Strana 83 od 398 PrvaPrva ... 3373818283848593133183 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 821 do 830 od 3975

Tema: Novosti sa Stare planine

Super Member vlada019 avatar
    Datum registracije
    12.11.2006

Podrazumevano

Sunčan i leden dan na Babinom zubu

Danas je na Babinom zubu bilo vedro vreme, sunce je sijalo večinom dana aiko je temperatura bila -15 C.Vučni lift Rudine je spremljen.Danas je 164 gostiju koristilo novu gondolu u 880 prolaza tokom celog dana.Za 16 dana rada gondola je prevezla 15650 skijasa(prolaza) Staza je danas bila idealna za skijanje, sa deblinom snega od 65 do 95 cm utabanog snega.Vetar je duvao od 3 do 8 m/s dok je vidljivost bila do 2 000 metara.Snega van staza ima oko 170 cm.Od četvrtka se očekuju nove snežne padavine koje će se nastaviti i narednog vikenda.Put je prohodan uz korišćenje obavezne zimske opreme

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21510
    http://www.staraplanina-babinzub.info

http://www.knjazevac.org.rs

Najsvezije informacije vezane za Opstinu Knjazevac i njenu okolinu.....
    Stara planina - Babin zub - Banjica - Baranica - Ravna - ...itd
    Prodaja placeva i nekretnina Stara planina
    http://nekretnine.knjazevac.org.rs/

Ski legenda ibane avatar
    Datum registracije
    01.12.2004
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 8+
    Godina
    50

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od IvanQ Pogledati poruku
    Cuo sam da levi krak Konjarnika (gledano odozgo) ne radi. Da li to znaci da sama staza nije pripremljena letos (stene, panjevi i slicno) ili je jednostavno ne tabaju? U drugom slucaju, da li je moguce i dozvoljeno voziti po dubokom na tom delu?
    Ne bih ti preporucio. Viri raznorazno siblje a ima i kamenja. U subotu je lik vozio tom stazom. Pretpostavljam da je pao posto nisam video. Lik je trazio sat vremena ako ne i duze skiju. Posle sam ga video da se spustio peske sa pola staze sa jedenom skijom u ruci. Drugu ce da uzme kad okopni sneg.
    Sto se tice oduzimanja ski pasa nisam cuo da je ikome oduzet zbog toga ali sam licno cuo kada je jedan iz SS-a upozoravao na opasnost od lavine i da ne idu da skijaju sa leve strane Suncane doline. Inace tu gore na vrhu ima i znak upozorenja za opasnost od lavine.

Super Member IvanQ avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Volkl RTM 77
    Godina
    43

Podrazumevano

Hvala na infou. Da li onda postoji neka lokacija gde moze da se vozi dubok sneg na Staroj Planini?

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Ispod novog cetvoroseda, samo pazi glavu na sajlu! Salim se, vidimo se subotu, eto me!

Member
    Datum registracije
    31.01.2012

Podrazumevano

Sada je svuda dubok sneg...na stazi gde je lik izgubio skiju nema nicega da viri to je staza 2 koja nije u funkciji ali je podloga cista,izmedju staze 2 koja ne radi i Konjarnika je deo oko cetvoroseda koji ima kamenje i drvece..e tu se ne preporucuje ali tu obitavaju borderi..

Super Member IvanQ avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Volkl RTM 77
    Godina
    43

Podrazumevano

Znaci dvojka moze da se skija bez bojazni od stena, panjeva i korenja?

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

@IvanQ: Trebalo bi biti oprezan, ali formalno, ako nema znaka na pocetku deonice da je zabranjeno skijanje van staze, onda je, normalno, to dozvoljeno i vozi se na svoju odgovornost, po vazecem zakonu, bila je diskusija na forumu - u prevodu, ja znak nisam video, dakle, niko nece da te juri da ti uzme ski pass, ali ako ne daj Boze padnes i udaris se jace, nista od ski osiguranja...

Member
    Datum registracije
    31.01.2012

Podrazumevano

Eto da razocaram vas skeptike...juce je odavno proslo ,na Staroj Planini sve dobro funkcionise,staze su tako dobre da je to neverovatno ,gondola radi i negde sam procitao da vecima 15000 prolaza,kazu kratke su staze...a ima ih 3 oko gondole..da pojedinacno oko 1200 m ali si zato na vrhu za 2,5minuta...ne duva te vetar,brzo se popnes ,dobro utabana staza...predivno je preporucujem.!

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

jupiii, samo da prodradi i nova zica, vucak je proradio! bice skijanja sve do hotela...

@IvanQ, ako je veliki sneg, a jeste, vrlo verovatno ne viri nista...ali, ako se dobro secam, ispod snega je gomila panjeva...

Member
    Datum registracije
    31.01.2012

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od ecentar Pogledati poruku
    Informacije koje ja imam za ovu putanju su da je ovaj put u redu ako nema snega, ali ako ga ima (kao sada) da postoji opasnost da vozač promaši put jer na dalu puta postoji čistina gde put nije obeležen, a vetar pravi zaravan pa se lako sleti ili promaši put. Nisam išao, ali su mi svi savetovali da ne idem tim putem nego da idem preko Knjaževca. Inače kumovi matorci žive u selu Burdimo koje se nalazi na tom putu Svrljig - Kalna, a kumov ćale je profi drajver u penziji. Tako da verujem da je njegovo zapažanje merodavno. Ja sam ga poslušao bez razmišljanja.

Pitanje vezano za gondolu... Koliko vidim ta gondola je napravljena samo da bi se reklo da na nekoj našoj planini postoji gondola, ona ništa ne spaja, nego praktično zamenjuje klasičan lift. Onaj ko je koristi može da skija samo na toj jednoj stazi, right? Praktično spustiš se stazom, skineš skije, uđeš u kabinu, popneš se gore, staviš skije, spustiš se dole, skineš skije, uđeš u kabinu, popneš se gore, staviš skije.... I tako u krug. Jel sam ja to dobro zamjetio? Tamo gde sam ja koristio gondole ista služi da spoji udaljene tačke skijališta ili neko podnožje planine i skijalište, a ne služi umesto lifta. Ako je tako kako sam opisao, to nema mnogo smisla...
    Da li si bio pa si video? Ovako stoje stvari...gondola pored svoje namene da izveze skijase ,naravno da ima i namenu da spoji izlaz gondole sa stazom rudine i veznim liftom koji vas spaja sa podnozjem novog cetvoroseda Babin zub...a kad se na njega izvucete mozete se spojiti sa Suncanom dolinom i Konjarnikom ..mislim da su najavili za vikend otvaranje tih staza posle testiranja novog cetvoroseda..

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •