..i jos par slikica od danas..
Inace, danas magla ceo dan, smenjivali se sneg i vetar, Zmajevac pun novog snega, ali opasan za voznju zbog magle i smetova, pa sam odlucio da ga zaobidjem. Druga staza pukla vec oko 11h zbog velikog broja skijasa. Opet gomila ludaka na skijama, ali mi je dan obelezio mali Vanja iz Pozege kog tata ceka u podnozju sidra jer ne skija, a mali ima 12 godina i zeli nesto da nauci, pa smo nas dvojica zajedno skijali - bio je simpatican kad me zamolio da se vozimo zajedno do vrha sestoseda jer ne sme sam, a onda su usledila pitanja o "slalomu"...
Cerkica preforsirala juce, pa je danas odmarala od skijaskih aktivnosti. Jedan tata je klinca od sedam godina krenuo da spusta izmedju svojih nogu niz strmi zavrsetak Cigote (ili kako se vec zove), pa su obojica pali, srecom bez posledica. Nisam mogao, a da ne predlozim da na drugi nacin spusta klinca koji ocigledno ne da ne zna da skija, nego je jos i preplasen - uzasnut strminom padine, brzim skijasima i maglom! Na kraju smo se klinja i ja spustali tako sto ja drzim dva spojena stapa za drske, a maleni Matija se drzi za stapove sa strane, pa obojica pluzimo i otklizavamo, jedan pored drugog, a pritom pricamo kako se lepo skija u bebi parku - ima blesavih roditelja, na zalost... Ne znam koliko se neko od vas seca, ali prosle godine je jedan matori polomio dete, svog rodjaka, na BZ, takodje vozeci ga izmedju nogu, pa pao preko njega i to na ravnom delu Konjarnika, pri dnu - mislim da mu je butna kost stradala tada, nadam se da je mali ok, nemam info...Da pohvalim GSS (064 -ili 065?? - 466 467 -to sam zapamtio, hehe) bili su BUKVALNO za sekund na oba mesta gde sam pomislio da bi mozda njih pozvao jer su bila dva spektakularna pada, ali opet, bez posledica - jedno pecanje u mrezu na vrhu levka. Znaci, bukvalno doskijali ODMAH na lice mesta - svaka cast!
Elem, jos jedan skijaski dan, ali ne tako dobar kao juce, a poludnevni skipass zlata vredi. Kuvano vino na pola Cigote, odnosno kafic na izlasku sidra Krnevo Plandiste je 150 dinzi, a flasica obicne vode 100 jer je cesmovaca "tehnicka".
Vidimo se tek prekosutra![]()