Kolko vidim na sajtu konaka(http://konaci-kopaonik.com) dosta je skuplje od 30e po osobi za dan.
Meni je izbor za vikend najbolja Austrija jer ono što tamo dobijem a tiče se skijanja ne mogu ni da uporedim sa Kopaonikom. Ok, put mi traje 6 umesto 3 sata i košta me bar 250 umesto upola toliko na kopu al to je cena.
@sev
Idem prve nedelje marta u Hermagor (skijamo Nasfeld), apartman od 130m2 sa tri spavaće sobe, ogromnom terasom i dva kupatila (za dve porodice) je 7x85 = 595 EVRA sa plaćenim taksama!!!
Idemo kolima na skijalište, cirka 10 minuta, parkinga koliko hoćeš, organizovano i kulturno. Ne moraš blizu gondole ili sku busa u Austriji da budeš, jer svuda postoje dovoljno veliki parkinzi. A ima još okolnih skijališta ali Nasfeld nam je dovoljno veliki da 6 dana skijaš različito.
A u Trepolahu je bio smeštaj u centru sela, ski-bus staje ispred kuće 115 kvadrata sa tri spavaće i dva kupatila, najpovoljnije 805 EVRA. Nas ide 4 odraslih i troje deca a ima mesta za 8-10 osoba.
I slažem se da je za vikend najbolji Kopaonik ali kao što rekoh, teško se nalazi smeštaj za vikend (ili ja ne znam gde da tražim), poslao sam preko 30 mejlova i okrenuo preko 15 telefona za bilo koji vikend u Februaru i ili nema ili mi traže 50-60 evra dnevno (a ni parking makar da mi je zagarantovan).
Posto sam vezan za skolski raspust, koji je ovde 2 nedelje preko katolickog bozica i nove godine i nedelju dana sredinom februara, nemam izbor van sezonskog skijanja. Za oba termina, platicu preko 2000 evra za put i smestaj bez ski pass-a i lekcija za dete i to ako rezervisem godinu dana unapred. Sad sam gledao na Inghams sajtu, koji obicno imaju pristojne ponude za ostrvo, za ovaj februar, nedelja od 16-og, najjeftinije sto je preostalo u Italiji je 850e po osobi, Svica preko 1000e.
Bili smo od 23-29 u hotelu Klub A, smestaj za 6 dana nesto ispod 600e za nas troje, ski pass za porodicu oko 240e, put od Bgd-a bus, nazad taksi oko 100e. Sat sa instrukrorom 25e. Bice malo skuplje u februaru ali daleko od onoga sto bih inace morao da platim tako da mi je izbor nedelju dana negde u Alpima ili 2 nedelje na Kopu, Kop pobedjuje.
Od cena na stazi, kafa, koka-kola i sjajan sendvic u Ski Aveniji je 600 dinara.
Nisam skijao po zapadu ali sam veoma zadovoljan kako se radi na Kopu. Mozda je to uobicajeno za Alpe ali sam bio odusevljen kako su staze drzale posle 3 topla dana, islo je do 12 stepeni, i kako redari odrzavaju staze, stvarno nemam ni jednu zamerku. Dobro, liftovi ne rade punom brzinom, kao sto je vec neko rekao, 5m/s je 18km/h a pancic, duboka i Kg su radili sa oko 12, mali karaman oko 9, tanjiri oko 10, krst je bio ubedljivo najlosiji sa oko 5.
Znaci svake godine ista prica vezana za Kop , jednima super drugima ne valja pa na 10 strana mlacenje prazne slame, aman ljudi ostavite se toga i pisite o skijanju , stazama ,stanju puteva, trenutnim desavanjima gore i sl. Svi smo mi razliciti neko ide na skijanje (vecina) zbog skijanja i nebitan mu je smestaj i luksuz drugi zbog pozeraja - bitno im jel ima spa centar .... Koliko ja kapiram ovde su ljudi prilicno upuceni u cene/ponudu kod nas i napolju pa neka svako bira sta mu vise odgovara a izvodjenje elaborata o tome za i protiv Kopa posle svega napisanog ranije (i po 100x) je stvarno vise apsurdno.
Pozz Miki
Veruj da renovirani KOnaci i taj apartman ne mogu da se uporede. Plus, u konacima nemaš dodatna plaćanja (čišćenje i taksa) što je na ovih 420 još 70 eur.
No, dobro - suština je bila da zaista na kopu nije skuplje u totalu. Ako ideš u AUs znaš da je put do najbližih Koruških skijališta oko 1300km (znači, oko 90-100l goriva) i 30Eur putarine, u varijanti bez SLO i AUS vinjete i tunel-karte u Karavankama. Ako ideš na tu najbržu varijantu to ti je još min 15Eur Slo 7 dana vinjeta (ili 30, za 7 dana skijanje, jer 8. dan probija vinjetu), 13 Eur tunel u oba pravca i nešto oko 9 Eur Aus vinjeta. Dakle, put te izađe 150-220 eur, u zavisnosti od putanje i automobila. Plus jednodnevni skipass od 42 Eur u Nasffeldu npr
, 83 eur 2 dana, a 120 i nešto za 3 dana...
Uporedi to sa 1000din putarine + 560km benzina (sve kilometraže iz BG), sa sve tim strašnim kopaoničkim ski passom.
Naravno, na "dobijeno" strani isto nije isto i zato i jeste odgovor individualan (pa čak i za istog čoveka, npr. mene, u raznim trenucima različit), ali treba zaista prekinuti mit da je Kopaonik nominalno skuplji. Jer, prosti nije.
Jopopo:
Da poznat mi je Nassfeld onoliko, meni lično NAJBOLJE "blizu" skijalište (oko 6.5h od Bg, lake vožnje i mnogo puta sam bio). Ipak, moja žene neće u Hermagor, tih 7km ti dođe kao duplo od vikend naselja na Kopu, a i sam znaš koje su tamo cene. Dakle, morali Trepolah (kao i uvek)
Ajd uzdravlje, da ne gnjavim više, i svima sve najbolje!
Aj da prekinem vise ovo prepucavanje i da pitam gde sve na Kopaoniku ima apartmana sa dve odvojene spavace sobe?
Jat http://www.jatapartmani.com/images/s...p/f2/sk_f2.jpg
Kao jeftinija varijanta 96€ po osobi od subote 12.01 ili 14€ dnevno.
Jedino sada je teško naći mesto.
________
Akole
Trenutno je 9 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 9)