Strana 4 od 12 PrvaPrva ... 23456 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 31 do 40 od 115

Tema: Putno / Ski osiguranje

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

A cuj, znas mene Wlad ja ovde svracam samo sa korisnim informacijama :P Vjeruj da nema nigdje plativo osiguranje koje pokriva troskove spasavanja offpist, tj bolje receno kad citas klauzule o opasnim aktivnostima, sve se svodi na ''more bit bidne, al ne mora''. Ko sto rekoh vecina osiguranja, barem na zapadu, ne osigurava offpist aktivnosti, ako je opasnost od lavina preko 2, ako nisi sa vodicem ili kombinacija i jednog i drugog, i necega treceg. Poslje advokatskih kanelarija najveci lopovi su osiguravajuca drustva, kako tu, tako i ovdje; supersonicno brzi kad treba da ti uvale polisu, gluvi i nijemi ko ribe i sporiji od crnogorskog puza kad treba nesto da ti isplate. Ovi austrijanci su vrsta ferijalnog udruzenja pa su smislili tako plativo osig koje pokriva sve vezano za planinske aktivnosti, a premije su relativno niske, znaci pokrivaju strogo troskove akcije spasavanja, ne i daljeg lijecenja osim neophodne prve pomoci, ali i to se broji na ovu skupocu ;-)

Hmm, vidis balkanska osiguranja se nisu sjetila offpist skijanja i drugih rizicnih aktivnosti, mozda sve dojednom, kad stigne neka gigantska cifra za takve troskove, pa ce i to da azuriraju
    Izmenio/la Sapa; 29.01.2013 u 20:55.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Da, verovatno, kada nekoga ne-daj-bože spasu napolje sa sve helihopterskim izvlačenjem i odštetama za duševni bol onih koji su gledali lavinu onda će i kod nas dodati tu klauzulu .

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    Da, verovatno, kada nekoga ne-daj-bože spasu napolje sa sve helihopterskim izvlačenjem i odštetama za duševni bol onih koji su gledali lavinu onda će i kod nas dodati tu klauzulu .
    Uzivajte dok je takva situacija, tj ''rupa upravilima''

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Ja sam clan alpinistickog saveza AT (50eur godisnje) i s tim imam osiguranje protiv nesrece na skijanju (bilo gde u EU). Pokrivene troskove transporta (do 5 000eur) i troskove bolnice, ne mogu se sjetiti do koje sume. Posto zena nema prebivaliste u AT njoj svaki put sklapam putno zdravstveno koje pokriva samo bolnicke troskove a nedaj boze neki transport sve bi islo na nas trosak.

Sta tacno podrazumevas pod ovim ne pokriva off skijanja? Ako bi se ona povredila skijajuci off, osiguranje ne bi isplatilo troskove lecenja ili?

Nije bas da je spasavanje helikopterom oko 5000. Negde oko 1 500 do 1 700eur kosta. Nije bas da je ovo osiguranje 22eur. Jesta 22 eur ali onda se dobija i najmanji paket usluge (morate citati izmedju redova). Ako vise uplatite vise ce osiguranje pokrivati. Ovakvim oglasavanjem samo privlace musterije a tek u ugovoru stoje sve pojedinosti
    Izmenio/la Grazer; 30.01.2013 u 01:33.
    History is made by those who dare to break the rules.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Grazer, Citaj malo bolje sta je postovano, nema potrebe da pametujes! Vec sam naglasio da je godisnja premija niska, ali da je i iznos do kojeg pokrivaju troskove nizi.
    (I ja sam bio clan alpinistickog saveza i placao sam 45evra takvo osiguranje, al mi je sa svim drugim troskovima bilo presskupo. Ustvari ukljucujuci i clanstvo kosta 70e. Ovdje gdje ja zivim.)
    Vidim razumijes se u cjene usluga helikoptera, je l to iz licnog iskustva? Ustvari nemas pojma, kao i obicno ti si fokusiran na detalje, malo stvari staviti u kontekst tebi ne ide. On se uhvatio cjene prevoza helikopterom, tipicno gastarbajterski pennywise karakter. Fascinantna leteca sprava, jelde? mada ne cudi tvoj komentar tipicno Grazer, bolje te i ne znam na forumu. Troskovi zbrinjavanja, transporta u bolnicu i prve medicinske njege, te transport u maticnu zemlju, ako nisi iz austrije su minimalno 5000 evra.
    Izmenio/la Sapa; 30.01.2013 u 06:07.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Ufffff odoh u teski off topic, navuce me papak, al ne mogu da ssuzdrzim, halo! u svakom
    pa i najskupljem osiguranju se moraju citati pojedinost, tj klauzule pametnjakovicu!!! sta mislis da je bilo koje osiguranje dobrotvorna organizacija? Ako ustanove da si se ponasao neodgovorno isplatce ti ki.u i ti iz alpinistickog osiguranja, da ti kazem ako nisi znao!!!!

Cuj njemu komentara ovakvim ''ovakvim oglasavanjem samo privlacite musterije'' ti ili si ogranicen ili je teska arogancija u pitanju, mislim da je i jedno i drugo. Ufati se bolje preprodaje bionic vesa sa popustom od 0,1% za forumase.
    Izmenio/la Sapa; 30.01.2013 u 06:24.

Super Member designbvr avatar
    Datum registracije
    20.01.2008

Podrazumevano

Sapanovicu
    bilo je i vreme,
    neko je i MOR'O !

Ski legenda trendo avatar
    Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

vizavi clanstva u alpinisticki savez, clanstvo u isti u SLO je 20eura i pokriva isto to sto i u AT
    ogradzujem se od licne proizvoljnosti (odnosno moih rekla kazala),
    neko iz SLO verovatno ima bolje podatke

Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    Nije bog zna kakva cifra, ali kad se zna da akcija pruzanja prve pomoci i spasavanja helikopterom kosta u prosjeku od 5000 e pa navise, onda je ovo sasvim ok.
    Jesi li igde u svom posto naveo helikoptersko izvlacenje+transport do kuce u inostranstvo+medicinska njega? Nisi! naveo si samo helikoptersko izvlacenje kosta 5000. A ja sam samo o njemu i govorio. I ono kosta oko 1500 do 1700eur.Zavisno od zone spasavanja i dostupnosti. Znam koliko kosta posto sam polagao taj predmet na faxu. Troskove zbrinjavanja pokriva putno zdravstveno a transport do kuce u inostranstvo nemam pojma koja vrsta osiguranja pokriva. Mislim da to snosis sam, predpostavljam.To stvarno ne znam.

kao clana alpinistickog saveza to bi sve bilo pokriveno ali samo da adrese prebivalista u AT. Da bi bio clan saveza moras imati prebivaliste u AT tako da za ljude koji zive u Srbiji mislim da nije mogu da se uclane. I to moguce da gresim. Mozda mozes dati adresu od prijatelja ili nekoga koga imas u AT pa da se uclanis. To nisam bas siguran.

QUOTE=Sapa;79916]Mislim da sam vec ostavljao ovaj linak, al nije na odmet ponoviti
    http://www.bergrettung.at/FOERDERER-Vorteile.453.0.html
    Za 22 evra godisnje, osiguran na pisti i van nje! i to ne samo u Austriji nego i u ostatku Evrope. Za povoljnije a jeftinije osiguranje ja nisam cuo, a posto se bavim offpiste skijanjem, ovo je jedno od rijetkih osiguranja kod kojih je polisa vazeca i kod offpist nezgoda gdje je opasnost od lavina veca od nivoa 2 na skali od 5.
    Inace ovo osiguranje pokriva akcije spasavanja na skijanju do 15 hiljada evra.[/QUOTE]

Ovo sto oni stave 22eur na sajt to je startna cjena za najmanji paket s najmanjim pokricem i pitanje sta je sve uracunato tako da ja smatram da ti siris dezinformacije gde pricas ljudima da za 22eur mogu biti full osigurani. To nije tacno.

Cemu takav napadacki stav na moj post? Sta sam ja pametovao? Sto sam demantovao tvoju dezinformaciju od helikopteru i ceni osiguranja, jel?
    Izmenio/la Grazer; 30.01.2013 u 12:19.

Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Ako mislis na izjavu ovakvim oglasavanjem privlace musterije to se ne odnosi na tebe vec na politiku poslovanja firme. To je normalno u AT, uvek se prezentuje najniza cjena a tek da se dodje tamo shvatis da za tu cenu nemas bas nista i da trebas dobro doplatiti da bi nesto dobro dobio. E to znam iz licnog iskustva

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •