Strana 331 od 719 PrvaPrva ... 231281321329330331332333341381431 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 3.301 do 3.310 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od sev Pogledati poruku
    Imaš ovde bar 10 ljudi koji ti kažu veoma suprotno od kletvi Kopa. Ostao si u nekim stereotipima o Kopu od pre 5+ godina. Mnogo se promenilo i tvrdim da za vikend skijanje nema bolje i jeftinije destinacije za nas u Srbiji.

Kopaonik ZAISTA nije skuplji od AUS i ITA po bilo kom kriterijumu. Grand, Angella i renoviran sprat Putnika (naročito) nisu skuplji od 4* hotela u ITA i naročito AUS, put UOPŠTE nije za poređenje (za svakoga ko ne ode autobusom), apartmani na kopu prosto nisu skuplji (ja u petak idem u Nassfeld i posle duge potrage najjeftiniji apartman blizu gondole je 420eur za 2 osobe, 7 dana - to nije jeftinije ni od renoviranog dela Konaka). Cene na stazi su mit da su na Kopu skuplje nego po ITA i AUS. KO god je bio i tamo i ovamo to zna.

Sa Kopom može da se uporedi FRA, ove momačke varijante, ali to je predaleko za većinu nas koji više nismo momci i nije nam više samo putovanje zanimljivo, a nemamo ni 2+ dana dodatnog vremena.

Moj lični rezime je da nema bolje destinacije od Kopaonika za vikende. Sve alternative (a za mene su to: Krvavec, Jahorina i možda, možda Nassfeld i BKK) su ili mnogo dalje (i skuplje), ili lošije (na žalost Jahorina) ili slične, ali za više para (Krvavec i mala SLO skijališta).

I nemoj(te), pojedini, još uvek da robujete stereotipima o Kopaoniku. Mnogo se promenio na bolje. Nije savršen, ali je bliži, i to mnogo, zapadnim skijalištima, nego samom sebi od pre 5 godina . Nikada neće biti Val Gardena, ni 3 doline, ali kao što rekoh, npr. Slovenija zaista nema jedan centar tog kvaliteta i veličine. Verovao ili ne...
    Ja se slazem sa tobom... Na zalost je za vikend varijante za nas u Srbiji najbolji izbor sto sam i ja rekao... Eventualno Jahorina ali je realno Kop dosta bolji...

Super Member
    Datum registracije
    12.01.2011
    Godina
    39

Podrazumevano

Kolko vidim na sajtu konaka(http://konaci-kopaonik.com) dosta je skuplje od 30e po osobi za dan.

Meni je izbor za vikend najbolja Austrija jer ono što tamo dobijem a tiče se skijanja ne mogu ni da uporedim sa Kopaonikom. Ok, put mi traje 6 umesto 3 sata i košta me bar 250 umesto upola toliko na kopu al to je cena.

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

@sev
    Idem prve nedelje marta u Hermagor (skijamo Nasfeld), apartman od 130m2 sa tri spavaće sobe, ogromnom terasom i dva kupatila (za dve porodice) je 7x85 = 595 EVRA sa plaćenim taksama!!!

Idemo kolima na skijalište, cirka 10 minuta, parkinga koliko hoćeš, organizovano i kulturno. Ne moraš blizu gondole ili sku busa u Austriji da budeš, jer svuda postoje dovoljno veliki parkinzi. A ima još okolnih skijališta ali Nasfeld nam je dovoljno veliki da 6 dana skijaš različito.

A u Trepolahu je bio smeštaj u centru sela, ski-bus staje ispred kuće 115 kvadrata sa tri spavaće i dva kupatila, najpovoljnije 805 EVRA. Nas ide 4 odraslih i troje deca a ima mesta za 8-10 osoba.

I slažem se da je za vikend najbolji Kopaonik ali kao što rekoh, teško se nalazi smeštaj za vikend (ili ja ne znam gde da tražim), poslao sam preko 30 mejlova i okrenuo preko 15 telefona za bilo koji vikend u Februaru i ili nema ili mi traže 50-60 evra dnevno (a ni parking makar da mi je zagarantovan ).

skijas povratnik...
    Datum registracije
    20.02.2012
    Skije / Bord
    Rossignol React R6 Compact
    Godina
    54

Podrazumevano

Posto sam vezan za skolski raspust, koji je ovde 2 nedelje preko katolickog bozica i nove godine i nedelju dana sredinom februara, nemam izbor van sezonskog skijanja. Za oba termina, platicu preko 2000 evra za put i smestaj bez ski pass-a i lekcija za dete i to ako rezervisem godinu dana unapred. Sad sam gledao na Inghams sajtu, koji obicno imaju pristojne ponude za ostrvo, za ovaj februar, nedelja od 16-og, najjeftinije sto je preostalo u Italiji je 850e po osobi, Svica preko 1000e.

Bili smo od 23-29 u hotelu Klub A, smestaj za 6 dana nesto ispod 600e za nas troje, ski pass za porodicu oko 240e, put od Bgd-a bus, nazad taksi oko 100e. Sat sa instrukrorom 25e. Bice malo skuplje u februaru ali daleko od onoga sto bih inace morao da platim tako da mi je izbor nedelju dana negde u Alpima ili 2 nedelje na Kopu, Kop pobedjuje.

Od cena na stazi, kafa, koka-kola i sjajan sendvic u Ski Aveniji je 600 dinara.

Nisam skijao po zapadu ali sam veoma zadovoljan kako se radi na Kopu. Mozda je to uobicajeno za Alpe ali sam bio odusevljen kako su staze drzale posle 3 topla dana, islo je do 12 stepeni, i kako redari odrzavaju staze, stvarno nemam ni jednu zamerku. Dobro, liftovi ne rade punom brzinom, kao sto je vec neko rekao, 5m/s je 18km/h a pancic, duboka i Kg su radili sa oko 12, mali karaman oko 9, tanjiri oko 10, krst je bio ubedljivo najlosiji sa oko 5.

Super Member -Miki- avatar
    Datum registracije
    16.03.2009
    Skije / Bord
    Rossi Exp HD84
    Godina
    56

Podrazumevano

Znaci svake godine ista prica vezana za Kop , jednima super drugima ne valja pa na 10 strana mlacenje prazne slame, aman ljudi ostavite se toga i pisite o skijanju , stazama ,stanju puteva, trenutnim desavanjima gore i sl. Svi smo mi razliciti neko ide na skijanje (vecina) zbog skijanja i nebitan mu je smestaj i luksuz drugi zbog pozeraja - bitno im jel ima spa centar .... Koliko ja kapiram ovde su ljudi prilicno upuceni u cene/ponudu kod nas i napolju pa neka svako bira sta mu vise odgovara a izvodjenje elaborata o tome za i protiv Kopa posle svega napisanog ranije (i po 100x) je stvarno vise apsurdno.

Pozz Miki

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od ftj Pogledati poruku
    Kolko vidim na sajtu konaka(http://konaci-kopaonik.com) dosta je skuplje od 30e po osobi za dan.

Meni je izbor za vikend najbolja Austrija jer ono što tamo dobijem a tiče se skijanja ne mogu ni da uporedim sa Kopaonikom. Ok, put mi traje 6 umesto 3 sata i košta me bar 250 umesto upola toliko na kopu al to je cena.
    Veruj da renovirani KOnaci i taj apartman ne mogu da se uporede. Plus, u konacima nemaš dodatna plaćanja (čišćenje i taksa) što je na ovih 420 još 70 eur.

No, dobro - suština je bila da zaista na kopu nije skuplje u totalu. Ako ideš u AUs znaš da je put do najbližih Koruških skijališta oko 1300km (znači, oko 90-100l goriva) i 30Eur putarine, u varijanti bez SLO i AUS vinjete i tunel-karte u Karavankama. Ako ideš na tu najbržu varijantu to ti je još min 15Eur Slo 7 dana vinjeta (ili 30, za 7 dana skijanje, jer 8. dan probija vinjetu), 13 Eur tunel u oba pravca i nešto oko 9 Eur Aus vinjeta. Dakle, put te izađe 150-220 eur, u zavisnosti od putanje i automobila. Plus jednodnevni skipass od 42 Eur u Nasffeldu npr , 83 eur 2 dana, a 120 i nešto za 3 dana...

Uporedi to sa 1000din putarine + 560km benzina (sve kilometraže iz BG), sa sve tim strašnim kopaoničkim ski passom.

Naravno, na "dobijeno" strani isto nije isto i zato i jeste odgovor individualan (pa čak i za istog čoveka, npr. mene, u raznim trenucima različit ), ali treba zaista prekinuti mit da je Kopaonik nominalno skuplji. Jer, prosti nije.

Jopopo:
    Da poznat mi je Nassfeld onoliko, meni lično NAJBOLJE "blizu" skijalište (oko 6.5h od Bg, lake vožnje i mnogo puta sam bio). Ipak, moja žene neće u Hermagor, tih 7km ti dođe kao duplo od vikend naselja na Kopu, a i sam znaš koje su tamo cene. Dakle, morali Trepolah (kao i uvek)

Ajd uzdravlje, da ne gnjavim više, i svima sve najbolje!

Ski legenda ibane avatar
    Datum registracije
    01.12.2004
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 8+
    Godina
    50

Podrazumevano

Aj da prekinem vise ovo prepucavanje i da pitam gde sve na Kopaoniku ima apartmana sa dve odvojene spavace sobe?

sta reci Bata Bane avatar
    Datum registracije
    12.01.2005
    Skije / Bord
    Head XRC 800i
    Godina
    56

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od tomba na kvadrat Pogledati poruku
    Bio sam na dolomitima i cijene su tačno onakve kakve spominje Gio.
    I dalje mi je tako nestvarno ovo što ti navodiš. Ski pas za odraslu osobu je nešto malo preko 200e a ne 148, a smještaj ovisi o mnogo čemu, ali je svakako mnooogo iznad onoga što si spomenuo.
    Ako imaš informacije o smještaju, podjeli sa nama jer se ja ubi tražeći jeftiniji smještaj po austriji i italiji, ali bez uspjeha. U alta badiji sam platio oko 35-40e dan po osobi da doručkom. A i potrošio sam sve skupa 1500e (dvoje odraslih) ali i vredilo je svaku paru. Super je i kop ali su dolomiti mnogo viša liga, nude mnogo više pa zato i više koštaju.
    Koliko para toiko muzike
    Kuca se zove Ciasa Suraru, 22 eura dnevno, a ski pass Dolomiti super ski, 148 eur, Boris mi svedok, bili bre zajedno, a moze i jeftinije ako se zoves Dino Merlin

Super Member ninic avatar
    Datum registracije
    01.01.2012
    Skije / Bord
    ELAN WAVEFLEX 78ti

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od -Miki- Pogledati poruku
    Znaci svake godine ista prica vezana za Kop , jednima super drugima ne valja pa na 10 strana mlacenje prazne slame, aman ljudi ostavite se toga i pisite o skijanju , stazama ,stanju puteva, trenutnim desavanjima gore i sl. Svi smo mi razliciti neko ide na skijanje (vecina) zbog skijanja i nebitan mu je smestaj i luksuz drugi zbog pozeraja - bitno im jel ima spa centar .... Koliko ja kapiram ovde su ljudi prilicno upuceni u cene/ponudu kod nas i napolju pa neka svako bira sta mu vise odgovara a izvodjenje elaborata o tome za i protiv Kopa posle svega napisanog ranije (i po 100x) je stvarno vise apsurdno.

Pozz Miki
    podrzavam

Ski legenda
    Datum registracije
    20.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od ibane Pogledati poruku
    Aj da prekinem vise ovo prepucavanje i da pitam gde sve na Kopaoniku ima apartmana sa dve odvojene spavace sobe?
    Jat http://www.jatapartmani.com/images/s...p/f2/sk_f2.jpg
    Kao jeftinija varijanta 96€ po osobi od subote 12.01 ili 14€ dnevno.
    Jedino sada je teško naći mesto.
    ________
    Akole

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 3 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 3)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •