Strana 7 od 13 PrvaPrva ... 56789 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 61 do 70 od 125

Tema: kolima u francusku?

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

132 evra za 14 dana, znam ja Zato i pitam Imam frku posto da bi isli busom treba nas najmanje 30, a nas ce biti 15ak i onda ne znam koja nam je najpovoljnija varijanta jer nikako ispod 160 po coveku ne mogu da izadjem Da iznajmimo kombi za 9 ljudi, ili kolima, nikako ne mogu da spustim ispod... :S Ako ne bi placali parking mozda bih mogao...

Inace ajde evo ako se neko raspituje kako ove god stvari stoje. Beograd - Val Thorens oba smera 2800 km (ja racunam 2900). Vozim Kia Pro Ceed 1.6 CRDi koji trosi da kazem 6 litara. Cene goriva za celu Evropu imate ovde http://www.fuel-prices-europe.info/

Dakle, treba mi 174 litre goriva, ako racunam prosecnu cenu 1,45 to izadje da za gorivo treba 250 evra. Po Viamichelinu putarine u jednom smeru su 117 evra, znaci i nazad 230 evra (mozda nekih 10 evra manje ako uzmem povratnu za Frejus ali ne znam koliko vazi jer ostajem 14 dana tamo). Racunam nas troje u kolima, jer za 14 dana plus oprema cetvoro je mnogo, izadje 160 evra po osobi ako ne placam parking tamo... Ako placam to je plus 44 evra po osobi sto daje u zbiru 205 evra. Uf, mnogo :(

Super Member
    Datum registracije
    15.03.2004
    Godina
    54

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od dzoninho Pogledati poruku

... Ako placam to je plus 44 evra po osobi sto daje u zbiru 205 evra. Uf, mnogo :(
    Ako ideš sa dva ili više auta onda imaš jeftiniju varijantu da za jedan auto platiš parking u VT a ostala parkiraš u LM. Moguća je i varijanta autobus VT-LM ali to treba malo više planirati, zadnju noć auto parkiraj u VT, ne bi trebalo biti više od 10-12 EUR.

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Ja sam isao touaregom koji trosi 12-15L pa nas je sve s putarinama izaslo oko 130eur po osobi. Jeste da nas je bilo 4 u autu ali opet je to prevelika razlika u ceni. Plus nisam gledao gde tankam pa sam u Torinu pun tank sipao po skupim Italijanskim cenama. Jedino sto ja nisam placao putarinu od Bg do okucana ali to je negde oko 20eur tamo i vamo i parking nisam placao ali svejedno kad se podeli na po glavu ucesnika velika je razlika. Mislim da nesto nisi dobro sracunao.
    History is made by those who dare to break the rules.

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Sve sam sracunao i napisao, nema sta nisam, samo sto je vas islo 4 i nisi placao parking. A i gorivo nije bilo isto I nas bez parkinga kad bi 4 islo ispada 120 evra po osobi...

Super Member
    Datum registracije
    12.01.2011
    Godina
    39

Podrazumevano

Biće da ti nisi dobro sračunao ili si išao dok je gorivo bilo 1 euro.

Putarine u oba pravca = 140e
    2800 km = 28 x 13L potrošnja x 1 euro = 364e gorivo + 140e putarine = 126e po osobi. Ako računaš današnje cene goriva to je 166e po osobi sa tom potrošnjom.

Ja računam da mi sa potrošnjom od 9-10L bude 130e po osobi sa 4oricom u kolima.

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Putarina nam se ne poklapa ili ti ne ides kroz tunel Ako si gledao preko viamichelin, ne znam gde ideš, ali koliko sam ja mogao da shvatim onim putem preko prevoja zimi nije moguće ići...

Super Member
    Datum registracije
    12.01.2011
    Godina
    39

Podrazumevano

Gledam preko mišelina, nisam upućen u te prevoje ali zato mi je malo nelogično da viamichelin o tome nije mislio?

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Ne "misli" pošto "ne zna on kada ćeš ti ići" , rutira najbržim/najkraćim putem. Pa ako ukucaš od BG to VT on ti računa preko letnjih puteva (koji nisu prohodni zimi) i ta kalkulacija ne valja - ono što treba da uradiš je da dodaš još destinaciju (Stopover / Via) npr. Torino i onda će ti pravilno prerutirati preko Frejusa, i u tom slučaju su putarine 115EUR u jednom pravcu a ukupno oko 300EUR u jednom pravcu (po njihovoj prosečnoj potrošnji i ceni goriva). Mislim da je to i negde realna cena (600EUR u oba pravca).

Super Member
    Datum registracije
    12.01.2011
    Godina
    39

Podrazumevano

Ja računam da je već zima Hvala za info.

Super Member
    Datum registracije
    18.09.2010
    Skije / Bord
    Salomon BBR 8.9
    Godina
    45

Podrazumevano

ViaMichelin ne daje uvek baš precizne podatke, ali zato uvek možete da izračunate pešaka:

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 2 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 2)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •