ништа проверено... трачарења из ЗЦ Пирот... па питам, можда неко зна нешто више...?
ништа проверено... трачарења из ЗЦ Пирот... па питам, можда неко зна нешто више...?
Drugari znam da nije prava tema, ali vidim da je najaktivnija pa sam hteo da vas pitam kakvo ja stanje u selu Crni Vrh što se tiče izgradnje vikendica. Da li se gradi, kako se dobijaju dozvole i to, ako neko ima iskustva? Ja sam kupio plac na izlasku iz sela prema BZ jos početkom 2008. ali naišla kriza i dalje je sve poznato nazalost... hvala unapred!
500 m2 - 6.000 eu
pa ima ali 50m2... salim se, ne znam ali da su cene skocile, jesu, smem da se kladim ovako na slepo...![]()
hehehe,zato sam i pitao,cisto sumnjam da ima sada to i toliko...![]()
Bio ,skijao ,izgoreo. Put suv, staze odlične do 12h nakon toga malo popustile zbog 8 u plusu.Aparat nisam nosio ali imam nekoliko fotki iz mobilnog.Bolje da sam upaljačem slikao ali da ne ureknem tarabu koja mi dobro služi za ono čemu je prevashodno napravljen a još radi i na 2 kartice
Dosta ljudi ali ne velika gužva na stazama jer su se pravilno rasporedili kao i na sunčanju![]()
Pa gradi se, ima nekoliko novih kucica pa cak i motela.
A tema ti je poprilicno komplikovana, doduse u teoriji je jednostavna ali u praksi zna da se iskomplikuje zestoko. Hajde da probam nekako da objasnim.
Za pocetak,osnovna varijanta, pretpostavljam da si sredio papirologiju, da je sve na tvoje ime. Zatim je u teoriji vrlo jednostavno, treba di gradjevinska dozvola i gradis... ali... u praksi imas niz nekih propisa koji moraju da se ispostuju. Do Nove godine su vazili jedni uslovi tj. mogao si da imas plac od jednog ara pa navise da bi dobio gradjevinsku dozvolu po nekoj minornoj ceni, mislim da je 10-12 hiljada din., a od N.G. je minimum pet ari (tu ulazis) da bi dobio istu ali po daleko vecoj ceni. Ne bih da te plasim ali mislim da je deset puta vise. Naravno to proveri. Dakle poostrili su uslove i to znacajno.
Pre gradjevinske bi trebao da obezbedis pozicionu dozvolu, a to je obican list papira na kojem ti geometar nacrta polozaj kuce na placu, da bi urbanista video da nisi opteretio, mislim, vise od 40% placa sa gradjevinom, zatim udaljenost kuce od bandera, dalekovoda i jos kojecega. Kada to urbanista aminuje da bi definitivno dobio gradjevinsku dozvolu potreban ti je projekat gradjevine, e to je vec malo ozbiljniji crtez koji ti obicno uradi arhitekta. E, i kada to prodje, dobijes dozvolu za gradnju, onda ti jos ostaje struja (to trazis od Elekrtodistribucije, prikljucak, a moguce da moras i bandere da postavis, to zavisi gde ces da se prikacis) i voda, koju ces verovatno morati sam da kopas ukoliko se nisi drugacije dogovorio sa onim ko ti je prodao zemlju.
Ono na cemu insistiraju, jeste da septicka jama mora biti ozidana da se ne bi odlivalo u zemlju.
Kazem, malo je komplikovano i moguce je da sam nesto zaboravio tako da ako neko vidi da nesto fali dopunjujte i ispravljajte.
Evo setio sam se jos necega... bitno je i kako se vodi zemljiste, livada, njiva (mislim da ima osam kategorij, nisam siguran ali ima ih puno), pasnjak, jaloviste. Ovo je bitno zbog nekog zakona kojim se sprecava ukrupnjavanje pasnjaka. A ne daj boze da se vodi kao ovo potonje sto sam naveo, u tom slucaju nema gradjevinske.
U svakom slucaju spremi se da te ,,vodaju ko majka ludu cerku,,.
Moj savet je da pozoves ( ili jos bolje odes ) Opstinu Knjazevac, nadjes odeljenje za urbanizam, mislim da se covek zove Djordje, i tu se raspitas za sve uslove.
I sretno ti bilo!!!
Pa izgubio bi... a i ne bi. Cene su sarene, najzanimljivije je sto se u stvari zemlja prodaje na kvm (kao u CG). Najjeftinije sto sam nasao je 13e po kvm. Ali to je vrzina, kada ides uzbrdo, sa leve strane puta. Poprilican nagib i zahtevalo bi ozbiljne gradjevinske radove, velika komplikacija. Najskuplje je 25e na lepom mestu ali totalno neobjektivno, jer prvi komsija prodaje po 15e sto je u stvari i prosek cene. Ovo sve govorim o ataru sela Crni Vrh, ne o Kozarnici sto je blize Konjarniku, mada mislim da je cena ista.
Ono sto pravi komplikaciju to je voda narocito u delu oko Zdrme, doduse nije problem u vodi nego u ljudima. Neko je pokusao da otme svu vodu mestanima pa je doslo do potezanja svega i svacega
Ako te nesto zanima prvo me pozovi jer ima svega i svacega, a borimo se ko lavovi vec... u jbt ima 5-6 meseci.![]()
Trenutno je 2 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 2)