Bio sam sa društvom u Livignu. Extra skijanje. Prvi dan je bilo dosta snega na stazama jer je celu noć i taj dan padao sneg. Ostalil dani su bili perfektni sa celodnevnim suncem i odlično ispeglanim stazama. Pravo uživanje za vožnju. Od dve strane Livigna Carosello i Mottolino prosto ne znam koju bih izabrao za bolju. Čini mi se da je malo raznovrsnija Mottolino strana, jer mogu da se miksuju crnvene sa crnim stazama. Bio sam na dosta skijališta u Evropi i nebih se uopšte složio sa nekim konstatacijama da su crvene staze u Livignu previše blage. Naprotiv, imaju sasvim dobar nagib, odličnu dužinu i fantastičnu širinu.
Skijali smo u Livignu 5 dana, jedan dan u Bormiu i jedan dan u povratku u St. Moritzu.
Bormio je bio odličan, vreme je bilo prekrasno sunčano a staze dobro ispeglane. Nisam uopšte stekao utisak da su u Bormiu staze mnogo strmije negu u Livignu. Mislim čak da je crna staza u Livignu sa Mottolino strane bila zahtevnija za vožnju od crne staze u Borumiu. Jedino što mi se nije dopalu u Borumiu je pojava kamenja /progledala staza/ i kotrljajućih kamenčića na nižim delovima staze. Sve u svemu Bormio je ostavio na mene odličan utisak.
St. Moritz je prića za sebe. Mondensko mesto i skijalište prilagodjeno bogatašima. Staze prekrasne, mešovite (kobinacija crnih, crvenih i plavih staza) i valovite, pravo uživanje za skijanje. Usled nedostatka vremena skijali smo samo Corviglia stranu, koja je ujedno i najzanimljivija. Možda grešim, tako su nam rekli a na ostale nismo ni stigli da odemo.
Sve u svemu super provod.![]()