hahahahah... hvala za info... video sam na mapi da se taj put vodi kao 243 al nisam bio siguran,ipak je bolje da se proveri. Rakiju nosim sigurno,za ostalo cemo da vidimo![]()
Jeste, to je taj put. In vino veritas, a u rakiji spas...![]()
"ubice" te ta rakija,ako vec nije
macak,kad napises nesto ovako kao ovo
gore,stavi neki veci smajli, neki ce za ozbiljno da te sFate:...(by the way,
cvarke si zaboravio)
ljudi, putevi zaista nisu sjajni, ali cete stici - sem ako niste veliki baksuzi
i budu neki bas vanredni uslovi (citaj sneg u pm).
Maynard,Adam,Justin,Danny.
Spremanje za put planine! U skladu sa preporukama...
Što se tiče puta do Kalne, ja išao po prvi put magistralom Niš-Pirot do Sopotske petlje a zatim preko Temske i Cerove do Kalne. Merio sam prolaze pa evo rezultata i utisaka:
1. Malčanska petlja (skretanje sa auto-puta za Svrljig, Knjaževac, Zaječar) - Sopotska petlja (skretanje za Kalnu) - 54km - 32 minuta - Magistralni put, za svaku pohvalu, bez ikakvih problema ili loših deonica.
2. Sopotska petlja - Kalna - 31km - 32 minuta - put koji je dobrim delom oštećen i krpljen ali pošto sam i vozio do Knjaževca mogu reći da put Kalna-Knjaževac ništa nije bolji. Postoji već čuveni prevoj o kome je pisano od Cerove ka skretanju za Šugrin i jedini problem je što nije nikako obeležen, makar da postoje saobraćajni znaci za opasnu krivinu, crnu tačku, šta god. Put je bio pod snegom, možda i bolje jer su rupe bile popunjeneevo i slike kako je izgledalo ali je moglo da se vozi 60-70km/h bez problema. U stvari, zavisi
Pri tome nigde ni jedno vozilo ni u susret ni ka Kalni (bilo je 7 ujutru).
Ni put Knjaževa-Kalna nije obeležen kako treba, ima dosta nepreglednih i slepih krivina, uskog kolovoza, dosta rupa u klisuri Korenatac i bilo je velikih odrona.
Tako da od sada biram uvek ovaj pravac, za razliku od Tresibabe i najmanje sat i po od Malčanske petlje do Kalne.
![]()
Veliki su izgledi da dobijemo novi putni pravac ,koji ce resiti mnogo muka.Dakle posto je skroz izvesno da se rade nove zice sa pirotske strane (Topli Do i Zaskovci),onda ce morati da se radi i novi prilaz .Najverovatnije bi on isao preko Pirota i Zavojskog jezera pa do Toplog dola.Do Pirota se ionako radi pravi auto put ,a i magistralom ste od Nisa do Pirota za 40min,posle do jezera imate 20 min (put je sirok i uglavnom dosta dobar), i posle treba srediti vezu sa Toplim dolom sto je jos oko 15-20min ,dakle od Nisa oko 80min ,uglavnom odlicinim i dobrim putevima.
Gde preko zavojskog jezera? Gde tamo put uopste moze da prodje? Dodjes do brane i onda ... gde?
To je super za Pirot i okolinu, ali za nekoga ko dolazi na duže smeštajni kapaciteti su i dalje od Kalne do Crnog vrha dok Topli Do i Selište tek treba da se razviju u tom pravcu.
@vuca
Sa severne strane jezera treba da krene put koji izbija negde na sredini puta Temska-Topli Do, o tom putu se priča odavno, ako nemaju drugu ideju a nekada se pričalo i o novom putu (adaptacija postojećeg sa proširenjem) Temska-Topli Do.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)