Strana 25 od 48 PrvaPrva ... 15232425262735 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 241 do 250 od 479

Tema: Put do Stare planine

Super Member
    Datum registracije
    12.01.2011
    Godina
    39

Podrazumevano

@macak011

Statistički zato što voziš motor šansa ti je 45 puta veća da ćeš poginuti u saobraćaju nego da voziš automobil.

Opasnost od vožnje 160 sa putničkim automobilom na autoputu gde imaš dobre gume, kočnice, esp i pritom ne voziš po gustoj magli ili snegu je bukvalno zanemarljiva a tek u poređenju sa vožnjom motora da ne govorim.

Inače sad kad sam išao u Austriju dok sam dolazio bilo je nekih -5 i dobro je padao sneg po putu i na putu sam sreo gomilu motociklista(pa čak i vespaša) koji su izašli na vožnju koju pritom nisu završili a mrak je uveliko padao. E to su ludaci...

Super Member Roman avatar
    Datum registracije
    09.11.2010
    Godina
    58

Podrazumevano

@off@
    Pa kada je rec o brzinama... Najveca brzina kojom sam isao na auto putu Nis - Bgd je 300+,nisam ja vozio a bese to negde pre petnaestak godina, vrlo neprijatna stvar... ali jos vece ludilo, isao sam ficom preko 16 banki i neprevazidjeno Yugom izmedju 180-190, e da jos da napomenem ovo nije bilo na auto putu. Za potonja dva nema brzinomer jer se okrene na 0 (samo matematika obim gume, obrtaji, prenos menjaca). Pretpostavljam da ce me mnogi nazvati lazovom ali istina je... ipak ovakve diskusije ne spadaju u ovaj forum...
    Izmenio/la Roman; 22.02.2013 u 01:32.

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

@ftj
    Bolje 30 minuta kasnije, nego 30 godina ranije.
    I dalje stojim iza toga da 160 na autoputu bgd-nis nije bas mudra odluka - a mrzi me da objasnjavam za povecanje potrebnog vremena reagovanja vozaca, smanjenu percepiju I procenu situacije, duzinu zaustavnog puta, olaksano kriticno menjanje trajektorije, itd itd. Gine se bre I na 60, a ne na 160, no nebitno. Statisticki, koliko brzina kretanja od 160 povecavanja verovatnocu smrtnog ishoda saobracajke sa automobilima? Ne treba mi odgovor... :(

@Roman
    1. Motocikl?
    2. Abarth?
    3. Yugo 1600?

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

ha, sad sam se setio - recimo 2010/11 nisam siguran, zima, sneg u bgd, tu i tamo se vidi asfalt od snega po malo, pada belo cudo, dobrih -5 / -6, a jedan ciga na tomosu, on, pa dete, pa zena (veca od njega) i svo troje na motoru i vuku neku prikolicu i klaj-klaj. Prolaze pored mene, ja uzasnut, a on se dere na zenu "Drz' se bre bolje, 'oces da padnemo?!?"

Senior Member
    Datum registracije
    30.12.2012

Podrazumevano

ROMAN uz duzno postovanje ,kazem sledece.
    Ako je taj jugic isao 190 ,onda je mozda i ono bilo 300 sa plusem.
    Nazalost ,tesko da mogu da poverujem.
    Sta to ide 300+ to jos pre 15 godina.
    Mada je malo off ,pa nije ni vazno.

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

@kilimaker
    1. recimo ide honda cbr 919 1998 - 15 godina!!, (mladji 929, 954 rr itd), 300+ km/h maksimalno. Cajger pritom staje na 299, ali kaze moj prijatelj, bilo jos gasa... mogu i mnogi drugi motori cak i stariji naravno
    2. recimo ide abartovan fica: 1970 Fiat Abarth 1000TCR Berlina Corsa
    3. recimo ide Yugo 1600 SOHC - bar bi trebalo da moze toliko

@Romane, objasnjavaj, ne mogu jos dugo ovako!
    Priložene slike Priložene slike    
    Izmenio/la macak011; 22.02.2013 u 11:48.

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Ha, vidi jugica - obrenovacki put (190):
    http://www.youtube.com/watch?v=mIb12hkdWT0

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Roman Pogledati poruku
    @off@
    Pa kada je rec o brzinama... Najveca brzina kojom sam isao na auto putu Nis - Bgd je 300+,nisam ja vozio a bese to negde pre petnaestak godina, vrlo neprijatna stvar... ali jos vece ludilo, isao sam ficom preko 16 banki i neprevazidjeno Yugom izmedju 180-190, e da jos da napomenem ovo nije bilo na auto putu. Za potonja dva nema brzinomer jer se okrene na 0 (samo matematika obim gume, obrtaji, prenos menjaca). Pretpostavljam da ce me mnogi nazvati lazovom ali istina je... ipak ovakve diskusije ne spadaju u ovaj forum...
    Ja sam sa svojim jugicem isao 150. U pitanju je serijski bazni jugo 55, 1116 ccm, '94, kad sam se vrracao sa Kosmaja, autoputem. ima jedna dugacka nizbrdica, a ja sam i zgazio ga posteno, u tom trenutku obilazio sam neku mecku gde su bili covek i zena, a ja u levoj traci, jurim 150, a oni u desnoj idu 145.. Izgledasmo se posteno, a meni gori u glavi samo da ne pukne guma - a brisaci se tresu, oce da otpadnu, neverovatan osecaj brzine, ko da polecem. Tad sam vec debelo zagazio u ljubav prema brzini, dok nisam nabavio svoj prvi bmw e36 318i koga sam zaronio u blokadu na 170. Logican nastavak bio je cb 900 rr sa kojim sam na dva tocka maksimalno isao 200 autoputem od bgd, izlaz pre Indjije - s obzirom da je naked, nisam smeo vise da me ne oduva, a ta masina realno moze mnoooogo vise, naravno.

Sto se jugica i fikusa tice, tu se odavno vec sve zna, tako da ne bi trebalo da bude problema da neki budzeni idu 180-190...
    Posto je odavno doslo vreme da se cajger spusta i da se silazi sa motora, on je vec stavljen na dobos,

http://www.skijanje.rs/forum/showthr...ghlight=hornet

a ni auto se vise ne tera na "pun gas"

Senior Member
    Datum registracije
    30.12.2012

Podrazumevano

Vozio sam do 240/250 automobile i na njih sam mislio za ove brzine 300+.Sto se tice friziranih fica i jugica nisam znao da to ide auto putem ,vec da se vuce na auto prikolici od trke do trke.No,kao sto sam rekao ,nije mnogo bitno...

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

pa ne znam, cekamo@Romana da pojasni... idu autoputem, sto da ne idu, to je ferrari siromasnih, sta sad, nije bilo reci samo o serijskim vozilima - pri tom mislim na juga i ficu - koji idu 180 (!), da se razumemo...

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •