Strana 17 od 43 PrvaPrva ... 7151617181927 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 161 do 170 od 426

Tema: Nassfeld

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

Trenutno u Nassfeldu sneg vec par dana zatrpava, vise je na pojedinim stazama freeride nego uredjeno skijanje. Tesko za losije skijase, za ostale raj, pola metra suvog novog celca (!!!).

Nisam znao Nassfeld u ovom izdanju.

Inače i po meni najbolje "blizu" skijaluste Srbiji...

Edit: inace ta veza preko sidra na staze 70, 75, 77 i cuvenu Carniu (80) nije neki problem. Deca koja ne mogu da savladaju ovo pitomo i krace sidro nemaju sta da traze na tu stranu i u Trepolah se vracaju Milenijumom, a ne 7.5km dugackom Carniom. Meni zato deluje da sidro nije neki problem, osim sto je jos celo jedno brdo iznad duzeg sidra neiskorisceno i tu verujem da ce iz tog razloga doci zica ili mozda i gondola...

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Pa nije neki problem (pogotovo meni gde deca koriste i sidra i tanjire i skijaju sve te staze) ali je to bio komentar na infrastrukturu, nije problem tanjir/sidro, ali ako je važna veza na skijalištu onda je lepše da je žičara, pogotovo kada je sve ostalo odlično.

Nassfeld ima mogućnosti za offpiste, dobre, ali je sunčano skijalište i samim tim često nema svežeg snega. A sada je verujem raj kada je padalo ovoliko snega..

Junior Member
    Datum registracije
    14.09.2012

Podrazumevano

pozdrav skijaši!
    samo da se zahvalim skijašima na savjetima i da kažem da nam je bilo super.
    sve 5 za skijalište...

Junior Member
    Datum registracije
    14.09.2012

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od vladimir Pogledati poruku
    Cao svima, planiramo krajem meseca da overimo Nassfeld. Molim preporuke za neki povoljan smestaj (pp ili ovako).

Pozdrav i hvala
    mi smo bili smješteni kraj Hermagora na bio farmi.
    neznam da li smijem,ali adresa je
    www.lukashof.info
    čisto,uredno i nekih 10 minuta autom do milenijske gondule.
    ako te još nešto zanima rado ću pomoći.

Junior Member
    Datum registracije
    14.09.2012

Podrazumevano

hvala na savjetu za restoran Rathaus.
    hrana super,cijene ok.dio pušački gdje se može jesti.

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

Wlad, sve se slazem da bi bila bolja veza da nije sidro. MIslim da cekaju sa sedeznicom da iskoriste i to gornje brdo, koje je inače u Italiji pa verujem da tu ima dugogodisnjeg zezanja oko dozvola (drugi region i opština Ponteba, i još druga drzava . Inače, granica je tačno iiznad onog levog, duzeg sidra. Kad sam kod granice, najzanimljiviji je sam početak staze 23, gde ako vozite malo šire zaokrete, čes ste u Italiji, a čas u Austriji .

I da, raj je totalni! Danas je bio fenomenalan dan, iza[lo i malo Sunca, sneg suv i cesto netaknut, između pola metra i metar, kako gde je nanos! ŠTeta što za mene to traje još samo sutra... šmrc... ali bila je predivna nedelja!

Junior Member
    Datum registracije
    31.10.2012
    Godina
    47

Podrazumevano

U januaru skijao jedan dan u nassfeld u januaru. Temperatura na MExpresu bila 9 stepeni. Nisam mogao da poverujem koliko su staze bile tvrde čak i odmah do gondole. a bliže vrhu da ne govorim. Odlično skijalište u svakom pogledu. Bila je nedelja i dosta ljudi ali nisam čekao nigde žicu. Žice su brze i odlično povezane. Deklarisana dužina staza je po meni realna. Odličan servis na vrhu. Oštrenje kantni i voskiranje za 5min je 7E. U Badu i Gerlitzen je bilo tih dana mnogo mekše. Moja topla preporuka. Uz Topskipass može se svaki dan skijati na drugom mestu u Koruškoj. Uživajte.

Ski legenda Panzer avatar
    Datum registracije
    08.02.2009
    Skije / Bord
    Atomic Vantage 82ti
    Godina
    49

Podrazumevano Nassfeld 2014

Bio sam gore za Badnji dan, 06.01.2014. Nassfeld standardno dobar, ove sezone dovoljno snijega u odnosu na to kakva su ostala skijališta, tempratura oko 2 -3 iznad nule. Staze malo pustile krajem dana. Vrijeme oblačno - sunčano, sve u svemu solidni uslovi za skijanje, mogao se voziti i offpiste sa jedno 15-ak cm novog snijega. Ukupno ga je bilo između pola metra i metar.
    Sve žice su radile osim jedinice (ona što vodi na Fis stazu na vrh Garnterkofela). Nekih noviteta nema osim što su postavljeni key - return automati na kojima se može vratiti depozit na ski pass (5 €). Inače je jednodnevni pass 43 €.
    Iznajmih neke loše skije u rentalu odmah pored blagajne na početnoj stanici Mileniuma. Valjda Dynastar Outland 75. Em je skija bezveze, em su imale loše kantne, a rental 24 € na dan!. Tu sam se malo zezno, ostale je bilo OK, bečka na stazi 9 €, germknedla sa kapućinom 8.5.
    Da, i još - kad sam izašao iz auta na parkingu pored Milenuma tako je zamirisao snijeg, ne sjećam se odavno tog osjećaja. Još od nekad, kad bi se zimi iz mediteranskog Titograda vratili u snježno Sarajevo...

Ime: IMAG0421.jpg
Pregleda: 94
Veličina: 36,6 KB

Ime: IMAG0413.jpg
Pregleda: 92
Veličina: 42,4 KB

Ime: IMAG0389.jpg
Pregleda: 97
Veličina: 40,6 KB

Ime: IMAG0409.jpg
Pregleda: 94
Veličina: 44,9 KB

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Lep izveštaj

Od noviteta za Nassfeld nema ništa ove godine ali se po najavama očekuje za sledeću godinu veliki pomak a to je povezivanje Italijanske strane. Iz Pontebbae treba da se pravi gondola koja će da izadje na vrh Millenium expresa (ne znam da li je i dalje aktuelan stari projekat sa dve žice gde će nastati i nove staze)...

Samo mesto Pontebba se nalazi na autoputu a što je nama interesantno ne moramo da idemo na Karavanke nego možemo na Kranjsku Goru - Tarvisio - Pontebba.

Ali o-tom-po-tom ;-)

Member
    Datum registracije
    29.12.2004
    Godina
    45

Podrazumevano

Isao sam jednom u Nassfeld preko Pontebe, pa na skijaliste autom, preko "Nassfeldpass".... Dosta uska i strma cesta, pa nije za one slabijih zivaca....

Obicno idem preko Kranjske gore, Tarvisio pa autoputem u AT. Ustedis 7 eura tunela, a vozis se ~15min duze (vise lokalne ceste). Kilometraza je identicna.
    AT vinjetu platis, da se ne zezas.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •