Strana 121 od 398 PrvaPrva ... 2171111119120121122123131171221 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1.201 do 1.210 od 3975

Tema: Novosti sa Stare planine

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Nove staze nisu nista bolje spremeljene nego stare, bio sam u nedelju na svim stazama i spojnim putevima - Suncana je bila kacamak oko 12, Konjarnik takodje, 7, 7a i 7b tu i tamo malo manje "svezeg" snega na stazi ali verujem zbog manjeg nagiba i srazmerno manje kocenja i manje skijasa, dok u deonici kroz sumu sve tri staze kacamak zbog veceg nagiba - imajte u vidu juznu stranu i sunce ceo dan na novim stazama plus prirodan sneg - meksi znatno a i tezi za utabavanje

Suncana malo stegla popodne, a na Konjarnik nisam obratio paznju, samo se sjurio niz njega da vidim sta je bilo sa pukovnikom.. :(

Neke slikice ste videli, znate da je dan bio fenomenalan sto se uslova za skijanje tice, a uzasan u smislu posledica po mnoge skijase i njihove porodice zbog velikog broja mamlaza na skijama i oromnog propusta redara SS, Sefa staza i turisticke inspekcije Babinog Zuba da takvim imbecilima zabrani pristup skijalistu, stazama i zicarama prostim oduzimanjem skipass-a.

Bez obzira na sve, zivot ide dalje, povredjenima zelim da rane zacele sto pre, a svima ostalima jos puno, puno ovako divnih suncanih skijaskih dana. Kamikazama od sveg srca zelim da im se dogodi ono sto su oni uradili drugima - ni manje, ni vise, nego po zasluzi - sa zeljom da sledeci put omase nekog skijasa i gadjaju pravo u kucicu za skipass, drvo, parkirani automobil, stub zicare, dubok sneg bez otvaranja veza, tudju kantnu preko face, stap u oku i slicno.. Kao u onoj staroj pitalici iz osnovne skole: " 'de ces bre zubima na koleno, sta ti je covece?!?"

@Dragan Ks Ni: prelistaj Zakon o javnim skijalistima, Zakon o zdravstvenom osiguranju i Uredbu o naknadi stete - telesne povrede i slicno (nematerijalna steta). Imas puno pravo ako si ostecen tudjom krivicom.

Super Member vlada019 avatar
    Datum registracije
    12.11.2006

Podrazumevano

Moj Vam je savet uzmite dobrog advokata i sve ce biti ok.Njega ionako placa izgubljena strana u ovom slucaju to sigurno ne bi trebali biti Vi, ali zakon je izričit po ovom pitanju i konacna sudska presuda sa priznatim troskovima je jedina merodavna stvar.Naravno i naplata istih od okrivljenih koji ce se svakako pokusati izvuci na 1000 nacina da ne plate.Ili da plate sto manje.Najbolje je skupiti sto vise dokumanata i svedoka slike i sl informacija koje ce merodavne biti na sudu.Jer postoje 100 nacina da njihov advokat ubedi sud da ste vi krivi (stajali ste tamo ovamo niste ovo niste ono te ste ovakvi onakvi...).Posebno se pazite osiguravajucih drustava koja su pravi maheri u izbegavanju placanja /svojih naravno) obaveza tako da Vam osiguranje koje imate ne mora znaciti da cete i dobiti isto, a pogotovo u sumi koja ce namiriti sve troskove.Pri pisanju tužbe treba navesti i dusevne bolove /strah i sl..) u trenutku povrede kao i kasnije bolove... i eventualne posledice (ne daj bože).Pitanje je i sta to famozno osiguranje pokriva posto nije navedeno (prekrsaj).Takodje kada tražite vestacenje bice vam potreban sva dokumenta snimci, nalazi, i sl, Takodje je veoma diskutabilno sto isti nisu izdati i iz kog razloga.Jel je možda ovo samo omaska - jesinstven slucaj ili se ponavlja isti slucaj kod ostalih jer bez ovih dokumenata (zvanicnih ) imate male sanse na sudu.

Žao nam je sto se ovo desilo deci pre svega i ostalim ucesnicima skijanja, ali je tog dana na planini bio pravi stampedo i nema coveka koji nije tog dana doživeo neku konfliknu situaciju kao i manje ili vece ozlede.
    http://www.staraplanina-babinzub.info

http://www.knjazevac.org.rs

Najsvezije informacije vezane za Opstinu Knjazevac i njenu okolinu.....
    Stara planina - Babin zub - Banjica - Baranica - Ravna - ...itd
    Prodaja placeva i nekretnina Stara planina
    http://nekretnine.knjazevac.org.rs/

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od jopopo Pogledati poruku
    Naravno, na ski pasu koji sam kupio na Kopu prošle nedelje stalali su izvodi iz Zakona i prava vlasnika ski-pasa.

Ali šta je nesrećni slučaj? Ako si sam pao na čistini, teško da će to neko okarakterisati kao nesrećan slučaj, ali ako te neko pokupi onda je to svakako nesrećni slučaj.
    I kad sam padnes i slomis se, ako si postovao pravila ponasanja na skijalistu - dakle u skladu sa Zakonom o javnim skijalistima, imas puno pravo na obavezno zdravstveno osiguranje i zbrinjavanje usled posledica od nesrecnog slucaja. Ako nisi, nemas.

izvod:
    15) skijaška nesreća je nezgoda na stazi u kojoj je učestvovao najmanje jedan skijaš u pokretu i u kojoj je jedno ili više lica povređeno ili poginulo ili je izazvana materijalna šteta;

Super Member Roman avatar
    Datum registracije
    09.11.2010
    Godina
    58

Podrazumevano

Iskren da budem uopste nisam o tome razmisljao. Verovatno, sto kaze macak011, nam fali bar po jedan zapisnik. Znam da je Masa usla u povrednu listu ali onom bilmezu nisu uzeli podatke. Doduse trebalo bi da su ga skinuli sa cetvoroseda Konjarnik jer je sedao na zicu bas kada smo mi usli u kucicu. I tada sam trazio da mu uzmu ski-pas, isto tako znam da je javljeno gornjoj stanici da ga zaustave. E sada, ako je neko mozda sacuvao to parce papira mozda i moze da mu se udje utrag...
    U stvari trebalo bi napraviti bazu podataka, ski-pas se kupuje uz l.k. i svaki koji se oduzme ubaci se u bazu i pri sledecoj kupovini blinka, odmah znas da postoji potencijalni problem.
    Jos one tamo nedelje smo rekli Fici da postoji veliki broj nenormalnih skijasa, ali covek rece da opominju, uzimaju ski-pasove ali to slabo pomaze i sugerisao je da ne ulazimo u konflikt sa takvima.
    @SRB PI
    Daj malo razvi tu ideju o ski policiji, pa da se cujemo telefonom moze?

Super Member SRB_PI avatar
    Datum registracije
    26.01.2010
    Skije / Bord
    NITRO ROOK
    Godina
    31

Podrazumevano

поново сам исцимао ћалета, питаћу га шта радити по том питању, ал мислим да унапред знам одговор...

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

'ladno sam zaboravio: da dodam da sam najveci deo dana skijao stazu novog 4seda, staza koja je ubedljivo najbolje podnela skijaski dan, sa najmanje kacamaka, odlicno pripremljena, prilicno siroka na nekim delovima, vrlo pregledna, idealna za brzi siroki karving zaokret - GS
    @ZLI: RC4 RC 175 je pokazao svu svoju snagu. Na kraju, uzevsi u obzir sve parametre staze - pripremu, robusnot, nagib, sirinu, preglednost, moj nivo skijaskog znanja, ukljucujuci i lepotu neposredne okoline, ubedljivo najlepsa staza na celom skijalistu je upravo staza Babin Zub (5 na mapi), novi 4sed. Livada, ali ona prava, za uzivanje!

Jedini smor kod spojnih puteva je veslanje sa Suncane na novi 4sed - to ubija maximalno - jedan vucak ili sidro sa vrha Suncane do vrha 4seda je pravi potez, cak tu moze da bude i neka satro staza za ski skole, pocetnike, itd... Na vrhu malog vucka Rudine ispod stene na zaravni kao poruceno mesto za ski bife sa gomilom lezaljki, uz jednu-dve ski trake za najmladje i naravno OBAVEZNO osnezavanje puteva i staza, da bude napravljeno za juche!

Datum registracije
    09.11.2010
    Godina
    58

Podrazumevano

@macak011
    Za pripremanje staza sam govorio konkretno za cetvrtak, petak i subotu. Nedelja mi je jasna, u 13.30h temperatura je bila oko +10 C pa je morao da bude kacamak. Generalno tokom cele nedelje su imali problema sa tabanjem staza.

Datum registracije
    09.11.2010
    Godina
    58

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od macak011 Pogledati poruku
    'ladno sam zaboravio: da dodam da sam najveci deo dana skijao stazu novog 4seda, staza koja je ubedljivo najbolje podnela skijaski dan, sa najmanje kacamaka, odlicno pripremljena, prilicno siroka na nekim delovima, vrlo pregledna, idealna za brzi siroki karving zaokret - GS
    @ZLI: RC4 RC 175 je pokazao svu svoju snagu. Na kraju, uzevsi u obzir sve parametre staze - pripremu, robusnot, nagib, sirinu, preglednost, moj nivo skijaskog znanja, ukljucujuci i lepotu neposredne okoline, ubedljivo najlepsa staza na celom skijalistu je upravo staza Babin Zub (5 na mapi), novi 4sed. Livada, ali ona prava, za uzivanje!

Jedini smor kod spojnih puteva je veslanje sa Suncane na novi 4sed - to ubija maximalno - jedan vucak ili sidro sa vrha Suncane do vrha 4seda je pravi potez, cak tu moze da bude i neka satro staza za ski skole, pocetnike, itd... Na vrhu malog vucka Rudine ispod stene na zaravni kao poruceno mesto za ski bife sa gomilom lezaljki, uz jednu-dve ski trake za najmladje i naravno OBAVEZNO osnezavanje puteva i staza, da bude napravljeno za juche!
    Ako se secas jednom prilikom sam pitao da li postoji pad od Suncane prema novom cetvorosedu... e sada znamo, dobrih 300m nema nagib u najboljem slucaju to je ravno i ima, brate, da se vesla

Super Member SRB_PI avatar
    Datum registracije
    26.01.2010
    Skije / Bord
    NITRO ROOK
    Godina
    31

Podrazumevano

ма само да има снега, мене више неће видети на стази...

Datum registracije
    09.11.2010
    Godina
    58

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od SRB_PI Pogledati poruku
    поново сам исцимао ћалета, питаћу га шта радити по том питању, ал мислим да унапред знам одговор...
    Dakle, samoorganizovanje... ako sam dobro shvatio

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •