1. Neko ko je vec desetak dana na skijama, a ima smisla za skijanje i dobrog instruktora je vec ozbiljniji skijas u neku ruku - pitanje je da li bi se spustio niz bilo koju stazu Tornika sa dva sata skijanja u nogama kao "neki drugi skijasi" tamo - mislim uglavnom na vecinu tinejdzera delimicno ubijenih od opijata ili alkohola sa 36 minuta efektivnog skijanja pre spustanja spustom niz poslednji deo Cigote recimo...?

2. Odskijao Brezovicu nekoliko sezona pre '97, posle toga nije bilo bezbedno...istovremeno se skijao na Kopu, Durmitoru, Rajkovu i Jahorini, za inostranstvo nije bilo "vremena"... "God Bless ZPU" - ko zna, shvatice

3. Brzo ste vozili ili ste losi vozaci, ja imam relativno matore zimske gume (3.sezona, dobra sara, Krisalp pozadi i Michelin Alpin napred) i zadnju vucu, pa se nisam uopste klizao prosle nedelje, a sneg je padao svaki dan, a prilazni put bio beo od snega. Ili je jednostavno bilo leda ispod, tu gume ne pomazu, jedino spajkovi ili lanci u granicnom slucaju (tanak i krt led).

I dalje smatram da Tornik nije za pocetnike i lose skijase. Nikako. Mozda deciji park i krnevo plandiste do medjustanice i odredjeni "plavi" delovi staza na Torniku, nikako njihovi crveni ili crni delovi...

Ljubitelj Tornika, definitivno. Pozdrav.