Strana 239 od 398 PrvaPrva ... 139189229237238239240241249289339 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 2.381 do 2.390 od 3975

Tema: Novosti sa Stare planine

Ski legenda ibane avatar
    Datum registracije
    01.12.2004
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 8+
    Godina
    50

Podrazumevano

Mickeu probaj da smanjis slike na, mislim, max 640x640. Tako sam i ja probao da zakacim slike pa nije moglo i tek onda pogledam da pise da mora da smanji rezolucija pa sam jednim programom smanjio i zakacio te smanjene.
    Inace u gondoli su se danas vozili neki sto pricaju ruski ali bih rekao da su vise porodica ovde.

Super Member SRB_PI avatar
    Datum registracije
    26.01.2010
    Skije / Bord
    NITRO ROOK
    Godina
    31

Podrazumevano

Окачите фотке на фејс: десни клик на фотку, копирајте позицију фотографије (Copy image location), овде изаберите опцију да прикачите фотку преко линка, пејст линк и то је то.

Зашто да наше скијалиште зависи од пара, за које се СКупштина смилује да одвоји? Читао сам чланак, управо на овом сајту, о првој ,,кабриолет'' гондоли, негде у Швајцарској. КОНЦЕСИОНАРУ је истекао уговор, расписан тендер, јавио се други концесионар, који је направио гондолу и у наредном периоду ће одлучивати о висини надонкаде за вожњу и одржавање?

Што су Швајцарци паметнији од нас? Зашто не би могло на концесију?! Даш приватним фирмама, које имају новца да направе жичаре и нпр. 10 година да отплате инвестиције. Након тога се концесионари помере, а држави и народу остане инфраструктура, практично за џабе. Не би се трошиле паре из буџета, могле би да се уложе за инвестицију у отварање радних места...
    Пирот Књажевац тему, не би да коментаришем, неко ће, ко и увек да ме схвати погрешно

Заборавио сам да додам: можда немамо Алпе за скијање, али имамо планину за летње активности, пре свега бициклизам и планинарење, прелепо језеро. Ту је потенцијал, само и за то треба инфраструктура (на Старој планинии, већ постоје две обележене бициклистичке стазе, које су израђене у кампу прошлог лета; овог лета се очекује више пара, ко зна, можда буду и 2 кампа, па се обележи и више стаза)

Super Member SRB_PI avatar
    Datum registracije
    26.01.2010
    Skije / Bord
    NITRO ROOK
    Godina
    31

Podrazumevano

И Рускиње не дирајте, да се не сецамо

Super Member Roman avatar
    Datum registracije
    09.11.2010
    Godina
    58

Podrazumevano

Ja i dalje mislim da SP nije konkurencija Kopaoniku, i nece biti jos duze vreme. Jednostavno profil ljudi koji posecuje Kop je dijametralno suprotan onima koji idu na SP.Sto se mene tice oni pravi su isli na Brezovicu ne na Kop.
    Mislim da je velika greska sto je podignut Frankestajn jer su ta sredstva mogla da se upotrebe za osnovu skijalista plus jedan hotel koji je po defoltu jeftiniji. Pametnim ljudima poput vas ne manjka ideja, ali je pitanje kakve su ideje ovima koji vode skijaliste.

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

@Roman kaže da je je hotel trebao biti "jeftiniji". @SRB_PI kaže privući koncensionare. Kako uklopiti ova dve ideje? Da bi privukao koncensionare treba pokazati investitorima da planina raspolaže potencijalom, da poseduje infrastrukturu i objekte zavidnih kapaciteta i mogućnosti za razvoj turizma. Ja sam jednom rekao ali ponoviću, hotel nije ništa reprezentativno, možda vama tako izgleda. Referenciraću se na Austriju gde najčešće skijam i tamo je svaki manji privatni hotel u klasi ili bolji od hotela Stara planina. Apartmani u kojima sam boravio imaju sve pa i više od ovog hotela. Cena smeštaja je stvar ponude i potražnje i očigledno je ove godine pravi fjasko hotel doživeo, pogotovu nerazumna odluka da deca plaćaju punu cenu, to nigde nema, uglavnom deca gostuju besplatno ili učestvuju nekim procentom. Ali dosta o hotelu od mene.

@kilimaker reče da ne mora da poskupi ski-pas ako se skijalište širi. Skijalište Srbije mora da bude profitabilni centar i skijalište mora da zaradi i otplaćuje sebe. Jedini prihod je ski-pas a rashoda je puno. Nove staze donose nove troškove oko taksi, nova oprema, održavanja staza i žičara sa pratećom opremom (topovi, akumulacije, ski-data i sl.), nova radna snaga, nova mehanizacija.

Ne raste planina i ne razvija se u pravcu na osnovu profila ljudi koji ih posećuju nego na osnovu trendova i u pravcu profitabilnosti . Ja se kladim da ovu planinu za 5 godina neće posećivati isti ljudi kao sada, što zbog viših cena skijanja, što zbog urbanije okoline ali je to neminovno. Neće nikada biti prenatrpana kao Kopaonik i ne treba da bude, treba da bude jedan dobar porodični ski-centar sa 15-tak staza maksimalno i dobrim prilaznim putevima i sadržajima za decu kojim će se i privući turisti. Takođe sa zanimljivim smeštajem jer trenutno možda je nekome odlično ali po mojoj meri ne postoje 3 ili 4 objekta gde bih boravio. Ovog vikenda su bili zauzeti i otišao sam na Kopaonik jer su bili popunjeni. Verovali ili ne, strani turisti gledaju sadržaj koji postoji pa onda ostalo. Ako nema zabavnih parkova, zanimacije za decu, kvalitetan smeštaj, neće ni da dođu. Mi smo se uvek zadovoljavali sa 2-3 staze i solidnim smeštajem (što ja kažem "studentski") ali strani turisti traže nešto drugo pa ako je cilj privući ih onda mora drugačije.

skijas povratnik...
    Datum registracije
    20.02.2012
    Skije / Bord
    Rossignol React R6 Compact
    Godina
    54

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od jopopo Pogledati poruku
    Verovali ili ne, strani turisti gledaju sadržaj koji postoji pa onda ostalo. Ako nema zabavnih parkova, zanimacije za decu, kvalitetan smeštaj, neće ni da dođu. Mi smo se uvek zadovoljavali sa 2-3 staze i solidnim smeštajem (što ja kažem "studentski") ali strani turisti traže nešto drugo pa ako je cilj privući ih onda mora drugačije.
    Potpuno si u pravu. Kopaonik je godinama bio na trzistu Britanije, izbacli su ga pre nekoliko godina bas zbog kvaliteta smestaja. I SP i Kop bi bili idealno trziste, carter let od 2.5-3 sata (Nis i Kraljevo) i 2 sata u busu i na planini si.

Senior Member
    Datum registracije
    30.12.2012

Podrazumevano

jopopo,
    Velicina skijalista i duzina ski staza sa pratecim sadrzajima ne igra ulogu ,vec procenat iskoriscenosti i ovako mali ski centar kao sto je sada ili sto je bio samo sa Konjarnikom i Suncanom moze u apsolutnom iznosu biti mnogo manje isplativiji nego li mnogo veci centar.No to je domen o kome mozemo prilicno polemisati. Inace se slazem sa ostalim delom tvog razmisljanja.
    1.Konkretno mislim da pre svega nedostaje kvalitetan prilaz od nase glavne magistrale a to je koridor E75(deonica Nis -PIrot),samim tim su tu dva internacionalna aerodroma na manje od sat vremena od Pirota,mali nishki i veliki sofijski (toliko je daleko i Borovec koji je pun Britanaca).
    2.Nedostaju apart hoteli sa wellness sadrzajima ,kakvim su puni recimo bugarski centri za relativno malo para (tipa cela porodica za 50-60e).
    3. Nedostaje par duzih staza.
    4.Nedostaje nesto malo nocnog zivota.
    I redosled aktivnosti koje treba preduzeti treba da bude ovim redom.
    Odmah treba smanjiti cenu ski pasa radnim danima da ne bi skijaliste imalo samo goste vikendom i uvesti porodicne popuste za porodicni dolazak i kad je pitanju jednodnevni dolazak...

Junior Member jasam avatar
    Datum registracije
    25.01.2012

Podrazumevano

Ne mogu da verujem koliko mudros.ra! I svi bi da Skijalistima i Dinkicu dokazu kako bi bilo kad bi bilo!!!
    Epa TAKO NAM JE KAKO NAM JE, za sada nema bolje.
    Ko voli Kopaonik neka ide tamo i neka tamo mudruje kako spreciti razvoj Stare Planine. Pa zar stvarno verujete u to sto pisete umesto da postujete temu i obavestavate i diskutujete o svevisnjem skijanju i uzivanju u skijanju.
    Ocigledno je deko ide tamo gde moze (bilo finansijski, bilo iz ljubavi ili navike), a drugi gde vole.

Junior Member jasam avatar
    Datum registracije
    25.01.2012

Podrazumevano

Samo da dodam apropo puteva, (i za to postoji tema), ali posto sam konkretno razgovarao i bio neki akter probijanja puta kod sela Mirkovci, situacija je sledaca:
    Put jeste probijen u pravcu ka selu Mirkovci pa do Jabuckog , ALI bice uradjen i asflatiran tek onda kada prodje Auto put koridora X, a kod Crvene reke se napravi odvajanje ka pravcu Mirkovci-Jabuko. I naravno to moze samo republika da finansira(jer "...s'g su skupe pare...") i zato ce taj putni pravac biti napogodniji, ali cekacemo jos. Srbija Bre, sta vi mislite gde zivite.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 4 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 4)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •