haha kad si ga ostavio na izvolte.. da si je ufatio na nisan opet dzaba, strada i ona i mantil, opet...![]()
haha kad si ga ostavio na izvolte.. da si je ufatio na nisan opet dzaba, strada i ona i mantil, opet...![]()
OFF TOPIC koliko moze biti OFF TOPIC
uglavnom pod uslovom da uspijem okaciti ove slike djeca ne smiju da gledaju
puno godina pslije pomenutog dogadjaja sa mantilom
sve je vec bilo zaboravljeno i oprosteno.....
vozim se ja jedan dan kad na jednom drvetu imam sta da vidim horor
!!!!!ako moderatori misle da je post odvratan neka ga uklone ja se ne ljutim!!!!
jel ovo ubistvo ili samoubistvo ?
Ajmo back on piste
Na kopu odlican vikend, ko nije bio(a takvih je malo), zeznuo se. Jeste da su staze popustale i u subotu i u nedelju vec oko 11 ali sa sirim skijama samo zamislite da je staza uredjena i ona to postaje . Na ski testu je bilo guzve, ali ja sam uspeo da probam cak 8 modela za 2 dana(al mog Guna ne bih menjao ni za sta). Uslovi nisu bili bas zahvalni za "cackalice" , ali su svoj maksimum dale allmountain skije. Moglo je da se vozi i van staza, ja sam se par puta spustio niz lavinu, lepo je, ali je sneg bas tezak pa umor brzo stize, posebno posle kombinacije sidro/tanjir. Sve u svemu pun pogodak i odlicno iskoriscen vikend, a organizacija skibusa dobra kao i uvek.
Evo dve slike sa staze i dve skije sa testa koje su mi najvise prijale
Nađoh se i ja na Kopaoniku ovog vikenda, najviše zbog testiranja novih Elanovih i Volkl skija. Već duže vreme pratim postove o skijama debljim u struku, pa obzirom na najave modela raspoloživih za testiranje, rešio sam da se i sam uverim o čemu se tu radi.
Vozio sam Elan Amphibio 82 176cm, 88 Rocker Camber 170cm i Volkl RTM 84 176cm. Kada sam dolazio do štanda nije bilo drugih dužina pa sam uzimao ono što je bilo na raspolaganju.
Prva skija, Amphibio 82 učinila mi se veoma teška i možda zbog tog prvog utiska, ali nije mi se svidela. Ali posle Atomic metron 9, koje ja vozim, ova skija mi je došla kao pojam stabilnosti. Malo mi je predstavljao problem spoljni rub tj unutrašnja skija u zavoju koja te bukvalno baci na rub i osetiš opasnost da padneš u tu stranu, ali ne padaš jer spoljašnja skija kompenzuje centripetalnu silu. Međutim brzo sam se navikao na to. Uvođenje leve i desne skije može da se pokaže kao dobra ideja. Kačamak, hupsere dobro seče, što zbog težine, što zbog širine.
Druga skija Amphibio 88 Rocker Camber me je oduševila. Takvu stabilnost nisam do sada mogao ni da zamislim. Jednostavno nisam mogao da padnem i da sam hteo! Već sam se navikao na blago bacanje u stranu u koju skrećem. Naginjanje nazad i napred ne proizvodi ni približno takav efekat ubrzavanja i usporavanja kao na mom metronu. Skija te tera da ravnomerno opteretiš i repove i vrhove skija. Posle mi je sinulo u čemu je vic. Kada sam vratio skije uporedio sam ih sa mojim i video da je vez pomeren dobrih 3-4cm otprilike u napred.
Treća skija RTM84 je brza kao munja, ali je i izuzetno upravljiva. Ide kao po šinama! Malo je neobično što vrh vibrira, ali je to verovatno zbog malo jačeg rocker-a pri vrhu. Takođe seče kačamak i hupsere kao da ne postoje.
Slažem se sa Tadijom da je Amphibio 88 možda najbolja skija na testu.
Ljudi, ja polako pocinjem da vam "verujem" - definitivno cu da probam bucke i da odlucim da li napustam rejs modele jednom za uvek - posebno za kacamak i hupsere, odnosno uslove koji su vladali za vikend, rejserke su uzas, bar meni..
@Sale koliko vidim, tebi je najvise odgovarala najdeblja skija, jel tako? Moracu ja to da probam sledece sezone..![]()
Meni je bas krivo sto nisam probao tog Elana. Ali kad sam retard pa me mrzelo i dosao sam pred sam kraj pa dograbih ovaj VWerks da uporedim sa mojom skijom...
jos da su donijeli apex ili spire pa da vidite sta je pravo oruzije za sve uslove
Uuu bas sad citam za APEX na njihovom sajtu..!![]()
Trenutno je 6 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 6)