Strana 2 od 6 PrvaPrva 1234 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 11 do 20 od 55

Tema: Kornjaca ili protektori za ledja ???

Super Member
    Datum registracije
    01.12.2008
    Skije / Bord
    Snowboard, komada nekoliko

Podrazumevano

Ja na kacigu nikako da se naviknem, i naocare nosim samo kad moram tj. po magli i snegu i sl, a jos ako mi suzi periferni vid. Na to se nekako i naviknem, ali nikako na to sto ne cujem lepo oko sebe, a mnogo vise od jednom sam se spasio samo zato sto cujem zahuktalu masu kako mi se priblizava s ledja.
    E sad, za ostale zastite sam pisao... Obavezno nosim neke kickbox sundjeraste stitnike za kolena i steznike za laktove one sive iz Tempa, i to mnogo znaci jer znam kako se osecam kada ih nemam i koliko intezivnije osetim sve udare i trpim posledice istih, a vse komplet se pokupuje za recimo 1000 din.

Super Member SnowBeliever avatar
    Datum registracije
    07.12.2009
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 9+
    Godina
    43

Podrazumevano

ja sam se na kacigu navikao bukvalno za 1 min...nisam nikakvu razliku ni primetio...ne znam kako ne cujes noralno sa kacigm...ja ni zu razliku nisam primetio...

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    61

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od andrijapajic Pogledati poruku
    Ja na kacigu nikako da se naviknem, i naocare nosim samo kad moram tj. po magli i snegu i sl, a jos ako mi suzi periferni vid. Na to se nekako i naviknem, ali nikako na to sto ne cujem lepo oko sebe, a mnogo vise od jednom sam se spasio samo zato sto cujem zahuktalu masu kako mi se priblizava s ledja.
    Biće da je do kacige. Da li na ušima imaš mekani tapacirung ili imaš race kacigu koja pokriva uši?

Uvijek koristim naočare tj. brile, a prošli vikend sam otkrio nešto šta nisam naučio za ovih 25 godina koliko skijam: i naočare (brile, gogle) su zaštitna oprema za lice. Imadoh prošli vikend spektakularan pad pri velikoj brzini na Moelltalu testirajući Atomic Punx (InterSport je imao test skija). Salomon vezovi na njima su sr...e. Uglavnom, letio sam na leđa i glavom tj. kacigom otresao o tvrdu stazu, pa sam se premetnuo i licem udario u stazu pri velikoj brzini. Brile su pretrpile glavni udar, staklo je ispalo sa jedne strane a držač trake je pukao. Slomio sam i držač motorole, a rana na bradi mi još uvijek zarasta (nisam se brijao 7 dana). Pokoju sitnu ogrebotinu sam zadobio i na vrhu nosa i jednom obrazu. Da nije bilo brila, bojim se pomisliti na šta bi mi lice sada ličilo.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

znaci bilo je ateriranje na tvrdu podlogu; a sta ces pocetak sezone, treba se malo zagrijat, kacigu nosim samo kad je neko moranje, ali bez brila na skijanju ni u wc ne idem . ne mogu ni skijat bez occalina, a stite sigurno; kad samo ono nekad imo potres mozga, falila mi kaciga, al su me brile spasile da ne pukne arkada.
    ps
    a znaci poco si se lozit; od tolikih skija ti bas twintipz probavo. neka neka.

Super Member SnowBeliever avatar
    Datum registracije
    07.12.2009
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 9+
    Godina
    43

Podrazumevano

@ stekan
    tebe bi znaci u toj situaciji definitivno spasila ona kaciga sto ima zastitu i za bradu, kao one moto kacige...bas zaebata situacija...
    ja takodje brile nosim non stop...i ni najmanje mi nesmetaju, imam neke relax sa sfericnim staklom, malo tamnije boje, tako da mi je otprilike univerzalno staklo i za maglu i za sunce....a definitivno stite lice, oci najvise naravno

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    49

Podrazumevano

Full-face kacige nose samo najveći ekstremisti na skijanju (pošto je u US skupo polomiti pola zuba u ustima ).

Za naočare, kako da ne, kada se skija kroz šumicu čuvaju oči da grana ne ošine po njima - ozbiljne povrede mogu nastati. Kaciga je za offpiste obavezna zaštita, jer svaki pad u šumi ili livadi može izazvati sudar pri klizanju sa glavom na snegu (u šumi u drvo a na livadi u stenu).

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

Odlična zaštita i za skijanje su Zedoni kornjače (ITA brend, ima po SLO da se kupi).

Izaberete 6-cu ili 7-cu, u zavisnosti od visine i kako leži na leđima. Cene su nešto ispod 100eur. Ne smeta pokretima UOPŠTE, niti znate da je na leđima. Pričam iz ličnog iskustva .

Pošto vidim da ima ljudi ovde koji voze i motore - tu je investicija još isplativija, jer apsolutno prolazi u obe svrhe...

Senior Member frrka avatar
    Datum registracije
    25.11.2005
    Godina
    42

Podrazumevano

http://www.ebay.com/itm/M-L-XL-XXL-3...source=message

Kolika je cena ja sam zadovoljan. Izadje oko 50$ sa postarinom. Direktno iz kine

Jedina mana koju sam nasao kada bi pali licem napred i ako noge krecu da se dizu iza ledja ne bi sprecio savijanje kicme jer na tom delu "kornjace" se nalazi ovaj deo koj vam omogucava da se savijate levo/desno..

Bolje ista nego nista!

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

stekan je upravo potvrdio staru narodnu poslovicu dobar vez glavu cuva
    salomon je uspio da upropasti jedinu stvar koju su znali da naprave kako treba
    z vezovi mogli su stavit i ljepljivu traku
    ja sam protiv kacge sa stitinicima za bradu jer prilikom pada se desi da zapnu pa mogu kadno da zajebu vrat
    najbitnija stavr kod kacige je ventilacija pogotovo kod onih sto se previse znoje (kao ja)

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano Protectors

Sta mislite o ovom segmentu opreme, koliko mu pridajete znacaj?
    Pri ovome ne mislim na kacige vec bas na stitnike za gornji i donji deo tela.

Licno jesam par puta nosio protektor hlace (kratke) i to je to ali vise iz cinjenice da su me dobro grijale

Sto sam stariji to sam poceo vise paznje da posvecujem ovome i to ne samo vezano za sebe vec i za porodicu.

Prekjucer sam kupio sebi i zeni Komperdell Airshock back protector.

Nisam imao pojma da su te stvari toliko skupe (nisam pre obracao paznju). Gledao sam modele i rasponski se krecu od 120 do 200eur.

Ovaj nas konkretno je 170eur ali hvala bogu na Austriskim raprodajama i silnim vaucerima i PDV povratu . Model pored stitnika je kao termo majica te ima pojas radi stabilnosti ledja.

Kao sto mi je kaciga sastavni deo opreme sad posmatram i ovaj stitnik tako
    History is made by those who dare to break the rules.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •