Strana 333 od 719 PrvaPrva ... 233283323331332333334335343383433 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 3.321 do 3.330 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Senior Member
    Datum registracije
    22.10.2011
    Godina
    51

Podrazumevano

U kom restoranu?

Super Member hallo avatar
    Datum registracije
    13.01.2012
    Skije / Bord
    Fisher Ranger 98
    Godina
    54

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od peras Pogledati poruku
    U kom restoranu?
    Maltene u kom god hoces...ali POSLE Sretenja, kao sto covek i rece a ja potpisujem...znaci mart 2012. ceo i dve nedelje aprila su bila bas takvi...nadam se i ove zime da cu "zakaciti" opet takvo nesto..
    Vo se vezuje za rogove a Covek za Rec!!!

Senior Member
    Datum registracije
    22.10.2011
    Godina
    51

Podrazumevano

Pa nije bas tako. Ja sam svake godine na Kopu i tesko da se moze u "maletne svakom" restoranu jesti za 500 din. Za te pare mozes da dobijes na stazi dva parcta gibanice ili pite sa borovnicma. Za cenu smestaja se slazem, moze i jos povoljnije, ali je vanpansionska ponuda preskupa

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Ne znam koliko ste provalili ali usluge su, ukljucujuci i ski pass, u odnosu na proslu sezonu, ugrubo skocile za 30%, pdv za 2%, a platezna moc vecine opala za X% (X=10 slobodna procena), dakle, Kop je, pausalno konstatujem (to je moje misljenje, da ne bude posle da eksplicitno tvrdim da je tako), skuplji za min X+30%, pa neka X tezi nuli, opet ne valja... Drugim recima, ako vam je prosle sezone na Kopu bilo skupo ili na ivici skupoce, sad sigurno jeste. Oni koji kazu da danas na Kopu nije skupo, njima nece ni biti, taman da sve poskupi za jos 50%. Uvek bilo i bice. Jedno je bure, a nas dosta. Meni je Kop ove sezone skup. Cao-zdravo.
    Izmenio/la macak011; 10.01.2013 u 13:14.

Super Member hallo avatar
    Datum registracije
    13.01.2012
    Skije / Bord
    Fisher Ranger 98
    Godina
    54

Podrazumevano

Kao sto rekoh...cekam mart i NADAM se popustima, snizenjima trte-mrte....dakleM nisam jos Cao-Zdravo
    Vo se vezuje za rogove a Covek za Rec!!!

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Ja vala jesam. "Zao me", sto bi rek'o jedan lik sa televizije..

Born to ski Bojan87 avatar
    Datum registracije
    20.09.2005
    Godina
    38

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od macak011 Pogledati poruku
    Ne znam koliko ste provalili ali usluge su, ukljucujuci i ski pass, u odnosu na proslu sezonu, ugrubo skocile za 30%, pdv za 2%, a platezna moc vecine opala za X% (X=10 slobodna procena), dakle, Kop je, pausalno konstatujem (to je moje misljenje, da ne bude posle da eksplicitno tvrdim da je tako), skuplji za min X+30%, pa neka X tezi nuli, opet ne valja... Drugim recima, ako vam je prosle sezone na Kopu bilo skupo ili na ivici skupoce, sad sigurno jeste. Oni koji kazu da danas na Kopu nije skupo, njima nece ni biti, taman da sve poskupi za jos 50%. Uvek bilo i bice. Jedno je bure, a nas dosta. Meni je Kop ove sezone skup. Cao-zdravo.
    pa sad kao trla baba lan da citiram sebe

Citirati Originalno postavljeno od Bojan87 Pogledati poruku
    evo recimo cene iz 2006/2007

Jednodnevni 1800 din -22.5eura
    dvodnevni 3100 din - 38.75 eura

petodnevni 6900 din - 86.25 eura
    setodnevni 8000 din - 100 eura
    sedmodnevni 9100 din - 113.75 eura

Kurs 80 din

sezona 2012/2013

jednodnevni 3060din - 27 eura
    dvodnevni 4490din - 39.7 eura

petodnevni 9180din - 81.2 eura
    setodnevni 10710 din -94.8 eura
    sedmodnevni 11930 din - 105.6 eura

kurs 113 din

znaci sve sem jednodnevnog ski pasa je sada jeftinije nego sto je to bilo 2006 godine.

uporedimo sada sta smo dobili upravo te ski sezone u ski centru.

Te 2006/2007 godine imali smo izgradjene, cetvorosed karaman, mali karaman, pancic ekspres, i te godine su pustene u rad cetvorosedi duboka 1 i duboka 2, takodje te godine je otvorena prvi put i staza krcmar.

Ne secam se da li je postojalo tada osnezavanje staza, a i ako jeste bila je osnezena samo staza karaman.

Ove 2012/2013.
    Ceo kopaonik je osnezen.
    Imamo izgradjene cetvorosede na pancicu, duboka 1 i 2, suncana dolina, mali karaman, gobelja.
    Sestosed na karamanu.
    Izgradjena je potpuno nova zica Krst.
    Probijene su staze uz krst.
    Probijene su nove staze na suncanoj.
    Probijeno je 6 novih staza na gobelji (potseticu da je pre uglavnom radilo samo jedno sidro na gobelji).
    Takodje bi potsetio da nikada pre nije radila zica i staza ledenica. Prosle godine je radila koliko se secam.
    Prosirena je staza karaman greben.
    Postavljeni su pomocni liftovi (bebi liftovi)
    Prosireni su pomocni putevi.
    Postavljeno je novo obelezavanje staza.
    Svi stubovi su zasticeni strunjacama. napravljeni su vetrobrani radi smanjenja odnosenja snega sa vrhova.
    Izgradjena su dva nova vestacka jezera.
    Nocno skijanje je besplatno.
    Izgradjen je snezni park.
    Izgradjena je dolina sportova sa raznim sadrzajima ( park za najmladje, klizaliste,...)
    Vise se gotovo niko ne zali na kamenje na stazama, koje je bilo hronicni problem kopaonika. Sada se leti staze ciste i sadi se trava.

**** Od ove godine besplatno skijanje za decu iz okolnih opstina + besplatne kacige za decu *****

Pravilno razmisljanje je da se uvek treba teziti boljem, ali takodje bi trebalo pozdraviti i pohvaliti svaki napredak.
    Skijanje je skup sport, ali ljudi koji upravljaju ski centrima su stvarno ucinili toliko puno za ski centre u poslednjih 6-7 godine koliko se nije ucinilo u poslednjih 30 godina.

Moje misljenje je da lupetate svi vi koji kazete da su ski pass-ovi poskupeli i da su bezobrazno skupi. Manite se tih socijalistickih i komunistickih prica, kako smo svi jadni i bedni i kako sve trebamo dzabe da dobijamo, a da guzicu sa stolice ne pomerimo.

Podsetio bih da je u ovom periodu pored sredjivanja kopaonika, izgradjen i potpuno nov ski centar na staroj planini. Zlatibor je bukvalno ponovo postao ski centar, i jos puno novih manjih planina pocinju sa radom.
    Znaci ako uporedis cene pre 6 godine sa ovim danasnjim vidis da su cene snizene izuzev jednodnevnog ski pasa koji je skuplji.

Jedino u cemu mogu da se slozim je da ako si 2006/7 primao platu u dinarima, i plata ti nije povecana sa rastom evra za ovih 6 godina onda su ti usluge definitivno poskupele

Member blackholemix avatar
    Datum registracije
    02.10.2010
    Skije / Bord
    Atomic D2 SL

Podrazumevano

Bojane, sve ovo stoji da je većina ski pasa snižena, ovih dužih. Ali nisi uzeo još jedan faktor, a to je inflacija, tj. da je sve ostalo poskupelo ili prostije rečeno da evro ne vredi sad kao pre nekoliko godina. Ako to uzmeš u obzir sada je daleko jeftiniji ski pas.

E sad što su ljudi izgubili posao ili su im plate smanjene, to je druga strana medalje. Većinom su plate na nekom istom nivou u evrima ali osnovne životne namirnice su poskupele pa onda ljudima manje ostane novca i u odnosu na to manje ski pas jeste skup.

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Plata mi je u dinarima, rast plate nije pratio pad dinara - rast evra, troskovi zivota visestruko povecani. Pre sedam godina nisam bio ni ozenjen, a sad nas je cetvoro, a samo ja radim...Da, definitivno si u pravu, usluge su MENI poskupele. ALI to je situacija od pre 7 godina i danas kad se stavi jedno pored drugog.

Ali..opet... ALI da ne budemo zrtve zamene teza iz tvog posta i da bih bio kristalno jasan, po mom misljenju poskupljenje usluga u odnosu na proslu sezonu nema veze sa mojom trenutnom plateznom moci. E tu se ne slazemo: usluge u odnosu na proslu sezonu su poskupele NEZAVISNO od toga...Dakle, poskupele su, ne samo meni, nego svima, generalno, prosto, cene su vise za 30% minimum... obrati paznju, u odnosu na proslu sezonu - nije slicna situacija bila 2006/7 sa jedne strane i 2011/2012 i 2012/2013 sa druge strane, s tom razlikom da su poslednje dve navedene sezone "slicne po konfiguraciji ukupnog zivotnog okruzenja kao i vrlo bliske vremenski" te s tim u vezi i moguce je porediti ih po skoro svim pitanjima... Nadam se da sam bio jasan?

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Evo, da i ja citiram sebe:

Citirati Originalno postavljeno od macak011 Pogledati poruku
    E, ja napravio malu matematiku:

1. kurs evra na dan 4.1.2012: 105.7880 rsd
    cena 1-dnevnog ski pass-a za odrasle za taj period bio 2400 rsd

2. kurs evra na dan 3.1.2013 (danas): 112.3495 rsd
    cena 1-dnevnog ski pass-a je sada 3060 rsd

Da bi bilo jasnije, evro je skocio za citavih 6.2%, dok je cena jednodnevnog ski pass-a skocila za "tricavih" 27.5% ...

Kada bi cena ski pass-a "pratila" evro, jednodnevni ski pass bi kostao danas cirka 2550 dindzi ...

Ne ulazim u to da li je ovakvo poskupljenje opravdano ili ne...
    Dakle, da skratimo muke i ne zamenjujemo teze. Imamo:
    1. skipas poskupeo za 27.5%
    2. pdv povecan za 2%
    3. evro poskupeo za 6.2%

Dalje, uvedimo neke pretpostavke:

1. Pretpostavimo (!) da su SVE USLUGE poskupele za 27.5%
    2. Priznajmo kome je od nas od proslog januara, dakle januara 2012 do danas - januar 2013 - povecana plata za 27.5%?!? Ima li takvih?!? heheh..DAkle, pretpostavimo da je plata ostala ista.

Onima kojima NIJE povecana plata, ova usluga(skipas) je skuplja, nezavisno od prostog povecanja cena usluga (skipasa).

Dakle, o cemu pricamo?

Da banalizujem, poskupela usluga za grubo 30%, evro za 6 %, a pdv za 2% (uracunat u poskuljenje usluga, zato pise 30%...), a plata u najboljem slucaju ostala ista, jel tako? Ili negde gresim, ajd' sad... ?!?

Kako kaze Sofronije, "znam mali, cifre ne lazu ali ja ipak ne smem da pogledam dal' sam tamo.."

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •