Strana 5 od 15 PrvaPrva ... 34567 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 41 do 50 od 143

Tema: "On-Line" prodavnice itd.

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

fuck
    History is made by those who dare to break the rules.

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Zaboravih da je slanje za Srbiju losa stavka
    History is made by those who dare to break the rules.

Super Member IvanQ avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Volkl RTM 77
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    Ako si ga poslao DHLom (kurirskom službom) onda si ga ugasio , najbolje je da dođe običnom poštom.. Kada dolazi poštom to pošta ocarini, odeš do pošte (ili ti oni donesu do kuće) platiš*i nosiš. Sa DHLom imaš papirologiju + špeditera pa te pored papira izađe još oko 4000din špediterskih troškova (plus naravno carina/porez). Preko obične pošte putuje sporije - ali zato su troškovi mizerni (takse) u odnosu na ovih 4000din plus sa poštom nemaš nikakve papirologije, uđeš, platiš, nosiš .
    U pravu si bio skroz, ali DHL i DPD su bile jedine opcije. Dobio sam obracun danas i carina i PDV su 11k. Ne mogu da verujem da carine u shipping, a ne samo robu. Poludeo sam, ali sad je gotovo. Nikad vise DHL.

skijas povratnik...
    Datum registracije
    20.02.2012
    Skije / Bord
    Rossignol React R6 Compact
    Godina
    54

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od IvanQ Pogledati poruku
    U pravu si bio skroz, ali DHL i DPD su bile jedine opcije. Dobio sam obracun danas i carina i PDV su 11k. Ne mogu da verujem da carine u shipping, a ne samo robu. Poludeo sam, ali sad je gotovo. Nikad vise DHL.
    Nije samo u Srbiji, i ovde rade isto. Narucio klizaljke za cerku iz USA, platio dodatno da posalju sto brze, trebalo im 5 dana, kako bi bilo da nisam platio dodatno ne znam.

Onda na carini stajale 8 dana, na kraju 15 evra pdv i 18 evra troskovi speditera plus prebacili rodjendan pa kupili jos jedan poklon i ispadose klizaljke 150 umesto 50 evra

Ski legenda ibane avatar
    Datum registracije
    01.12.2004
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 8+
    Godina
    50

Podrazumevano

Ne mogu da verujem da ti je izaslo 11k za carinu i pdv . Na koju osnovicu su ti racunali?

Ski legenda ibane avatar
    Datum registracije
    01.12.2004
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 8+
    Godina
    50

Podrazumevano

Jel ima neko iskustva sa ovom prodavnicom odnosno da li je neko narucivao nesto preko nje?

http://www.tomassport.rs/

Salju iz Slovenije robu.

Super Member IvanQ avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Volkl RTM 77
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od ibane Pogledati poruku
    Ne mogu da verujem da ti je izaslo 11k za carinu i pdv . Na koju osnovicu su ti racunali?
    Za osnovicu su uzeli cenu jakne i postarinu. Ni ja nisam verovao kada sam video. Carinska stopa 22% + PDV 20% na ukupni iznos.

Ski legenda skiman avatar
    Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Fischer RC4 WC GS, Atomic SL 12 pb
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od ibane Pogledati poruku
    Jel ima neko iskustva sa ovom prodavnicom odnosno da li je neko narucivao nesto preko nje?

http://www.tomassport.rs/

Salju iz Slovenije robu.

Ja kupujem preko njih tenisice, kopačke za sina, majice, jakne....dobijem stvari za 2 dana, preuzmem na pošti, platim i to je to....do sada sve BP....BTW učlani se u njihov klub, jer samo tako ti važe oni crveni popusti....

Super Member
    Datum registracije
    11.12.2011
    Godina
    52

Podrazumevano

Za osnovicu su uzeli cenu jakne i postarinu. Ni ja nisam verovao kada sam video. Carinska stopa 22% + PDV 20% na ukupni iznos.
    Lepo su te zeznuli. Trebalo je da ti carine po jedinstvenoj carinskoj stopi od 10%. Stopa iz tarife se primenjuje ako fizičko lice koje prima robu to zatraži. Ovo važi za pošiljke do 3000 EUR a preko toga je obavezno carinjenje po stopi iz tarife. Dakle morali su da postupe po onome što je povoljnije za uvoznika ili u najgorem slučaju da te zovu i predoče opcije.

Što se tiče osnovice, po zakonu u carinsku osnovicu ulazi cena robe i svi troškovi nastali do prispeća robe u mesto carinjenja. Dakle, ako npr. skije koštaju 100 eur a oni ti naplate i 70 eur shipping preko dhl-a, osnovica na koju se carini je 170. Jbg, tako je po carinskom zakonu.

Kad pomenuh skije, ako neko kupuje skije preko neta i ako mu ih budu carinili, neka traži da mu se carini po stopi iz tarife. 5% je za skije.

Naravno, najbolja varijanta je isporuka negde u EU pa da neko donese kolima.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

S' tim da ako ti dođe roba kurirskom službom onda na tih 11000 din ide i skoro 4000din špediterskih troškova...

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •