Strana 3 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Rezultati 21 do 30 od 35

Tema: Skijanje u Francuskoj, potrebni cimeri ^^

Junior Member
    Datum registracije
    27.10.2011
    Skije / Bord
    Daska :)
    Godina
    41

Podrazumevano

Roger that
    Devojci za vrat duvam na luuukaaaa, odlazim na Tas, idem da se kuuuuppaaaammm.

Super Member sunCica avatar
    Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od designbvr Pogledati poruku
    Pa sta bi sa odgovorom za ONO u sredini,
    cini mi se da je poanta cele pisanije i bila da joj odgovoris
    na ONO sto je naj vise zanima
    Joj odgovorila sam ali sam ga izgleda greškom isekla.

1) HRANA u početku smo svi jeli svoje, dok su trajale zalihe, ali oko zajedničke klope sve je počelo sa kuvanjem supe (svi su poneli supu). Supu smo jeli svi i okupili se oko supe. Već se na poslednjoj žici dogovorimo kuju ćemo i onda je i spremanje išlo u etapama. Nisam kuvala sve ja nego ja skuvam,, posle odem na tuširanje, a oni dokuvaju i taman sve bude spremno na vreme.Hleb smo isto delili s tim što su se tipovi koji su bili sa nama u sobi solidarisali i kupovali uvek još hleba. Oko klope smo se vrlo lako složili, pa smo i pravili neke zajedničke večere, svako da malo ili iz torbe, ko nema ništa da priloži dokupi nešto i bez frke. Moj savet je da bi sve bilo opušteno da se ipak ponese neka klopa, posle će se sve srediti. Znači kuvanje po dogovoru!!!

2)EKIPA
    Momci iz busa se trude da uklope godište i pitaju one koji su na spajanju da li mogu da ih stave u sobe sa osobama suprotnog pola. Mene su recimo stavili u sobu s jednim parom i sa još jednim tipom i super smo se slagali. Mada je bilo malo nervoze pri izlasku kad je trebalo da očistimo sobu.

Većina ljudi ide na fazon da se sve nosi sem hleba, sireva i mlečnih proizvoda.
    Nadam se da sam sad u celini odgovorila na postavljeno pitanje. Nemoj da se brineš sve će biti skroz QL!!!
    Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...

Junior Member
    Datum registracije
    27.10.2011
    Skije / Bord
    Godina
    41

Podrazumevano

Ja sam u Grcku nosio i sir i jogurt Za divno cudo nisu se pokvarili i tamo je imao frizider u sobi tako da je sve ostalo sveze do poslednjeg dana A hleb ima tost hleb&kifle koji inace samo jedem i moze da traje opusteno 7-10 dana ...
    Meni je hrana mnogo veliki trosak, zato se bas detaljno pripremam kada idem na neki put da ne bih u inostranstvu trosio bez veze na hranu. Iskreno, ne znam ni kakve su cene tamo sto se hrane tice ... Ali posto je to turisticki komplex, ne verujem da je neka priblizna cena kao ovde ... mislim da je za nekih 20-30% sigurno skuplje.
    Ne bih da zvucim kao skrtica ali za moju ishranu mi treba 150e za 2 nedelje u Srbiji i to da sam spremam. Tamo ce mi trebati 150 za 6 dana ako se budem hranio po restoranima

Super Member SnowBeliever avatar
    Datum registracije
    07.12.2009
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 9+
    Godina
    44

Podrazumevano

Jeste lepo kad se ponese...ali opet sa druge strane meni je lepse probati nesto sto nema kod nas...a toga ima dosta....gde god da odes u alpe neces pogresiti sa kupovinom sireva, pa jos i suhomesnatih proizvoda....e sad za francusku ne mogu da pricam jel nisam jos bio(videcemo u januaru kako to sve izgeda ;op ) a sto se tice austrije, prosle godine islo nas 5, i dali smo svi po 50eura i to nam je bio zajednicki budzet za klopu, i mogu da kazem da nismo u nicem oskudevali, cak stavise, kupovali xtra stvari, sireve, onaj cuveni tirolski speck(prsutu) koja je nenormalno dobra, pice ama svasta nesto, i cene u austriji su skroz ok, mnogo namirnica je jeftinije nego kod nas....

Junior Member
    Datum registracije
    27.10.2011
    Skije / Bord
    Godina
    41

Podrazumevano

Sirevi se moraju probati Neko vince i tako to ... Te stvari se podrazumevaju. U svakom slucaju od viska glava ne boli :P

Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od SnowBeliever Pogledati poruku
    ....gde god da odes u alpe neces pogresiti sa kupovinom sireva....
    VAIstinu!
    Evo mog iskustva što se Francuske tiče (snabdevala sam se u njihovom lancu SHERPA)

VINO:
    Kupiti tamo, oko toga nema promašaja i najjeftinje roze je pitko i slatko i savršeno!!! (jedva čekam)

MLEČNI PROIZVODI:
    Istina, oko sireva nema greške, a nisu ni skupi čak su povoljniji nego kod nas, naročito pavlake, mazalice itd. Imaju neku pavlaku, krem sir koji ima 0% masti i koji nije skup, planiram da se satirem od njega. Nisam primetila, a nisam ni tražila da li imaju jogurt, ali mislim da imaju nešto slično.

SUHOMESNATO:
    Suhomesnato nismo kupovali, bili su nešto skuplji nego kod nas, a i to smo sve poneli od kuće (u svakoj zemlji suhomesnato je različitog ukusa, u mađarskoj je malo masnije i slanije, u rusiji mlečno, neslano i svaka zemlja meni ima neki svoj ukus tako da ja nisam raspoložena da eksperimentišem kad je suhomesnato u pitanju). Donela sam kući neki komad mojima iz Fr na poklon i bilo je previše suvo i slano, tako da ću to nositi od kuće.

HLEB:
    Beli hleb kupujemo tamo, svoje zrbevlje koje jedem za doručak nosim od kuće.

VOĆE I POVRĆE:
    Sveže voće i povrće im je skupo, ali ima onog manjeg kvaliteta koje je i po nekoj razumenoj ceni. Poneću sigurno par kilograma pomorandži gore i verujem da ću kupiti tamo par zelenih salata, jer ne mogu da ih nosim odavde. Voće i povrće je skupo!!!

JAJA, KONZERVE I OSTALO:
    Jaja koštaju isto koliko i kod nas, konzerve su skuplje tako da ću poneti kozerve tunjevine i skuše, nosim supe u kesici, nosimo špagete. Kafu isto nosim odavde.

Sad tu se moje situacija malo razlikuje jer se svi mi koji smo u sobi znamo. Ja kao jedina devojka u sobi nosim, ali ne nameravam da jedina upotrebljavam sunđerčić, krpu, mali reklamni deterdžent za sudove, mali zejtin (ponekad ima toga u apartmanu, ostane od prethodnih gostiju, ponekad nema). Poneću i mali šampon za kosu, pošto sam u sobi sa još 3 tipa sa aerodinamičnim frizurama pa ne mogu da očekujem od njih da nose šampon, mada će poneti sve ostalo (kaladont, sapun, neku kupku i za mene)! U fazonu sam da nosim i tiganj za palačinke.

Za one koji putuju solo oni ipak moraju da kupuju i nose sve od kozmetike, a oko tih gluposti u sobi tipa sunđer, deterdžent za sudove, sapun, šećer, so, toalet papir, zejtin, velika tegla nutele je najbolje da se dogovorite na licu mesta.

ZA PAR SATI ĆU SE UPUTITI PUT TEMPA, U SNABDEVANJE a u petak odoh da
    Izmenio/la sunCica; 24.12.2011 u 17:53.

Junior Member
    Datum registracije
    27.10.2011
    Skije / Bord
    Godina
    41

Podrazumevano

A sta oni imaju tamo od posudja ? Meni treba nesto za kuvanje jaja, pecenje mesa i kuvanje spageta
    Uvek nosim sa sobom kada idem negde kupku i sampon omiljenog mirisa Imam ipod 30gb koji mi sluzi samo kada idem na neku putovanja jer ponesem i zvucnike od kompa, cisto da ne bude monotono, a i karte su uvek tu dobrodosle Ipak ce da se smraci rano, a kontam da je bolje kada se napravi neka dobra atmosfera na gajbi nego da se bleji na recepciji ili za sankom ...

Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

Mislim da bi opremljenost kuhinje trebalo da zavisi od apartmana do apartmana, ali da su svi u suštini isti. Npr. naš je imao sve od šerpi i lonaca (mala, velika, duboka, čajnik), tanjiri, pribor, čaše, šolje imali smo šporet, frižider, mikrotalasnu, ali bez grila (znači bila je malo starija pa nismo mogli ništa da pečemo već samo da zagrevamo), dok su recimo komšije imale i mašinu za sudove i mikrotalasnu sa grilom. Pošto je Isola mala i ima samo jedan kafić u kome je gužva, blejali smo po sobama uglavnom, jedni bleje, drugi pričaju vicece i jure ribe po drugim sobama, treći igraju karte (tu sam i ja). Mislim da je blejanje u sobi NAJJAČA na zimovanju.

Dovoljno se preko dana nakupim zime, pa sad treba još da se smrzavam uveče. Ma nema panse, sad idemo u Tinj pa možda i izađem par puta, ali bre ja ni u BGD ne izlezim, šta da tražim tamo uveče, a još idem s dečkom. Ajd da idem solo pa još da izlazim, ali ovako nema šanse, ja na skijanje u Fr idem penzionerski (spavanja+skijanje)! Kop je već druga priča, mada sad ako radi Gvozdac biće manje izlazaka!

Super Member SnowBeliever avatar
    Datum registracije
    07.12.2009
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 9+
    Godina
    44

Podrazumevano

od tebe sunCice, ocekujem kad se vrnete iz tinja, da me obavestis otprilike kakva je snabdevenost kunije bila, posto pretpostavljam da si isto u Home Club apartmanima...da znam sta da nosimo a sta ne....cisto onako otprilike....

Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

A ne ja sam tamo ja mislim isto val Calret ali mislim da nije Home club! A možda i jeste skroz do žice je. Imaćeš izveštaj još dok sam tamo.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •