno pokrivali, između posrednika osiguranja i "bolnica".
No, ne trebale vam te usluge nikad...
Imao sam iskustvo sa povređenom osobom u Les Deux Alpes i sve je do žute banke pokriveno ili refundirano, uključujući transfer ambulantnim vozilom do aerodroma u Lionu a odatle preko Beča za Beograd. Osiguranje uobičajeno, plaćeno u Beogradu.
Helikopter nije bio upotrebljen, ali jesu motorne sanke koje su za jedno 200 m do ambulante koštale, sad sam zaboravio ali red veličine jedno 200 E. To je industrija. U ski centrima znaju da osiguranje pokriva troškove i bezočno karikaju medicinske i druge troškove. Zato osiguravajuće kuće i nalaze interes da povređene što pre evakuišu iz tih centara i vrate kući.
U svemu tome ono što ne valja to je da se na dijagnozu, a time i terapiju, u ski centrima ne može osloniti jer su potpuno komercijalizovani i sve je usmereno na to da što skuplje naplate.
Na kraju je ispalo da je povreda (srećom) bila bezazlenija nego što su utvrdili lekari u Deux Alpes. Drugim rečima, dijagnoza je bila pogrešna.
Danas zvao nekoliko osiguravajućih društava koje rade u Srbiji sa pitanjem koliko košta putno zdravstveno osiguranje za 10 dana za Francusku. Pitanje je bilo za cenu sa uključenim skijaškim rizikom pošto SVI dodatno to naplaćuju.
Uniqa .................. 1.650 RSD
Generali ............... 2.836 RSD
DDOR Novi Sad ...... 13,5 EUR
Wiener Stadtische .. 2.242 RSD
Basler .................. 3.202 RSD
Dunav .................. 1.593 RSD
Najcrnje je da u stvari svi prodaju isto osiguranje (možda ne baš svi, ali većina [pre]prodaje istu stranu "agenciju") a razlike ogromne za korisnike istih..
DDOR do ove godine nije naplacivao doplatu za skijanje, ali su i oni poceli
Mada su i tako najeftiniji....
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)