Strana 76 od 398 PrvaPrva ... 2666747576777886126176 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 751 do 760 od 3975

Tema: Novosti sa Stare planine

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

..a mozemo da se kladimo da ako ozive mala i najmanja skijalista da ce onda nivo usluga morati da ode gore u velikim centrima van skolskih raspusta i da cene idu dole - to je zdrava konkurencija - kad covek napravi racun da mu se vise isplati da ode 300km, da plati dvodnevni skipas i da plati klopu i smestaj umesto da se skija na relativno kvalitetnoj maloj ski stazi u sopstvenom komsiluku, a da klopa i spava kod rodjene kuce...uostalom, verujem da ovde ima ljudi iz Zajecara, Nove Varosi, Majdanpeka, Pirota i slicno, koji ovo mogu da potvrde.

Edit: e, da, nekad sam iz Beograda isao na skijanje u Majdanpek, a ne na Kop - jeftinije, lepse, ludje i sve u svemu - BOLJE! Vozili bre i ratrak nocu, uzivali...

Senior Member
    Datum registracije
    19.12.2011

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od jopopo Pogledati poruku
    Privatni smeštaj imaš od Kalne pa sve do gore pa biraj. Nije ni Kopaonik ni Zlatibor nikao preko noći već se decenijama gradilo.
    Znači, država će da pravi hotele sa 4* pored gondole a ja da tražim seoski smeštaj. Kako se Kopaonik razvijao, je l' napravljen prvo Grand u sred ničega ili je išao zajedno sa Konacima? I opet imamo problem sa monopolom na smeštaj tamo. A tek da ne ulazimo u to kako se ''podižu'' ski centri i koliko ovo nema veze sa zdravim poslovanjem.

Citirati Originalno postavljeno od jopopo Pogledati poruku
    A trenutno i jeste dostupno jer 25 evra dnevno po osobi sa skipasom nemaš nigde. Sedam polupansiona i skijanje za 175 evra!!!
    Slažem se, trenutno. Cena pre nego što su uveli promo kampanju je bila 50 ili 55e, duplo više. Mislim da tenutni cenovnik nije održiv jer će im trebati vekovi da povrate 30 miliona evra. Uzećemo u obzir i to da je nestanak struje i vode i otkazivanje aranžmana bio maler koji se neće ponoviti a ne ošljarenje pri izgradnji.

Nije mi cilj da se prepucavam. Voleo bih da SP postane ozbiljan ski centar i siguran sam da će vremenom postati i sa pažnjom pratim sve što se tamo radi. Samo kažem da cela ova priča oko hotela od 30 miliona, gondole koja ne može da dobaci do ostatka skijališta bez presedanja i ostalo mnogo smrdi!

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

kako ovo cudo pada, skijacemo se i na Fruskoj Gori do marta!

Junior Member
    Datum registracije
    25.02.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od macak011 Pogledati poruku
    ..a mozemo da se kladimo da ako ozive mala i najmanja skijalista da ce onda nivo usluga morati da ode gore u velikim centrima van skolskih raspusta i da cene idu dole - to je zdrava konkurencija - kad covek napravi racun da mu se vise isplati da ode 300km, da plati dvodnevni skipas i da plati klopu i smestaj umesto da se skija na relativno kvalitetnoj maloj ski stazi u sopstvenom komsiluku, a da klopa i spava kod rodjene kuce...uostalom, verujem da ovde ima ljudi iz Zajecara, Nove Varosi, Majdanpeka, Pirota i slicno, koji ovo mogu da potvrde.

Edit: e, da, nekad sam iz Beograda isao na skijanje u Majdanpek, a ne na Kop - jeftinije, lepse, ludje i sve u svemu - BOLJE! Vozili bre i ratrak nocu, uzivali...
    Bravo Macak i ja tako razmisljam ,nego nema ko da cuje(nema dovoljno para za sve),nego batalite politiku,smorio sam se k'o plovak.DAJTE SLIKE SA SP(nove staze,...)

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od cheva Pogledati poruku
    Bravo Macak i ja tako razmisljam ,nego nema ko da cuje(nema dovoljno para za sve),nego batalite politiku,smorio sam se k'o plovak.DAJTE SLIKE SA SP(nove staze,...)
    Ma nema tih slika ni od korova.. Dajte slike gondole I garaze hotela onda, jbg!

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

Uf, pa sad mnogo ljudi, mnogo želja. I meni kada je bilo 18 bilo me je briga gde spavam, da li na podu ili u sobi 2x2, koliko nas je i slično. Bilo me briga šta jedem, suvo, toplo, hladno, kada i koliko a kosti i mišići su izdržavali sve napore. Hodao sam i ja uzbrdo i tabao stazu, ali i konji su nekada vukli tramvaje pa ne znači da to opet treba da rade.

Onda sam porastao, imam porodicu, prioriteti i standardi se menjaju. Zašto idem u Austriju na skijanje (na nedelju dana)? Pa zato što sam siguran da ću da dobijem sledeće: vrhunska higijena, prostrane sobe, udobni kreveti, moderna kupatila, moderna kuhinja sa frižiderom većim nego mojim kući, sa mašinom za pranje sudova i tabletama, sa svim najmodernijim kuhinjskim aparatima, sa uvek toplom vodom, sa podnim grejanjem, sa praonicom za veš, sa igraonicama za decu (stoni fudbal, društvene igre, PS3, XBOX), besplatnim internetom, saunom, infracrvenom kabinom, turskim kupatilom i ponegde bazenom... dalje, sa ski depoom, sušačima za cipele, očiščeni putevi od snega, prostrani parkinzi, ulazi za porodicu sa malom decom (pa se ne čeka u redu), sa turistima koji se ne guraju bahato i idu preko reda... a da ne pominjemo kvalitet skijanja i koštanje sekunde skijanja jer pričamo o smeštaju. Ako idem nedelju dana i trošim svoj odmor, onda hoću da bude odmor. Nemam želju da se mučim, zlopatim i snalazim jer onda to nije odmor. Godine čine svoje, porodica ima svoje prohteve jer i ona želi da uživa tj svi želimo da nam bude lepo.

E takva bih voleo da bude i Stara planina, pa hotel je neophodan jer u privatnom smeštaju ne može se naći ništa posebno ili ono što vredi bude zauzeto pa ne postoji alternativa. O ceni mi ne trebamo da vodimo računa. Ovo je promotivna cena za ovu sezonu, sledeće neće biti tako ako naprave još 2-3 planirane staze i krenu da se kapaciteti pune već oktobra-novembra.

Što se tiče malih ski centara slažem se da treba ulagati ali tu je problem što mali centri ne mogu da zadovolje lokalne potrebe, skupi se tu svašta neradnim danima, mnogi precene svoje mogućnosti pa dolazi do mogućih problema na stazi, gužve, slabo se vodi računa o maloj deci. Ali stvarno bi lepo bilo da vikendom ljudi mogu za pola sata-sat da odu do skijališta.

Super Member vlada019 avatar
    Datum registracije
    12.11.2006

Podrazumevano Stara planina : Rekordna posećenost ski centara u Srbiji

Stara planina : Rekordna posećenost ski centara u Srbiji

1

Prema informacijama Turisticke organizacije Srbije već sada se za ovu zimsku sezonu sa sigurnošću može reći da je rekordna, kada je posećenost najvećih zimskih centara u Srbiji u pitanju. Ovo je ocena, kako Skijališta Srbije, tako i hotelijera u sva tri naša ski centra.
    Do sada je, od početka zimske sezone, u ski centru Kopaonik, zabeležena poseta 30% više skijaša nego u istom periodu protekle zimske sezone, a ski centri Stara planina i Tornik, zbog brojnih novina, beleže još veći porast.

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21274
    http://www.staraplanina-babinzub.info

http://www.knjazevac.org.rs

Najsvezije informacije vezane za Opstinu Knjazevac i njenu okolinu.....
    Stara planina - Babin zub - Banjica - Baranica - Ravna - ...itd
    Prodaja placeva i nekretnina Stara planina
    http://nekretnine.knjazevac.org.rs/

Junior Member
    Datum registracije
    20.03.2006
    Skije / Bord
    SpeedWave 10
    Godina
    55

Podrazumevano Jabucko Ravniste 21.01.2012

U subotu 21.01.2012 proveli dan na Jabuckom Ravnistu. I sami vidite iz slika da je bila strasna magla, brzinu vetra na izlaznoj stanici, bas kada smo izasli iz kabine, je merio zicnicar i iznosila je 14,2 m/s ( oko 54 km/h )! To je toliko jako da vas prosto oduva sa platforme, jos kad uzmes skije u ruke, onda moras dobro da se odupires nogama ili da potrcis ka izlazu. Vozili smo dve crvene staze, 7a i 7b, dok plavu 7-icu nismo ni probali da trazimo po onakvoj magli i vetru. Obe crvene su kratke i sa nagibom slicnim gornjem delu crvene Duboke, a na kraju se ukljucujes na ski put koji vodi do polazne i tu moras da vozis spust kako bi se dokotrljao do kraja.
    Nemam ni jednu sliku staza, ali imam video snimke koje cu postaviti na Youtube-u.
    Iako su uslovi za skijanje bili veoma losi, to nas nije sprecilo da uzivamo u skijanju po dubokom snegu i utabanim delicima staza.
    Hol hotela je predivan, konobarice ljubazne i veoma usluzne, ( kuvano vino 200,00 , caj 140,00 , topla cokolada 180,00 ), garaza je ogromna i lift vodi pravo do recepcije i hola.
    Priložene slike Priložene slike      

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Ma poenta malih ski centara je i da se skijanje ponovo priblizi najmladjima, da se, izmedju ostalog, vrate skijanju, a pre svega sportu... Moglo bi skoro svakog vikenda ako ne i radnim danima (nocno), da se skija u zimskom periodu - jos ako ima topova, ih, puna kapa, samo minus fali!

Junior Member
    Datum registracije
    20.03.2006
    Skije / Bord
    SpeedWave 10
    Godina
    55

Podrazumevano Vetar na izlaznoj stanici gondole - 14,2 m/s

Evo snimka sa izlazne stanice gondole.
    http://youtu.be/Ngen_mRnN00

Pred sam polazak vreme se malo smirilo, tako da se vidi blizina polazne stanice i ulaz u garazu hotela.
    Priložene slike Priložene slike    

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 8 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 8)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •