Nevjerovatno, bez veze, b.m ti selo; Ja komsije i g....a. ko da je neki nash, mozda je bio konflikt oko medje, Spomeno bi mu sad krave, al necu zao mi domacih zivotinja.
Nevjerovatno, bez veze, b.m ti selo; Ja komsije i g....a. ko da je neki nash, mozda je bio konflikt oko medje, Spomeno bi mu sad krave, al necu zao mi domacih zivotinja.
Sutra snjezna oluja u zapadnom djelu alpi,epicentar savoja, Isere, berner oberland i valis, od subote staje oluja ali nastavlja da pada, u ovom trenutku top 3 skijalista sto se svjezeg pudera tice; Chamonix i la Rosière, u fr i Champex-Lac u Shvici. Dobre padavine se ocekuju i u Voralbergu, ali vecinom su francuske i svajcarske alpe hot ovih dana. ocekuje se od 30 do mjestimicno 80cm svjezeg snjega.
zadnja info the best place: porte du soleil chatel. razlog? ocekuje se oko 50-70cm svjezeg, a zbog oluje moguce je skijati u shumi, sto na otvorenim padinama nece biti moguce....uh, do danas sam jos bio hladnokrvan na novi snjeg, sad poceo neki nemir u stomaku....''hocu kuci'' :((
@oggy...ko sto vec napisah za chatel, vazi i za druge predjele, trazi nize i sa sumskim pojasomsretno!
interesantno za portes du soleil...mislim da je skijaliste do 2000m ili nesto malo preko...
pa ima 2400, ali nema veze, granica snjega se spusta na oko 1500mnv. inace nema boljeg skijanja od oko 2000mnv, velike visine se traze samo kad snjega ima slabo i u kasno proljece![]()
tako je...nego zadnje ove 2-3 sezone su malo bile kriticne pa zbog toga
valis i berner oberland neces pogrijesiti ni jedno ni drugo, danas kasno ispregledo neke web camove isprepado seto su vec metri snjega na pojedinim lokacijama u valisu,
sinoc sam spomeno top 3 po kolicnin snjega, danas pogledo web cam od onom mog La Rosire u Savoji; epski, strasni sud, zavejalo selo, mislim da sutra nece ni otvorit zice, posto...
inace u svim pomenutim regijama je opasnost od lavina 5/5..tako, pamet u glavu i stay safe sto bi rekle kolege sa bbc-ija.
sa ovim nivoom opasnosti nemas sta trazit van staze, mada i staze ce biti odlicne za 'face shots', jer ovo niko nemoze da uredi, kolko nanosi.
![]()
eto...heheh....a kukali smo svi pre metar dana kako ce biti kriticna sezona u alpima....
''negdje u Savoji'' danas popodne....
ps
ja mislim da nije toliko napadalo, nego ovi francuzi metar i zhilet pa se stvara iluzija da ga ima dosta :P
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)