Strana 285 od 719 PrvaPrva ... 185235275283284285286287295335385 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 2.841 do 2.850 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Super Member -Miki- avatar
    Datum registracije
    16.03.2009
    Skije / Bord
    Rossi Exp HD84
    Godina
    56

Podrazumevano

@skrimke & dzoninho
    Mozda sam bio malo konfuzan pa cu malo bolje opisati ceo dogadjaj jer verujem da ce biti od znacaja drugima da se ne bi nasli u malo zeznutoj situaciji kao sto sam bio ja.

Dakle gostima Rtnja je na raspolaganju besplatna ski skola od pon-petka svako jutro od 9-10 po 1 cas.Upisao sam klinca i u ponedeljak su krenuli sa skolom ,2 ovlascena ski instruktora SS (jedan je Filip,drugi je ovaj Srdjan) grupa je bila sarena mozda njih 15tak,raznih uzrasta prvi dan su radili su neke osnovne vezbice i spustanje u plugu tu na nekoj maloj stazici pored Rtnja.Sutradan drugi cas ovaj Srdjan kaze ko ima ski pas neka krene sa njim ide se na masinac,a ostatak njih 7-8 su ostali sa Filipom na onoj maloj padinici da vezbaju.I tako krenemo za njim spustimo se na zicaru i popnemo do vrha MK kad tamo nema nigde onog ,dasa je fino seo na zicu i zapalio bez pardona direktno na masinac mozda sa par njih ne znam a ja ostadoh sa klincem i cerkom da se okrecem i da ih trazim,a tek da ja nisam posao sta bi tek uradio klinac od 10 godina sam na vrhu bolje da ne razmisljam.Onda se pesaka mali spustio do rtnja ski stazom ja mu nosio skije isli smo pola sata do Rtnja.
    Nakon ovog dogadjaja vise mi nije palo na pamet da poverim dete ovom liku ali sam izasao ujutru kad je bio cas da ga pitam sta mu je znacilo da onako ode i ostavi grupu da se snalaze - napominjem sinu i ostalim pocetnicima je to bio drugi dan na skijama u zivotu a odgovor ovog "ski instruktora" je bio citiram:"Izvinite,ja sam mislio da ce poci 2-3 ljudi poslo je vas 12-13 ja nisam mogao da cekam grupu jer sam imao cas u 10h za novac pa sam otisao"
    Ja mislim mogao je izabrati troje ljudi ostali sa Filipom na brdasce i sve ok, a ovo je krajnje neozbiljno i moglo je biti opasno jer ostaviti grupu pocetnika na vrhu malog karamana da se sami snalaze jer covek ima cas za lovu je nedopustivo.I eto ovaj tip ima licencu instruktora, zato sam ovde opisao detaljno ceo dogadjaj jer ljudi treba da znaju kome poveravaju dete.

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Skapirao sam ja pricu nego sam rekao Dekiju (skrimketu) da pogleda stranu iza gde si isto to napisao Potpuno se slazem sa tobom

Super Member sunCica avatar
    Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

Osim par delova sa kamenčićima po stazi Kop je čini mi se ove god bolji nego ikada. Posle razgledanja vrhunskih skijališta po Fr mogu samo reći da je Kop vrlo dobro skijalište samo je problem što je mali i nema dugačkih staza.
    Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...

Junior Member
    Datum registracije
    21.01.2010
    Godina
    43

Podrazumevano

@ jopopo

Ja bih voleo da nisam u pravu,ali lepo krene minus ujutru,da bi negde oko 13...14....15h dobacio tu negde oko nulice. Video sam par postova da se pominje popuštanje staza,pa rekoh možda neko ima info u kojoj je to meri.

Generalno.....nije li malo neobično,u neku ruku tužno da se radujeMO što na Kopu rade sve staze....Jeste sve to lepo što radi i što se je pogon 100%,ali zar ne bi to trebalo da bude normalno, očekivano? Šta bi tek bilo kada bi otvorili neku novu stazu, stavili gondolu, novi lift, pa to bi bilo opštenarodno veselje......

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

@Nikolay
    Vidi ovako, "kačamak" treba da je naziv za otopljen, raskvašen sneg, koji smeta i usporava skijanje. Na ovom forumu ima dosta ljudi koji "kačamakom" naziva stanje kada se novi ili tek napadali sneg grupiše u male gomile ili kada od čvrste homogne jutarnje staze dobijemo meku stazu tj razbijenu stazu. Sve se to skija bez problema ali zato svako treba da od početne želje za skijanjem i naučenim prvim koracima stigne do srednjeg nivoa kada mu takvo stanje na stazi neće smetati već će uživati u svakom stanju staze.

Eto, za mene je "kačamak" prvo navedeno a to što staza "popusti" i nije tvrda, opeglana, nije "kačamak". Da se razumemo

Datum registracije
    16.03.2009
    Skije / Bord
    Rossi Exp HD84
    Godina
    56

Podrazumevano

Lepo pojasnjeno slazem se 100%

Ski legenda
    Datum registracije
    20.12.2005
    Godina
    46

Podrazumevano

Nikolay, pogledaj kroz prozor raskvašen sneg po parkinzima i videćeš šta ljudi ovde zovu kačamak. Drugi naziv ti je bljuzgavica. Trenutno je -2C na Kopaoniku i sigurno nisu uslovi takvi.

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od jopopo Pogledati poruku
    @Nikolay
    Vidi ovako, "kačamak" treba da je naziv za otopljen, raskvašen sneg, koji smeta i usporava skijanje. Na ovom forumu ima dosta ljudi koji "kačamakom" naziva stanje kada se novi ili tek napadali sneg grupiše u male gomile ili kada od čvrste homogne jutarnje staze dobijemo meku stazu tj razbijenu stazu. Sve se to skija bez problema ali zato svako treba da od početne želje za skijanjem i naučenim prvim koracima stigne do srednjeg nivoa kada mu takvo stanje na stazi neće smetati već će uživati u svakom stanju staze.

Eto, za mene je "kačamak" prvo navedeno a to što staza "popusti" i nije tvrda, opeglana, nije "kačamak". Da se razumemo
    Slazem se za kacamak - otopljen i raskvasen sneg iznad nule. Medjutim, strasno podseca na kacamak i sneg ispod nule veoma krupne granulacije i nehomogene strukture, a nemoguc za utabati - najcesce pozuteo od prljavstine, kao neko vrlo krupno projino brasno... E toga ima na stazama kad se posteno razbiju, a temp je u blagom minusu... Takav sneg se najcesce nalazi na ulicama uz trotoar, pa kad zgazis noga utone 10 cm, ali nisi mokar, nema vode od istopljenog snega, a ne ostaje otisak noge kao u svezem hladnom snegu nego samo kao velika utisnuta fleka nepravilnog oblika, kao neki krupni pesak. Vrlo je tesko hodati po tome, najcesce...

Datum registracije
    16.03.2009
    Skije / Bord
    Rossi Exp HD84
    Godina
    56

Podrazumevano

Uh da se malo izjadam...Na Kop sam krenuo sa zeninim pugom 306 iz vise razloga a najvise zbog uzasnih parkinga i katakombi od puteva na samom Kopu a svoj auto sam ostavio ususkan pod snegom na uvucenom parkingu.Danas odem da ga obidjem i imam sta da vidim

Naravno u duhu naseg cuvenog postenja pocinilac ostao nepoznat osiguranje podrazumeva se ne pokriva ove stvari bez svedoka a ja sad moram da jurim da sredim branik

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

cek cek, ja mislim da treba da zoves policiju, oni dodju, snime, naprave zapisnik i to je prvi korak. Zatim, ako si kasko osiguran, zoves osiguravajucu kucu, oni takodje dodju sa foto-idiotom, slikaju, zatraze ti izvestaj policije, odneses, odes kod njihovog majstora koji procenjuje stetu, sa tim opet u osiguravajucu kucu, pa cekas da "odluce" da ili ne i koliko para...valjda je tako, ako neko zna tacno, nek se javi...

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 12 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 12)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •