Da ja umem da skijam i da imam para za novu opremu i za skijanje, kupio bih ovu skiju... bar da probam
P.S.
Na linku je lanjski model...
Da ja umem da skijam i da imam para za novu opremu i za skijanje, kupio bih ovu skiju... bar da probam
P.S.
Na linku je lanjski model...
Tadija, prvi put sam prošle godine merio brzinu GPSom i pri 85 nije da sam se osećao nesigurno, ali nisam se osećao ni toliko prijatno na daskama koje su 160 dugačke i 65 u struku. Zato bih i da probam neke od GT (Grand Tour) modela, evo Wlad nove definicije preuzete iz auto industrije- tvrđu, malkice dužu, težu...
Ajde da pitam vas koji ste zastupnici filozofije "dva para skija", a kojoj i sam naginjem, šta je se pancericama? Da li je poželjno imati i dve vrste pancerica, ili funkciju mogu vršiti jedne? Pretpostavljam da race serija pancerica nije baš najbolji izbor za off-piste skije, baš kao što ni neki backcountry model nije za race dasku.
Nadam se da postoji neko "one fits all" rešenje kada su pancerice u pitanju, i zbog novca a i ko će vući sa sobom i dva para pancerica![]()
Jedne cipele naravno. Ako već imaš neke sa kojim si zadovoljan ne menjaj ih..
Sada offtopic (mora malo), čudi me da niko od proizvođača nije do sada smislio neki sistem da se skija "rasklapa", npr. da može da se rasklopi u delu ispod cipele ili sl. (ionako je "race" kategorija gde vez ide na neku ploču ispod cipele skroz ukrućena - tu bi mogla da se "rastavlja"). To bi bilo lepo s' obzirom da bi takva skija mogla da se ubaci u gepek (ma koje dužine bila originalno), i u ranacu da se nosi, na put/avion i sl.
Dva para pancerica ima smisla samo kod skijaša koji imaju dva para nogu.
sto se pancerica tice treba uzeti iskljucivo ono sto pase nesto u cemu mozes provesti dan ali jos uvijek dozvoliti da se skija kontrolise bez problemaAjde da pitam vas koji ste zastupnici filozofije "dva para skija", a kojoj i sam naginjem, šta je se pancericama? Da li je poželjno imati i dve vrste pancerica, ili funkciju mogu vršiti jedne? Pretpostavljam da race serija pancerica nije baš najbolji izbor za off-piste skije, baš kao što ni neki backcountry model nije za race dasku.
Nadam se da postoji neko "one fits all" rešenje kada su pancerice u pitanju, i zbog novca a i ko će vući sa sobom i dva para pancerica![]()
puno freeride skijasa koristi race pancerice za off-piste skijanje dok sa druge strane dosta njih preferira progresivan flex sve je stvar ukusa nekima je flex index milion malo dok drugi preferiraju ako je ikako moguce u carapama da skijaju
sa svim danasnjim antiteroristickim zakonima i metalnim ivicama ta skija bi bila deklarisana kao hladno oruzije i prilikom putovanja u avionu bi morala i dalje da putje sa ostalim prtljagomAjde da pitam vas koji ste zastupnici filozofije "dva para skija", a kojoj i sam naginjem, šta je se pancericama? Da li je poželjno imati i dve vrste pancerica, ili funkciju mogu vršiti jedne? Pretpostavljam da race serija pancerica nije baš najbolji izbor za off-piste skije, baš kao što ni neki backcountry model nije za race dasku.
nebi se dobilo nista osim tezine
ali posto i dalje vecina relevantnog svijeta skija na skijama za dojencad nema ni potrebe za rasklapanje
zbog cega rasklapati 150 cm skije kad ih vec sada mozes staviti u dzep![]()
neznam po kojoj teoriji dva para skija si dosao na ovaj izborĆe da probamo i taj Atomic Savage, a i onaj Nomad Blackeye
nekako bi mi logicniji izbor bio d2 race gs i bent chetler ako vec mora atomic
sto se atomic/salomon vezova tice ako se uzme u obzir cijena jedini upotrebljivi vez koi imaju je team 16 sve ostalo je plasticno smece
ali mi se cini da covjek moze da nauci samo na svoim greskama
da se i ja prikljucim dva para skija teoriji
kada bih ja uzimao sada dva para skija
prvi par bi bio izbor ismedju olympus mons i spire 190/187 zavisi koje nadjem jeftinije i ove skije bi mi pokrile od leda do pola metra friskog
a drugi par bi bio za one dane o koima ces unucima pored vatre uz gusle junacke pjesme pjevat pola meta pa nagore
armada ak jj
i sve to sa p18 vezovima
@wlad
Pa ne znam da li sam samo ja u pitanju, možda ga je iz letnjeg sna prenula tvoja ideja sa rasklopivom skijom
@Flexon
Nije da sam izabrao te Atomike, nego rekoh čisto da probam i to... A što se tiče tvog predloga za skije, gledajući iz ugla jednog vrsnog poznavaoca dasaka kakav sam, rekao bih da je to kombinacija za dubok i još dublji sneg?
Izgleda da imamo raslojavanje u taboru pristalica "dve skije" filozofije na one koji su za varijantu karving skija + off-piste skija, i onih koji su za varijantu off-piste skija + šira off-piste skija. Pre bih išao na ovu prvu varijantu. Da li je off-piste skija 100 ili 115 u struku mislim da za moje potrebe nije toliko bitno i da neće praviti značajnu razliku. I verujem da na koju god od pomenutih tog ranga da naletim po dobroj ceni neću pogrešiti, A ako već imam jednu takvu "široku" skiju pre bih uzeo neku karverku za po stazi. Opet, moje iskustvo i na skijama po stazi nije bogato, a sa širokim skijama je ravno nuli, ali ovde ima ljudi koji su isprobali skija duplo više nego što imaju godina i očigledno opet postoje oni koji bi karver + off-piste i oni koji bi dve varijante off-piste skija, pa sam sad malkice zbunjen.
Ako ovako nastavimo probudićemo još neke, ali dosta je i bilo spavanja, vreme je za skijanje!
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)