Strana 4 od 30 PrvaPrva ... 2345614 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 31 do 40 od 296

Tema: Preporuka za all-mountain skije

Ustajanjeeeeeeeeeeeeeeeee hehehe avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Fischer AMC76
    Godina
    62

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od chaghaboo Pogledati poruku
    Ma jesu slatke muke ali bio sam sigurniji u to kakvu skiju hoću pre otvaranja ove teme Ali sviđaju mi se ovde izneta razmišljanja i predlozi. Na osnovu toga sam sada promenio kriterijume za daske kakve želim:
    • S obzirom da ću imati i par za van staze pre ili kasnije, nadam se pre, definitivno ću ići na uže nego onih 78-84 koliko sam inicijalno definisao. Ići ću na otprilike 70-80, pristojne skije 65 u struku već imam.
    • Da ne bude meka skija, već ipak koliko toliko tvrđa koja će obezbediti stabilnost pri nekim većim brzinama. Pri tome ne mislim na brzine koje se postižu na Super G-u , daleko sam ja od toga.
    • Hibridni profil (kamber sa roker vrhom) nije neophodan, osim ako mi se stvarno ne svidi osećaj na takvom nekom modelu.
    • I poslednje ali ne najmanje bitno, baš naprotiv, da uživam u vožnji, a to ću već ispitati iskustveno. Samo da me renta ove sezone ne izađe koliko par pristojnih skija
    U suštini testiranjem ću pokušati da otkrijem da li mi bolje za ovu namenu paše nešto što je "komercijalna" race daska (npr. neka Fischer RC4 varijanta) ili nešto tipa Nordica Hot Rod, Volkl AC30/RTM, Fischer Progressor 800/900...

Hvala svima na predlozima, deljenju ličnih iskustava i razmišljanjima na zadatu temu.
    Da ja umem da skijam i da imam para za novu opremu i za skijanje, kupio bih ovu skiju... bar da probam

P.S.
    Na linku je lanjski model...

Super Member
    Datum registracije
    18.09.2010
    Skije / Bord
    Salomon BBR 8.9
    Godina
    45

Podrazumevano

Tadija, prvi put sam prošle godine merio brzinu GPSom i pri 85 nije da sam se osećao nesigurno, ali nisam se osećao ni toliko prijatno na daskama koje su 160 dugačke i 65 u struku. Zato bih i da probam neke od GT (Grand Tour) modela, evo Wlad nove definicije preuzete iz auto industrije - tvrđu, malkice dužu, težu...

Super Member
    Datum registracije
    18.09.2010
    Skije / Bord
    Salomon BBR 8.9
    Godina
    45

Podrazumevano A šta je sa pancericama?

Ajde da pitam vas koji ste zastupnici filozofije "dva para skija", a kojoj i sam naginjem, šta je se pancericama? Da li je poželjno imati i dve vrste pancerica, ili funkciju mogu vršiti jedne? Pretpostavljam da race serija pancerica nije baš najbolji izbor za off-piste skije, baš kao što ni neki backcountry model nije za race dasku.

Nadam se da postoji neko "one fits all" rešenje kada su pancerice u pitanju, i zbog novca a i ko će vući sa sobom i dva para pancerica

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Jedne cipele naravno . Ako već imaš neke sa kojim si zadovoljan ne menjaj ih..

Sada offtopic (mora malo ), čudi me da niko od proizvođača nije do sada smislio neki sistem da se skija "rasklapa", npr. da može da se rasklopi u delu ispod cipele ili sl. (ionako je "race" kategorija gde vez ide na neku ploču ispod cipele skroz ukrućena - tu bi mogla da se "rastavlja"). To bi bilo lepo s' obzirom da bi takva skija mogla da se ubaci u gepek (ma koje dužine bila originalno), i u ranacu da se nosi, na put/avion i sl.

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

Dva para pancerica ima smisla samo kod skijaša koji imaju dva para nogu.

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

Ajde da pitam vas koji ste zastupnici filozofije "dva para skija", a kojoj i sam naginjem, šta je se pancericama? Da li je poželjno imati i dve vrste pancerica, ili funkciju mogu vršiti jedne? Pretpostavljam da race serija pancerica nije baš najbolji izbor za off-piste skije, baš kao što ni neki backcountry model nije za race dasku.

Nadam se da postoji neko "one fits all" rešenje kada su pancerice u pitanju, i zbog novca a i ko će vući sa sobom i dva para pancerica
    sto se pancerica tice treba uzeti iskljucivo ono sto pase nesto u cemu mozes provesti dan ali jos uvijek dozvoliti da se skija kontrolise bez problema
    puno freeride skijasa koristi race pancerice za off-piste skijanje dok sa druge strane dosta njih preferira progresivan flex sve je stvar ukusa nekima je flex index milion malo dok drugi preferiraju ako je ikako moguce u carapama da skijaju

sa svim danasnjim antiteroristickim zakonima i metalnim ivicama ta skija bi bila deklarisana kao hladno oruzije i prilikom putovanja u avionu bi morala i dalje da putje sa ostalim prtljagom
    nebi se dobilo nista osim tezine
    ali posto i dalje vecina relevantnog svijeta skija na skijama za dojencad nema ni potrebe za rasklapanje
    zbog cega rasklapati 150 cm skije kad ih vec sada mozes staviti u dzep

Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

Će da probamo i taj Atomic Savage, a i onaj Nomad Blackeye
    neznam po kojoj teoriji dva para skija si dosao na ovaj izbor
    nekako bi mi logicniji izbor bio d2 race gs i bent chetler ako vec mora atomic
    sto se atomic/salomon vezova tice ako se uzme u obzir cijena jedini upotrebljivi vez koi imaju je team 16 sve ostalo je plasticno smece

ali mi se cini da covjek moze da nauci samo na svoim greskama

Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

da se i ja prikljucim dva para skija teoriji
    kada bih ja uzimao sada dva para skija
    prvi par bi bio izbor ismedju olympus mons i spire 190/187 zavisi koje nadjem jeftinije i ove skije bi mi pokrile od leda do pola metra friskog
    a drugi par bi bio za one dane o koima ces unucima pored vatre uz gusle junacke pjesme pjevat pola meta pa nagore
    armada ak jj
    i sve to sa p18 vezovima

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

chaghaboo, uspeo si i starog guslara da raspevaš sa ovom temom

Super Member
    Datum registracije
    18.09.2010
    Skije / Bord
    Salomon BBR 8.9
    Godina
    45

Podrazumevano

@wlad
    Pa ne znam da li sam samo ja u pitanju, možda ga je iz letnjeg sna prenula tvoja ideja sa rasklopivom skijom

@Flexon
    Nije da sam izabrao te Atomike, nego rekoh čisto da probam i to... A što se tiče tvog predloga za skije, gledajući iz ugla jednog vrsnog poznavaoca dasaka kakav sam, rekao bih da je to kombinacija za dubok i još dublji sneg?

Izgleda da imamo raslojavanje u taboru pristalica "dve skije" filozofije na one koji su za varijantu karving skija + off-piste skija, i onih koji su za varijantu off-piste skija + šira off-piste skija. Pre bih išao na ovu prvu varijantu. Da li je off-piste skija 100 ili 115 u struku mislim da za moje potrebe nije toliko bitno i da neće praviti značajnu razliku. I verujem da na koju god od pomenutih tog ranga da naletim po dobroj ceni neću pogrešiti, A ako već imam jednu takvu "široku" skiju pre bih uzeo neku karverku za po stazi. Opet, moje iskustvo i na skijama po stazi nije bogato, a sa širokim skijama je ravno nuli, ali ovde ima ljudi koji su isprobali skija duplo više nego što imaju godina i očigledno opet postoje oni koji bi karver + off-piste i oni koji bi dve varijante off-piste skija, pa sam sad malkice zbunjen.

Ako ovako nastavimo probudićemo još neke , ali dosta je i bilo spavanja, vreme je za skijanje!

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •