Ne znam dali Pelister ima instalaciju samo sam cuo u dnevniku da su nabavili top, a evo i sam kazes da je to velika razlika, a vode ima dosta nije problem.
Za Mavrovo nisi razumeo, gazda je kupio opstestveno preduzece Zare Lazarevski (naziv koi i dan danas ima), nije ga zakupio (koncesija), i takav kakav je mozda pruza danas najblolje uslove. Pa zasta da covek ulaze vise kada mi je konkurencija...
Ali Kozuf ga zabrinjava, no zasad to je daleko. Baska iz Skoplja do Kozufa 200km a do Mavrova 100km pa sad ti vidi, i baska u Mavrovo nekoliko stotina vikendica i...
I normalno ulaze toliko da bude prv a nije bitno kakav prv.
Slazem se da ELEM nije adekvatan za taj biznis, ali ipak mora se reci da je ELEM ipak spasio Popovu Sapku od totalnog raspada a sada to cini i sa Pelisterom.
To na Galicici je zalosno ali je tako a o tim najavama zasad samo najave.
A Vodno, pa izvoli nekad kada si u Skopje da se vidimo i da prosetamo padinama pa ti i pokazem stazu koja ide sa vrha do mesnost 'detsko odmaraliste' koi se nalazi na pola od Sredno Vodno do vrha. Naravno sada bi staza trebala biti do Sredno Vodno gde se sada nalazi polazna stanica gondole a u buduce medzustanica posto gondola treba da polazi iz grada.
A ono drugo 6x6, ma drzava nece tu nista uraditi (mada da se primetiti da otkad postoje razne reklame u mnoga medija da je ipak mnogo vise turista nego ranije) ali ko zna mozda neka inicijativa i se pojavi odnekud...
Mada u MK je mnogo vise aktuelan hiking i tracking turizam pomesan sa posetom kulturnih znamenitosti.