Strana 170 od 398 PrvaPrva ... 70120160168169170171172180220270 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1.691 do 1.700 od 3975

Tema: Novosti sa Stare planine

Super Member Roman avatar
    Datum registracije
    09.11.2010
    Godina
    58

Podrazumevano

Evo ja sam malo duze odsustvovao sa foruma... Znate kako je, gips, stake( u prosli petak i njih bacismo u reku), rodjendan, stigose babe, dede, tetke... u kuci mi je kao u Sangaju... fizikalna terapija svaki dan + poceo sam da radim, jednom recju puk`o sam k`o bas.
    Elem da se malo ukljucim u diskusiju... Stalno pokusavam da sagledam kako skijaliste napreduje u ovih par godina. I nikako da moj rezon uteram u liniju... Do prosle godine napredak je bio evidentan, od nicega doslo se do dve staze koje su prosle godine bile besprekorno sredjivane i to svaki dan, sa kaficem( doduse malo na pogresnom mestu). Ali avaj, sada cu k`o svaba tralala, potencijal ovog dela nije doveden na 100% mogucnosti, nema direktne veze Planinarski Dom-Konjarnik, niti Suncana Dolina-Planinarski Dom. Takodje nema, da kazem, kafic na tromedji Sucana Dolina-Markova Livada-Konjarnik. Za ovo krivim iskljucivo Upravnika Skijalista jer je to mogao da odradi bez para, samo da je ukljucio mozak.
    Ali sa druge strane podignut je Hotel, i ona nesretna gondola i jos nesretniji tanjr, pa cak i cetvorosed koji radi kao dvosed... plus staze! Dakle napredak je evidentan. Ali ako zadjemo u creva shvatimo da hotel i nije bas na najboljem mestu, pride nije ni projektovan kako treba, a o preskupoj gondoli necu ni da pricam, jednostavno dolazimo do toga da je sve moglo da se uradi mnogo bolje a za mnogo manje para. Pride odrzavanje staza je bilo jako lose, a o nekom elementarnom ponasanju na stazi ne vredi pricati... Za sta opet krivim Upravnika Skijalista koji jednostavno nije dorastao poslu koji obavlja.
    I tako ja sam sa sobom ne mogu da izadjem na kraj da li se stvari odvijaju na bolje ili ne?! Pri tom sam apsolutno svestan da politika, na zalost, direktno ucestvuje u svemu ovome i jos pri tome postavlja kadrove koji nisu dorasli poslu koji obavljaju. Na kraju ce biti problem ,,Sto jedan lud napravi, desetorica pametnih ne ispravi,,
    I na kraju mene zanima, kako vi vidite napredak skijalista do sada, mislim na prosto funkcionisanje zatim elementarnu infrastrukturu, bezbednost, sta mi obicni smrtnici mozemo da uradimo da skijaliste na SP ucinimo boljim?

Super Member SRB_PI avatar
    Datum registracije
    26.01.2010
    Skije / Bord
    NITRO ROOK
    Godina
    31

Podrazumevano

да седимо код куће и да пустимо те дуго чекане странце да им они буду заморчићи за ,,књигу утисака'' коју смо овде попуњавали...

Ski legenda dedinac avatar
    Datum registracije
    12.02.2012
    Godina
    51

Podrazumevano

Hteo bih sutra sa decom gore.Ima li neko informaciju kakvo je stanje sa stazama,vreme,zice?

Super Member vlada019 avatar
    Datum registracije
    12.11.2006

Podrazumevano

Osnežavanje ski staze br.7 na Jabučkom Ravništu na 10C
    http://www.staraplanina-babinzub.info

http://www.knjazevac.org.rs

Najsvezije informacije vezane za Opstinu Knjazevac i njenu okolinu.....
    Stara planina - Babin zub - Banjica - Baranica - Ravna - ...itd
    Prodaja placeva i nekretnina Stara planina
    http://nekretnine.knjazevac.org.rs/

Super Member sunCica avatar
    Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

Overili smo i to! Bilo malo snega, ali dogovoreno je da sledeće god malo jači akcenat bacimo na ovu planinu. Više o utiscima kasnije!
    Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...

Super Member vlada019 avatar
    Datum registracije
    12.11.2006

Podrazumevano Digitalni nomadi na Staroj planini

Utisci utisci,,,

Proćitajte ovaj predivan tekst Ivana Ćosića o poseti Staroj planini.
    “Ajde sa nama na Staru planinu?” Poziv nije uopšte zvučao neverovatno, ali sam ispalio uobičajeni izgovor “Ne mogu, imam posla”, “Pa možeš da radiš gore, Wi-Fi radi svuda, ajde ne moraš odmah da potvrdiš, razmisli pa javi…” Bio je vikend i radilo se o blogersko-tviteraškoj ekskurziji i poseti novo-otvorenom hotelu na Staroj planini od nekoliko dana, pre zatvaranja skijaške sezone za ovu godinu. Prijatelji iz Knjaževca su mi već neko vreme pričali o tom hotelu, ali sam sada prvi put skočio na web sajt hotela Stara planina, da vidim šta sve ima tamo… Jedan poziv ljudima koji su bili gore da proverim “da li Taj Internet stvarno radi dobro” je bio dovoljan i rešio sam da pođem…

Kako do Stare planine?

Umesto da krenemo sa dva auta u startu, ipak smo krenuli u ponedeljak jednim, pa nam se sutradan pridružio drugi deo ekipe. Opet su usledili pozivi da proverimo koji je najbolji put do “gore”. Prema onome što smo dobili od informacija, svi putevi do Stare planine vode preko mesta Kalna koje se nalazi u blizini Knjaževca. Do Kalne je moguće stići ili tako što se odvojiš pre Pirota levo, ili prečicom iz Svrljiga, ili od Svrljiga otići putem do Knjaževca pa onda produžiti dalje. Najbliži put je “prečicom” iz Svrljiga do Kalne, čime se izbegava kruženje preko Knjaževca, ali smo dobili informacije da taj put nije u najboljem stanju i da je bolje da prođemo kroz Knjaževac. Odmah moram da napomenem da me je taj put kroz kraj kojim sam pre dve godine išao u Knjaževac potpuno oduševio izgledom. Ne preterujem kad kažem da kada se skrene kod Niša ka Sofiji (Pirotu) i kada se sa njega odvojite ka Svrljigu prolazak kroz dolinu ka Knjaževcu izgleda kao srpska verzija Toskane ili Provanse. Stvarno je prava šteta što je taj kraj poprilično nerazvijen, a nekoliko deponija uz put narušava savršen pogled i uživanje u pejsažima.

detaljnije ...http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=23555
    http://www.staraplanina-babinzub.info

http://www.knjazevac.org.rs

Najsvezije informacije vezane za Opstinu Knjazevac i njenu okolinu.....
    Stara planina - Babin zub - Banjica - Baranica - Ravna - ...itd
    Prodaja placeva i nekretnina Stara planina
    http://nekretnine.knjazevac.org.rs/

Super Member SRB_PI avatar
    Datum registracije
    26.01.2010
    Skije / Bord
    NITRO ROOK
    Godina
    31

Podrazumevano

Ne preterujem kad kažem da kada se skrene kod Niša ka Sofiji (Pirotu) i kada se sa njega odvojite ka Svrljigu...

што ја не знам за такав пут?

Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

Stara planina

Put
    Odlučili smo da istražimo još jedno skijalište u Srbiji. Put jr bio loš, tu nema šta da se priča takav je kakav je, previše je vijugav, na samom usponu na planinu na nekim mestima i opasno, ali opasno uzak i često sa stenama na putu. Put je takav kakav je, ali vredi ići gore. Da ne ispadne da loš put, pa nemojte ići, sledeće godine ćemo sigurno par puta otići gore.
    Staze
    Staze konjarnik i sidro su fantastične staze. Sidro (sunčana dolina se valjda zove) jeste najbolja staza u Srbiji po meni, staza jeste strma, ali nije nagnuta ni levo ni desno, široka, sve vreme isti nagib, staza me je očarala . Nismo znali šta ćemo zateći tamo pa smo ostavili staru planinu za kraj sezone, vezne staze od Konjarnika do gondole nisu radile, pitali smo momka iz GSSa koji je slučajno bio na vrhu Konjarnika kako do gondole da odemo da li rade itd. Momak je pozvao žičničara sa sankama koji nas je odvezo na drugi kraj skijališta. Oprobali smo i staze na koje izvlači gondola, prijatne su i blage, ne blage kao onaj malo teži deo KGB na Kopu mada baš ne opravdavaju zašto je tu postavljena gondola. Mislim da je to najkraća gondola u Evropi ako bolje pogledate sliku videćete da sa početne stanice može da se vidi krajnja stanica. Žičničari opet izuzetno ljubazni, tamo gde nema snega na stazi okolo, nabacivali su sneg lopatama, generalno ljudi tamo su jako ljlubazni. To je samo 16km staza, ali za mene, za nas koji smo vikend skijaši BZ je odličan izbor, jer ima taj jači deo Konjarnik i Sunčananu dolinu i jednu veznu koja je isto strmija i više plavih staza za odmor.Sezone 2012/13 sigurno ćemo nekoliko puto otići na BZ.
    Smeštaj
    Prko ovog sajta smo našli smeštaj u vili "Babin Zub". Postavljeni znak je pao od vetra, ali videli smo sliku i prepoznali kuću odmah sa puta. Naš domaćin SLaviša nam je poslao put koji preporučuje i sve detalje kako da stignemo.Već na ulazu nas je dočekala naša domaćica Nada. Klopa je izuzetna, stvarno 5++ za đakonije iz Nadine kuhinje, sve je domaće, pa i krompir, kiselo mleko, proja imaju nekako drugačiji ukus. Tamo nema prodavnica, nema maxija, nema tempa, sve kao u najluksuznijem hotelu smo dobili, meni je bilo važno da ćelavi ne ostane gladan (njegovi kapaciteti kad je u pitanju hrana su fascinantni) i nije ostao gladan. Soba je nova, pod, krevet, orman, kupatilo sve je nova i izuzetno čisto. Jako se trude da sve bude kako treba i svaki detalj je na mestu. Ima puno mesta za parking u dvorištu ispred kuće što je vrlo bitno. Šta više reći jedva čekamo opet na staru planinu.
    Ostali sadržaju
    Toga malo nedostaje, bilo smo do novog hotela, ali još nije odlučeno da li ljudi koji nisu gosti hotela mogu da po određenoj ceni koriste hotelski bazen, Bazen nije veliki, ali je topao i bilo bi lepo dasledeće godine mogu i negosti da ga koriste po nekoj razumnoj ceni.

Planinarski dom i EPSov hotel se nalaze jedno uz drugo i od njih do ski staze vodi jedna stazica, uzbrdica od nekih 300m. Planinarski dom je renoviran prošle godine, a EPSov hotel izgrađen pre 10 god. Samo prilaz do ta dva objekta je kroz šumicu, pa malo brzog vijuganja i tu ste. (http://www.youtube.com/watch?v=tiel3...6&feature=plcp)

SUMA SUMMARUM: Put jeste malo duži nego do Kopa, ali ništa strašno, sad kad smo prošli jednom lako ćemo ponovo, samo ne preporučujem da se tamo ide prvi put noću. Skijalište je jako lepo, ima blažih staza za mene i ostale amatere, a i jaču stazu za sve ostle rođene, a neostavrene ski šampione. Smeštaj i klopa su tamo našto najbolje što se uklapa u prezentaciju Srbije na međunarodnom sajmu turizma http://www.youtube.com/watch?v=wIwNwZwNXuA
    Priložene slike Priložene slike      

Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

Još slika, možda sam neke slučajno duplirala:
    Priložene slike Priložene slike    

Ski legenda dedinac avatar
    Datum registracije
    12.02.2012
    Godina
    51

Podrazumevano

Ovo su slike od danas ili juce?Kako je bilo danas?

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •