Strana 8 od 43 PrvaPrva ... 67891018 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 71 do 80 od 426

Tema: Nassfeld

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Ma bitno da covek ne ide sam na skijanje, ne daj Boze nesto da se desi, pu pu... Verujem da je super, ja nikako da navatam vreme za AUT, ITA, FRA skijanje, pa se uglavnom lomatam po domacim brdima.. A Nasfeld mi je prva destinacija u "master planu", najblize

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Nasfeld je mnogima bila prva destinacija "napolje" I vredi, naravno

Super Member
    Datum registracije
    20.02.2009
    Godina
    57

Podrazumevano Ko voli da luduje.......

Meni bi mozda trebalo oduzeti decu, ali sin vec za mesec dana puni 18, tako da je za to vec kasno. To sam se nasalio zbog sledeceg:
    U martu pre 2 godine na Kopu smo se klinac i ja trkali, ko ce vise krugova da napravi na Suncanoj dolini za 1h. Napravili smo po 10, ali obzirom da je on sve vreme vodio, ja sam u zadnjih par krugova iskakao sa zice na izlazu i odmah bocno kretao nazad, a nisam ulazio na rampu nego izmedju stubova pravo na korpu. Cini mi se da je staza duga oko 700 metara , tako da je to 7 km za 1 h. Za 7 h manje od 50km. Zica je jako spora i nije merilo koliko se moze napraviti za 1 dan
    Imali smo i trku, TRI KRUGA NA DUBOKOJ. Nismo hteli vise, jer se mnogo zamoris, pa je opasno praviti takve spustove. Ja sam na kraju odustao, jer su mi se na ulaznoj rampi poprecili neki likovi i drasticno me usporili, a on je imao neki sekund manje od 21 minuta, ne secam se tacno. Kod mene je bio Garmin, i imao sam MAX Speed 89km/h. Da postoji neko ko bi skijao ovim intezitetom 7 sati, to bi bilo oko 95km za dan, a da ga ne blokira niko ni sekund na ulaznoj rampi
    U Dolomitima postoji skikalkulator na kraju dana i mozes da vidis sve sto te zanima, vezano za tvoje kretanje za taj dan. Ako uzmemo da ste skijali ceo dan na recimo SECEDI, koja ima oko 10 km od vrha do kraja. Na vrh vozi gondola koja putuje 13minuta ali treba uracunati da vam ipak za penjanje treba 20 minuta, jer trebate da skinete skije, sacekate gondolu i ukrcate se. Ako stazu sjurite za 10 minuta, prosecnom brzinom od 60km/h, i ovih 20minuta za penjane, dobijete da za sat predjete 20km ili za dan 140km.
    Ja nikad vise od 70km nisam imao u skikalkulatoru za 1 dan, tako da neko ko kaze da ima 140-150 km za dan, mora da je svedski rekorder ili je vec upisan u Ginesovu kjnigu. Nekazem da nema, ali....

Senior Member Attention avatar
    Datum registracije
    15.12.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 THE CURV RACE TI
    Godina
    41

Ski legenda Panzer avatar
    Datum registracije
    08.02.2009
    Skije / Bord
    Atomic Vantage 82ti
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od sas35bgd Pogledati poruku

Ako uzmemo da ste skijali ceo dan na recimo SECEDI, koja ima oko 10 km od vrha do kraja. Na vrh vozi gondola koja putuje 13minuta ali treba uracunati da vam ipak za penjanje treba 20 minuta, jer trebate da skinete skije, sacekate gondolu i ukrcate se. Ako stazu sjurite za 10 minuta, prosecnom brzinom od 60km/h, i ovih 20minuta za penjane, dobijete da za sat predjete 20km ili za dan 140km.
    Sa Gondole ide još dvosjed do vrha. Ukupno, seceda nema više od 6-7 km.
    Tako da se ipak dobija manja kilometraža - teško preko 100 km.
    Kad se priča o ValGardeni, mislim da se kilometraža može nabiti na LaLongia stazi (povratak u Ortisei) - oko 8-9 km (službeno 10,4 ali ne znam kako se to računa). Na nju gondola + tramvaj voze 20-25 min, a ja sam se spuštao za 12-13 min.
    Kada se priča o Nassfeldu - osim pomenutog 6-osjeda, mislim da se kilometraža može nabiti na Gartnerkofelu, staza 4 koja ima oko 3,4 km i brz četverosjed ili na stazi 70 - brza gondola Trogkofelbahn, staza 3,7 km.

E sad, kome nije dosadno da se navali na ove dvije žice po 10 puta u jednom danu, može napraviti dobru kilometražu za 5-6 sati...

Super Member ExBaker avatar
    Datum registracije
    17.01.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 curv gt racetrack, Fischer progressor F19, Rossignol WC radical 9S
    Godina
    51

Podrazumevano

Panzer, mogli bi mi vala da probamo tih stotinjak km da predjemo samo da pichimo ritmom od zadnjih par puta

Ski legenda skiman avatar
    Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Fischer RC4 WC GS, Atomic SL 12 pb
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od sas35bgd Pogledati poruku
    Meni bi mozda trebalo oduzeti decu, ali sin vec za mesec dana puni 18, tako da je za to vec kasno. To sam se nasalio zbog sledeceg:
    U martu pre 2 godine na Kopu smo se klinac i ja trkali, ko ce vise krugova da napravi na Suncanoj dolini za 1h. Napravili smo po 10, ali obzirom da je on sve vreme vodio, ja sam u zadnjih par krugova iskakao sa zice na izlazu i odmah bocno kretao nazad, a nisam ulazio na rampu nego izmedju stubova pravo na korpu. Cini mi se da je staza duga oko 700 metara , tako da je to 7 km za 1 h. Za 7 h manje od 50km. Zica je jako spora i nije merilo koliko se moze napraviti za 1 dan
    Imali smo i trku, TRI KRUGA NA DUBOKOJ. Nismo hteli vise, jer se mnogo zamoris, pa je opasno praviti takve spustove. Ja sam na kraju odustao, jer su mi se na ulaznoj rampi poprecili neki likovi i drasticno me usporili, a on je imao neki sekund manje od 21 minuta, ne secam se tacno. Kod mene je bio Garmin, i imao sam MAX Speed 89km/h. Da postoji neko ko bi skijao ovim intezitetom 7 sati, to bi bilo oko 95km za dan, a da ga ne blokira niko ni sekund na ulaznoj rampi
    U Dolomitima postoji skikalkulator na kraju dana i mozes da vidis sve sto te zanima, vezano za tvoje kretanje za taj dan. Ako uzmemo da ste skijali ceo dan na recimo SECEDI, koja ima oko 10 km od vrha do kraja. Na vrh vozi gondola koja putuje 13minuta ali treba uracunati da vam ipak za penjanje treba 20 minuta, jer trebate da skinete skije, sacekate gondolu i ukrcate se. Ako stazu sjurite za 10 minuta, prosecnom brzinom od 60km/h, i ovih 20minuta za penjane, dobijete da za sat predjete 20km ili za dan 140km.
    Ja nikad vise od 70km nisam imao u skikalkulatoru za 1 dan, tako da neko ko kaze da ima 140-150 km za dan, mora da je svedski rekorder ili je vec upisan u Ginesovu kjnigu. Nekazem da nema, ali....
    Onih 150 km napisao sam ja i to karikirano......uz to si ti i više nego dovoljno razradio tu temu, što je za svaku pohvalu....BTW Seceda, koliko ja znam duga je otprilike nekih 6 km..kako znam? Pa svake godine se po tom terenu održava utrka Gardenissima (6 km veleslaloma), koju imam nameru posetit sledeće godine.....Ovako, ja se več čitavu godinu pripremam na Lussarissimo (znam da davim, i da neki to znate), radim sve: od bicikla, fitnessa, trčanja, skijanja-bolje sam sada pripremljen nego kad sam aktivno igrao fudbal..žena mi je rekla, da ču biti pripremljen onda, kada budem u stanju odvoziti Gran Risu u jednom cugu (to sam uradio, čak i više-bez prestanka sam i ponovio)....i sve te dane u Dolomitima u proseku sam vozio između 50-60 km dnevno....prošli tjedan sam bio skoro svaki dan na nočnoj u Mariboru, i za jednu nočnu napravio sam 6-7 spusteva bez prestanka iz vrh u dolinu u GS zavojima i u SGS zavojima na djelovim koji su ravni. Staza je duga više od 4 km i mogu iz prve ruke da kažem, da posle 2,5 sata non-stop skijanja pošteno peku noge... pa sad ne znam, ko je tu lud??
    Priložene slike Priložene slike  

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Panzer Pogledati poruku
    Sa Gondole ide još dvosjed do vrha. Ukupno, seceda nema više od 6-7 km.
    Tako da se ipak dobija manja kilometraža - teško preko 100 km.
    Kad se priča o ValGardeni, mislim da se kilometraža može nabiti na LaLongia stazi (povratak u Ortisei) - oko 8-9 km (službeno 10,4 ali ne znam kako se to računa). Na nju gondola + tramvaj voze 20-25 min, a ja sam se spuštao za 12-13 min.
    Kada se priča o Nassfeldu - osim pomenutog 6-osjeda, mislim da se kilometraža može nabiti na Gartnerkofelu, staza 4 koja ima oko 3,4 km i brz četverosjed ili na stazi 70 - brza gondola Trogkofelbahn, staza 3,7 km.

E sad, kome nije dosadno da se navali na ove dvije žice po 10 puta u jednom danu, može napraviti dobru kilometražu za 5-6 sati...
    A ko če to da izdrži?? Al ne da se vozaka, nego da odvali kao što treba....

Ski legenda Panzer avatar
    Datum registracije
    08.02.2009
    Skije / Bord
    Atomic Vantage 82ti
    Godina
    49

Podrazumevano

Skiman, ti skijaš a ima ih i koji se strmoglave niz stazu i tako iz kruga u krug . Držim da je veoma veoma teško ići preko 80km, kako god da voziš. A optimum je 50 - 70 km rekreativne vožnje, 30-40 "jače" vožnje, sa karvingom.
    @ExBaker - u nedelju smo Slaven i ja prošli 10 sa Vilinih, 6 sa Ćupova i 1 sa Ključa od 9 i 30 do 12 i 30. To je oko 30-35 km, a mene su dobro zaboljele noge jer sam se malo "trudio".
    @Attention - da li si pogledao statistiku na skiline i odakle ti podatak o kilometraži?
    Izmenio/la Panzer; 10.03.2011 u 17:02.

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Panzer Pogledati poruku
    Skiman, ti skijaš a ima ih i koji se strmoglave niz stazu i tako iz kruga u krug . Držim da je veoma veoma teško ići preko 80km, kako god da voziš. A optimum je 50 - 70 km rekreativne vožnje, 40-50 "jače" vožnje, sa karvingom.
    @ExBaker - u nedelju smo Slaven i je prošli 10 sa Vilinih, 6 sa Ćupova i 1 sa Ključa od 9 i 30 do 12 i 30. To je oko 30-35 km, a mene su dobro zaboljele noge jer sam se malo "trudio".
    @Attention - da li si pogledao statistiku na skiline i odakle ti podatak o kilometraži?
    Kad ste več kod Nassfelda i da ne budem Ajte probajte se u ovom sledeče godine. Zove Schlag das Assinger (za one koji ne znaju: Pobjedi Armina Assingera-bivši spust reprezentativac Austrije)...probajte si ovu priredbu.....ili Lussarissimo i Gardenissima nista nikako na odmet....imate takmičenja, pa probajte.....

Armin Assinger Nassfeld Trophy
    29.01.2011

''The world's longest ski race'' The race leads through four mountain valleys across the entire skiing area of Nassfeld. Downhill runs and lift rides are included. Various direction posts on closed off, secure routes must be crossed. The length of the route is 25,6 km and reaches 6.400 metres in altitude. Starting point is the Gartenknofel upper terminal and the finishing line is in Tröpolach. Groups of 20 participants each will start.

http://www.nassfeld.at/de/service/ev...ag-das-ass.htm @Panzer: ovo nije mišljeno direktno za tebe, bio sam prebrz sa prstima.....sorry
    Izmenio/la skiman; 10.03.2011 u 17:09.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •