Strana 32 od 62 PrvaPrva ... 22303132333442 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 311 do 320 od 615

Tema: Trois Vallees

Ski legenda
    Datum registracije
    13.12.2005

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku

Jutros iz apartmana sa pticom:

Prilog 11140

Brate, al vi rano ustajete.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    49

Thumbs up

Žice počinju oko 9h, mi ustajemo oko 7:30h a ovo je slikano pred izlazak iz apartmana oko 8:40h, znači ne mnogo rano.

Juče kako je počeo dan (strašna magla) super je prošao, skijali smo skroz OK. Zato je danas promašila prognoza (prognoza je stajala da će biti odlačno i od podneva sneg) i bio je sunčan dan taman lepo vreme da se zatvori skijanje za ovu posetu . Jutros sam okačio lopate o klin i skijao lagano sa onpiste skijama... Evo par sličica od danas..

Pogled sa Cimeta na drugu stranu:

Ime: IMG_2635.JPG
Pregleda: 139
Veličina: 91,8 KB

Val Thorens:

Ime: IMG_2650.JPG
Pregleda: 137
Veličina: 84,8 KB

I skijaški doručak

Ime: IMG_2651.JPG
Pregleda: 140
Veličina: 100,8 KB

A sada pakovanje pa sutra posle sankanja nazad.

Još ostaje da pohvalim SkiBus na dobroj organizaciji, put ka ovamo je prošao dobro, smeštaj je odličan a drugo i nemamo šta da tražimo

Super Member IvanQ avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Volkl RTM 77
    Godina
    43

Podrazumevano

Koliko je trajao put?

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Put traje standardno , efektivno oko 15h (1500km a autobus ide 100km/h) a sa pauzama kojih ima dosta (najveća u Albertvillu) do 24h. Standardno svi krenu dan ranije u 15-16h i onda idu tih tempom 100km/h sa pauzama, kada se dođe u Albervil tu se pravi pauza do check-in-a (znači ako dođeš u npr. 10h a check-in je u 14h onda praviš pauzu 3h pošto nema smisla da se dolazi ranije [i čeka na ulici ;-]).

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    ... kada se dođe u Albervil tu se pravi pauza do check-in-a (znači ako dođeš u npr. 10h a check-in je u 14h onda praviš pauzu 3h pošto nema smisla da se dolazi ranije [i čeka na ulici ;-]).
    cekaj, zamisli da se dodje do 10, navlacenje pancerica i ski odjela i eto ga citav dan za skijanje, povratak oko 16,17.00 i smjestanje u apartmane, tako sam ja barem radio dok sam putovao busom.usicaris citav jedan ski-dan.

Super Member IvanQ avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Volkl RTM 77
    Godina
    43

Podrazumevano

Bilo bi idealno kada bi bus stigao tako rano, ali nesto me ne greje sunce.

Super Member Ivan Bgd avatar
    Datum registracije
    25.08.2010
    Skije / Bord
    Nordica Enforcer 110 '18 (140-110-129); Volkl Gotama '15 (139-107-123)
    Godina
    51

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    cekaj, zamisli da se dodje do 10, navlacenje pancerica i ski odjela i eto ga citav dan za skijanje, povratak oko 16,17.00 i smjestanje u apartmane, tako sam ja barem radio dok sam putovao busom.usicaris citav jedan ski-dan.
    mi tako ranije stigli u Tinj(pretprosle sezone) i pored razvlacenja u Albertvillu.
    Ostavis stvari kod recepcije i odes na pola dana skijanja - adaptacije
    Bilo je par momaka koji su to uradili, a ja sam mogao samo tuzno da ih gledam sa temperaturom od 38,5

Citirati Originalno postavljeno od IvanQ Pogledati poruku
    Bilo bi idealno kada bi bus stigao tako rano, ali nesto me ne greje sunce.
    Moze, moze, mi imali neke manijake od vozaca koji nisu hteli ni pauze da prave.
    Menjali se za volanom malte ne u pokretu ,tj. na sekund u žutoj traci na autoputu.
    Izmenio/la Tadija_91; 23.12.2012 u 15:37.

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Evo i ja da se javim. Isao sam preko skifun-a isti termin kao wlad. Prva dva dana lose vreme, i mi smo skijali u Menuiru jer je tamo bilo malo bolje i staze su bile mnogo lepse upeglane. Off-piste je svih 6 dana bio idealan, pudera koliko hoces, sto se lavina tice, ja sam iskreno video samo par malih izazvanih topovima. Treci dan, ceo dan sunce, za pozeleti, otisli do Kursavela, i tamo nikad sire staze u zivotu nisam video... Skijali po stazi na kojoj su trenirale zenske takmicarke i divili se onoj brzini, pored se pripremala staza i postavljale kapije za trku... Cetvrti dan, jutro maglovito i sneg ali se tokom dana popravilo vreme. Najvise smo skijali u Menuiru i Meribelu. Peti dan ista prica. Poslednji dan smo vozili uglavnom Meribel, nizi deo gde su staze kroz sume i odusevili se predelom. Sve u svemu, moje neko opste misljenje, Menuir je imao najbolje upeglane staze, Kursavel, najsire i najlepse staze, Meribel je po meni imao najlosije upeglane staze gde smo samo treceg dana mogli normalno da skijamo a ostalih dana kada smo isli uglavnom su bili hupseri a na nekim delovima i led. Torens klasicno mesto za mlade, mnogo mesta za provod, skijanje solidno ali i dosta ljudi na stazama. Na mene ostavio poseban utisak off-piste jer moze da se vozi bukvalno gde god zelis ali smo mi imali srece da svih 6 dana bude preko pola metra pudera van staza. Krivo mi je samo sto nismo vozili Meribel i Kursavel po sumi malo jer ima dobrih terena. Centar kao centar, nisam posetio nikad bolji i vraticu se sigurno opet.

Slike cu okaciti ovih dana.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Pored onakvog snega van staze nije važno stanje na stazama . Teško da su mogli dobro da srede staze kada je skoro svaki dan padao svež sneg.. Pošto nije bilo mnogo skijaša na stazama (po mojoj proceni najveća gužva je bila u VT) a samim tim i van staza moglo je svuda da se skija van staza pošto je bilo čistine (neiskijanog snega). Meni lično najbolji offpiste je bio u Kurševel dolini, tu sam imao i društva i dobro vreme (četvrti dan, sreda je bio ceo sunčan) i odličnih terena. Ne mogu da se požalim i na ostale dane, tj. bili su više nego dobri. 5 dana offpiste skijanja i 6ti dan kuliranja, laganog onpiste skijanja i ne može se poželeti ništa više od toga.

I da, iskusni u SkiBusovoj ekupi su poneli po 2 para skija, onaj ko je poneo samo onpiste skije u ovoj smeni se grdno za*bao .

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 4 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 4)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •