Ovo je pogled na zicaru Babin Zub sa terase vikendice .Gledam ovu divnu sliku i u zimskoj i u letnjoj varijanti.Neobican pogled za vecinu posetioca ovog skijalista
Ovo je pogled na zicaru Babin Zub sa terase vikendice .Gledam ovu divnu sliku i u zimskoj i u letnjoj varijanti.Neobican pogled za vecinu posetioca ovog skijalista
cini mi se da je to pogled na putu za Temsku
ustvari Zavojsko jezero
I ja se secam kada smo preko Ski kluba Nis koji je organizovao akciju Svi na sneg isli na SP. Autobus izasao do krivine gde se skrece za planinarski dom. Odatle peske do planinarskog doma pod punu ratnu opremu tj. sa skijama, pancericam itd. Skijanje je bilo na vec pomenutoj "bebi" zici na Markovoj livadii. Tada sam prvi put bio na SP.
Ja bih Mačka za promotera (PR) Stare planine!![]()
![]()
Od vikendice do Pirota 18 km i toliko do Babinog Zuba ,stim sto ozbiljnog puta nema ,a propo temi o putevima do BZ.
маните се од путеви, дајте да потписујемо петицију за 2 гондоле: једна из Б. Бериловац, једна из Темску
Да могу ја с бајс на скијање, за ауто ми се не полаже...
Moje prvo gostovanje na BZ bilo je 2009.g i to upravo u planinarskom domu, posle toga dve sezone sam samo u domu i bio. Kada je vec postalo tesko naci krevet u domu, "preselio" sam se nize i to preko interneta, u Vilu Babin Zub. Posle toga, vise nisam ni dolazio u dom, nije mi bilo usput.. U eps hotelu sam bio samo slucajno, kao gost na nekoj veceri - pl.dom je uvek bio slag na torti. To je pravi, neko rece malopre, spartanski dozivljaj planine. Nikad necu zaboraviti jednog, slobodno mogu reci dedicu iz doma, jer cikica odavno vise nije, ne znam mu ime, ali bih prepoznao opremu koju ima! Covek je sa onog putica koji vodi od doma do Konjarnika negde otprilike kod cesme, stavio skije na pod, obuo ih, preskocio ogradu sa leve strane tako sto je prebacio prvo levu, pa desnu skiju preko i krenuo DIREKTNO dole slalom niz drvece ka podnozju Konjarnika! E, to je momenat koji nikad necu zaboraviti! Ja tuda tesko da bih i leti prosao u cizmama, a ne sa skijama na nogama! Pratio sam ga pogledom sve dok nije nestao iz vidokruga i razmisljao sam kakav je to kralj, a pritom ima toliko godina, dozivece da i praunuke uci skijanju, garant! Tad sam skontao da ova planina krije mnoga iznenadjenja. 2010 pred kraj sezone dok sam isao ka domu i eps hotelu, negde otprilike pre reskrsnice za danasnje jabucko i gde se skrece levo za dom, na tom pravcu, negde oko 23h uvece, sa desne strane kola pojavila se neka zivotinja, odnosno samo njena prilicno velika glava, pod svetlima farova ucinilo mi se da je siva, a oci nalik macijim i brzo nestala nizbrdo. Niko nije znao da mi kaze sta sam ja to video... Na Kopu za sve ove godine (a bio sam puuuno puta) nisam video ama bas nista sem (ljudske) stoke. Zato mislim da je SP mesto gde se vreme i zivotne okolnosti menjaju u sekundi sto i jeste odlika pravih divljih planina. E, da, dok sam namestao lance u Svrljigu, negde na drugom, trecem kilometru puta Svrljig-Kalna, gde jos uvek ima i bandera i kuca, tako se socno "nakasljala" neka veca zivotinja u nasoj blizini, da smo drugar i ja odmah dohvatili, on lanac i bateriju, ja dizalicu...nismo je videli.
Al' je temaaa, Novosti sa SP a vi evocirate uspomene !!!![]()
![]()
Trenutno je 3 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 3)