Strana 74 od 154 PrvaPrva ... 2464727374757684124 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 731 do 740 od 1539

Tema: Aktuelnosti sa Jahorine (ARHIVA)

Super Member
    Datum registracije
    15.03.2004
    Godina
    54

Podrazumevano

Juče sam gledao kako na Prači, neposredno iznad mjesta gdje žica prelazi preko staze, border u nekontrolisanoj vožnji i padu udara djevojčicu. Leđa na snijegu, bord u zraku i pravo bordom u dijete. Drmnuo ju je po ruci a možda i po glavi, izgledalo je jako ružno. Dijete je počelo da vrišti nakon jedne sekunde, klizalo se par metara i zaustavilo. Border se zaustavio par metara niže, nekoliko ljudi odmah je prišlo djevojčici, ona ne prestaje da vrišti, grozna scena. Tačno sam osjetio šta će da bude, vidim da se kreten priprema za bijeg, počeo sam sa žice odmah da urlam, psujem mu sve po redu i zovem da ostane tu, pala mi je klapna momentalno. Okrenuo se nizbrdo i pobjegao dok je dijete vrištalo. Poludio sam, jbg, jako sam osjetljiv na djecu, ostali koji su to vidjeli isto galame, prijete bjeguncu i psuju. Na vrhu kažem šta je bilo, već su bili čuli za nesreću, ja im kažem da ću sačekati kretena, upamtio sam ga, crne hlače, plavo crna jakna i crna kaciga. I ostali ljudi sa korpi iza mene dali su opis ovima što rade na vrhu, meni nije bilo teško da stvarno ostanem i sačekam tog idiota. Nakon 15-tak minuta vidim ga da dolazi, zaustavim na izlazu, kazem ovom što radi da je to taj lik, oni ništa. Tip se pravi blesav, kao nije on, Slovenac je pa ga ne razumijem baš najbolje. Vidim da se usrao od straha, ja mu ne dam da ode, njegovi pajdaši galame, kao pusti ga, nije on, pokušao je da ode, ja mu kažem da mu je bolje da ostane, moja njuška mu je govorila i više od toga >:(. Ja glumim policiju a ovi sa žice ništa ne poduzimaju! Nakon par minuta border se lagano počeo udaljavati, provalio je da se ništa ne dešava i da ja tu nemam nikakvu službenu ulogu. U toj blesavoj situaciji ni ja više nisam reagovao na ponovni bijeg, odoše oni dalje. Dok sam čekao da se moj drug vrati sa dna Prače čujem na službenoj stanici da neko govori žičničarima da uzmu podatke od bordera. I opet ništa, border odmaglio, dijete u koritu, pojeo vuk magarca.
    Zaključak je da nam je sigurnost na skijališima katastrofalna i da se borba protiv vjetrenjača ne isplati. Al' nema veze, opet bih uradio isto, bar sam ga isprepadao. Stići će ga pravda negdje u A ili I, tamo bi završio u policijskoj stanici.

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Uff! Dok citam ovo, nesto mi kuva, poludeh! Svaka ti cast kad si mogao da ne udaris skota, ja ne bi izdrzao ni sekund. A ne znam ko je zasluzio vece batine, dal' taj imbecil na bordu, dal' ti sluzbenici na zici koji su DUZNI DA REAGUJU, UZMU PODATKE OD UCESNIKA U NESRECI I OBAVESTE POLICIJU! Pa dokle ce bre mangupi da se izvlace?!? Eeej, dete da udaris i da pobegnes?!? Uhh pi bre, gade mi se! Fuj!

če gevara avatar
    Datum registracije
    08.01.2011
    Skije / Bord
    Нордика Енфорсер

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od bobo Pogledati poruku
    Juče sam gledao kako na Prači, neposredno iznad mjesta gdje žica prelazi preko staze, border u nekontrolisanoj vožnji i padu udara djevojčicu. Leđa na snijegu, bord u zraku i pravo bordom u dijete. Drmnuo ju je po ruci a možda i po glavi, izgledalo je jako ružno. Dijete je počelo da vrišti nakon jedne sekunde, klizalo se par metara i zaustavilo. Border se zaustavio par metara niže, nekoliko ljudi odmah je prišlo djevojčici, ona ne prestaje da vrišti, grozna scena. Tačno sam osjetio šta će da bude, vidim da se kreten priprema za bijeg, počeo sam sa žice odmah da urlam, psujem mu sve po redu i zovem da ostane tu, pala mi je klapna momentalno. Okrenuo se nizbrdo i pobjegao dok je dijete vrištalo. Poludio sam, jbg, jako sam osjetljiv na djecu, ostali koji su to vidjeli isto galame, prijete bjeguncu i psuju. Na vrhu kažem šta je bilo, već su bili čuli za nesreću, ja im kažem da ću sačekati kretena, upamtio sam ga, crne hlače, plavo crna jakna i crna kaciga. I ostali ljudi sa korpi iza mene dali su opis ovima što rade na vrhu, meni nije bilo teško da stvarno ostanem i sačekam tog idiota. Nakon 15-tak minuta vidim ga da dolazi, zaustavim na izlazu, kazem ovom što radi da je to taj lik, oni ništa. Tip se pravi blesav, kao nije on, Slovenac je pa ga ne razumijem baš najbolje. Vidim da se usrao od straha, ja mu ne dam da ode, njegovi pajdaši galame, kao pusti ga, nije on, pokušao je da ode, ja mu kažem da mu je bolje da ostane, moja njuška mu je govorila i više od toga >:(. Ja glumim policiju a ovi sa žice ništa ne poduzimaju! Nakon par minuta border se lagano počeo udaljavati, provalio je da se ništa ne dešava i da ja tu nemam nikakvu službenu ulogu. U toj blesavoj situaciji ni ja više nisam reagovao na ponovni bijeg, odoše oni dalje. Dok sam čekao da se moj drug vrati sa dna Prače čujem na službenoj stanici da neko govori žičničarima da uzmu podatke od bordera. I opet ništa, border odmaglio, dijete u koritu, pojeo vuk magarca.
    Zaključak je da nam je sigurnost na skijališima katastrofalna i da se borba protiv vjetrenjača ne isplati. Al' nema veze, opet bih uradio isto, bar sam ga isprepadao. Stići će ga pravda negdje u A ili I, tamo bi završio u policijskoj stanici.
    Uf, kako ovo čovjeka "izbije"...

Možda da postaviš ovo na još neki forum - http://www.jahorina.org/forum/, na "knjigofaca" Info Jahorina Forum i sl.

Pozdrav

Super Member HEROES avatar
    Datum registracije
    12.12.2011

Podrazumevano

Ma nema tu borbe protiv vetrenjaca,nego ga povedes u sumu da mu pokazes gde se kriju Partizani,ja im na Torniku lepo objasnim kako je to planina puna lepota ,ali i opasnosti!,jedna od njih sam i ja stari planinski kurjak.Zbog dece sam i najvise zabrinut,od tih budala,pa samo pomislim da je na mestu te devojcice ,ne daj boze moj sin,pa onda na te stvari tako i reagujem,kao da je moje dete.Nije mi bio problem ni sudija za prekrsaje,niti policija,samo kada sam ja njemu pokazao "lepote Zlatobora",ne zalim ni za chim.Takvi majmuni uglavnom nisu ni svesni kakve sve povrede mogu da nastanu na skijanju,pogotovo kada neko od 80kg,pri brzini od na pr. 50km/h udari dete od 20kg,ma uzas,oni su najveca opasnost na nasim skijalistima,mozda sa godinama i mi u Srbiji steknemo tu "skijasku kulturu".

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Potpuno se slazem sa svima i osudjujem to ALI ne mogu a da ne pomenem rodielje koji povedu svoju decu koja ne znaju da skijaju da ih uce na najstrmije staze i pritom stanu iza brega gde nema teorije da ih vidis, na sred staze ili pluze preko cele staze na najpreglednijim delovima staza. Ja bi isto te roditelje uhvatio za usi i jer oni prvi dovode decu u opasnost! Takav primer sam video i sam dok sam bio na Jahorini gde covek izmedju nogu drzi dete i pluzi na onom delu Prace gde je najveca strmina a pre toga ima mali uspon za skok tako da se kada ides na dole iza tog brdasceta nista iza ne vidi a covek sa detetom tu stao i odmara pa krene da pluzi celom sirinom staze... Za to postoji bebi lift pa tamo odvedes dete i ucis da skija a ne da ga dovedes u opasnost svojim nemarom!

Super Member HEROES avatar
    Datum registracije
    12.12.2011

Podrazumevano

dzoninho...i to je tacno,potpuno si u pravu,mislim da je kod nas skijanje tek pocelo da zahvata sire "mase" zbog novootvorenih skijalista,pa ljudi i ne znaju kako treba da se ponasa na skijalistu,i roditelji cesto i ne znaju kakve sve rizike donosi odlazak na skijanje,pogotovo na teze staze,gde su pri tom i deca i roditelji apsolutni pocetnici.

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Upravo to, zamalo nisam se izlomio da bih izbegao da ih ne udarim, odleteo sam u sumu levo a nisam jurcao nesto nego je nepregledno a oni stali bas tu. I na tom mestu sam u vise navrata gledao kako zamalo da bude haos, valjda se ljudi umore i stanu bas tu gde je najgore...

Member
    Datum registracije
    17.12.2010
    Godina
    45

Podrazumevano

Kad smo vec kod bezbednosti da kazem da je lik u nedelju pao na stazi i tresnuo glavom o sneg toliko da je na trenutak ostao bez svesti. Kada je dosao sebi nije mogao da se seti ni ko je, ni sta je, ni gde su mu skije koje je trebalo vratiti u rental.

Inace, u nedelju su staze u najvecem delu bile tvrde kao kamen do 15h sto ne pamtim u ovo doba i na ovakvom suncu. Sunce je sijalo kao i u subotu kada su staze vec oko 11h bile taman po mom ukusu, a vec oko 14h prilicno razbijene. Ne znam kolika je temperatura bila u subotu a kolika u nedelju. Po mom subjektivnom osecaju nije bilo drasticne razlike pa mi nije jasno da je pred kraj dana u nedelju bio beton na velikom delu. Jedino mi je logicno da je u noci izmedju subote i nedelje bio neki ludacki minus pa su staze bile takve. Rekao bih da Jahorina u odnosu na pre dve godine kada sam bio poslednji put ide na bolje ali sitnim koracima.

Super Member
    Datum registracije
    15.03.2004
    Godina
    54

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Gazza Pogledati poruku
    ..pa mi nije jasno da je pred kraj dana u nedelju bio beton na velikom delu..
    Objašnjenje je slabi jugo u subotu i lagani sjeverac u nedelju, koji još uvijek pomalo duva i drži staze tvrde kao kamen.

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od dzoninho Pogledati poruku
    Potpuno se slazem sa svima i osudjujem to ALI ne mogu a da ne pomenem rodielje koji povedu svoju decu koja ne znaju da skijaju da ih uce na najstrmije staze i pritom stanu iza brega gde nema teorije da ih vidis, na sred staze ili pluze preko cele staze na najpreglednijim delovima staza. Ja bi isto te roditelje uhvatio za usi i jer oni prvi dovode decu u opasnost! Takav primer sam video i sam dok sam bio na Jahorini gde covek izmedju nogu drzi dete i pluzi na onom delu Prace gde je najveca strmina a pre toga ima mali uspon za skok tako da se kada ides na dole iza tog brdasceta nista iza ne vidi a covek sa detetom tu stao i odmara pa krene da pluzi celom sirinom staze... Za to postoji bebi lift pa tamo odvedes dete i ucis da skija a ne da ga dovedes u opasnost svojim nemarom!
    Potpuno si u pravu. Evo sta sam ja doziveo u januaru na Torniku:

"Jedan tata je klinca od sedam godina krenuo da spusta izmedju svojih nogu niz strmi zavrsetak Cigote (ili kako se vec zove), pa su obojica pali, srecom bez posledica. Nisam mogao, a da ne predlozim da na drugi nacin spusta klinca koji ocigledno ne da ne zna da skija, nego je jos i preplasen - uzasnut strminom padine, brzim skijasima i maglom! Na kraju smo se klinja i ja spustali tako sto ja drzim dva spojena stapa za drske, a maleni Matija se drzi za stapove sa strane, pa obojica pluzimo i otklizavamo, jedan pored drugog.."

http://www.skijanje.rs/forum/showpos...&postcount=449

..a evo sta moze da se desi kad se ozbiljnije padne preko deteta (isti post):

"Ne znam koliko se neko od vas seca, ali prosle godine je jedan matori polomio dete, svog rodjaka, na BZ, takodje vozeci ga izmedju nogu, pa pao preko njega i to na ravnom delu Konjarnika, pri dnu - mislim da mu je butna kost stradala tada, nadam se da je mali ok, nemam info..."

E, dakle ako ima roditelja koji ovo citaju, a vrzma im se po glavi ideja da dete na ovaj nacin uce da skijaju na ozbiljnim padinama - pamet u glavu ako volite svoju decu..

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 4 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 4)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •