axee, ne brini, pomazu mi, nego videla sam ovde na 12.str o najboljoj ruti za Fr, postavio admin, pa ako ti to nesto znaci, nije trenutno stanje na putevima, ali je preporucljiva ruta. a za sajt ne znam jos.
axee, ne brini, pomazu mi, nego videla sam ovde na 12.str o najboljoj ruti za Fr, postavio admin, pa ako ti to nesto znaci, nije trenutno stanje na putevima, ali je preporucljiva ruta. a za sajt ne znam jos.
Zaboravih još jednu bitnu stvar da pomenem, cene goriva... Kada je u pitanju bezolovni benzin (98/100 oktana), na ostale nisam obraćao pažnju, pretpostavljam da je odnos cena sličan:
- Hrvatska 1.35
- Italija 1.79
- Francuska 1.60
Eto, da možete i tu da kalkulišete u odnosu na zapreminu rezervoara i potrošnju vašeg četvorotočkaša. Većina automobila može da pređe Italiju bez dopunjavanja. Ja sam Italiju prolazio uz dopunjavanje od 10l sigurnosti radi, da ne vozim baš do poslednjeg mililitra.
Inače u povratku iz Francuske na poslednjoj pumpi pred Italiju čak i Italijani pune svoje rezervoare. I ne samo da ih pune već neki od njih imaju pune gepeke kanistera koje takođe pune gorivom. Mislim da se radi o lokalcima koji žive u blizini granice, ali zanimljivo je da im je ta razlika od 20tak centi dovoljan povod da gorivo pune u Francuskoj.
Pozdrav svima,
Samo da prenesem utiske sa puta do tri doline kolima. 1400 km u odlasku nam je trebalo 17 sati, kod Torina je bio neki udes pa smo cekali poprilicno a i stali smo radi nabavke. Bilo nas je dvojica vozaca i isli smo preko tunela Frejus. Skoda Octavia potrosnja 5.5 litara dizela. Sve putarine su onako kao sto pise na viamichelin tako da nas je put u jednom pravcu izasao 210 eura. Putarine sve u Italiji koliko sam ja video primaju samo metalne eure ali smo mi gadjali prolaze za placanje karticom i visa radi samo takoMoj savet je da se natankujete na izlasku iz Slovenije i na putu nazad da se dopuni gorivo samo toliko dok se ne prodje Italija jer je tamo gorivo mnogo skuplje. Put nazad je trajao 14 sati. Moram da priznam da smo sve granice prosli ocas posla kao da smo diplomate
Skijanje je bilo savrseno maltene 2m snega a samo jedan dan mecava sve ostalo sunce sunce sunce a oko tebe minus.
Pozdrav.
Vladan.
molio bih iformaciju o nekom sajtu o trenutnom stanju na putevima u IT i FR,posebno prilazima ski centrima(procesljao sam sve meni znane sajtove).unapred HVALA!
Jesi li probao ovaj, to je zvanični sajt autoputeva u Italiji. Odmah na početnoj strani sa desne strane, desno od mape Italije, imaš informacije o stanju na putevima, putarinama, vremenskim uslovima i objektima uz autoput. Ja sam se tu informisao. Za Fr ne znam.
Jel su ovo hrvati podigli cenu putarina ili ja loše gledam? Od granice (Lipovec) do Zagreba (Ivanja Reka) je pre bilo 110 kuna, a evo sad 184.
http://www.hac.hr/hr/cestarina/cjenik/cjenik1/
Molim vas za jednu informaciju, da li je plaćanje parkinga obavezno u Val Thorensu ili ima negde gde se može parkirati Kombi ili auto a da se ne plaća parking? Pozdrav
Nema bas svagde a u tom slucaju ima parking na ulazu u grad gde se ostavlja auto. Koja je cena pojma nemam
History is made by those who dare to break the rules.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)