Ako pretpostavimo da sam otpisao Race varijantu fischera, i ako otpisemo head.
Ostaje sledece:
165cm Progressor 8+
165cm Progressor 9+
170cm Progressor 10+
Sta preporucujete? Kolika je razlika u praksi izmedju?
Ako pretpostavimo da sam otpisao Race varijantu fischera, i ako otpisemo head.
Ostaje sledece:
165cm Progressor 8+
165cm Progressor 9+
170cm Progressor 10+
Sta preporucujete? Kolika je razlika u praksi izmedju?
Pa nisam preterano siguran da ce mi aparat stati u ranac sa kojim putujem(DSLR)
Ali ufotkacu nesto iPhone-om...
Istina - ove godine je sneg padao ko blesav... ali tu gde sam ja nije se zadrzavao... nalazim se na pogresnoj strani planinaAli na skijalistima bi trebalo biti dobro... Evo bas pogledah poslednje skijaliste na koje cu ici - zavisno od podrucja - od 150cm do 250cm snega (kazu - "nabijen sneg" ("sneg pod pritiskom"))
..sa sve cenama smestaja i ski psa![]()
Sta, samo 250cm?!? E, to je taman za Tornik da ne viri kamenje...mada, onda ne viri ni zica... odo ja u off..![]()
Pa sto se tice cena...
Idem 3 puta po 3 noci, 4 dana skijanja, nocni prevoz u oba smera.
3 razlicita skijalista, 1/1 soba, dorucak i vecera - svedski sto, i iznajmljivanje opreme ukljuceno u cenu (doplata za carving), ski pas - dakle sve je ukljuceno u cenu
Oko 1300 eur izadje... Skijanje ovde nije bas jeftino.
Ako me secanje dobro sluzi - generalno su ski pasovi ovde jednodnevni od tipa 25 eur pa do 60-70...
Ako se izorganizuje tipa 4oro - moze tri dana da se skija za tipa 20 000 otprilike
A jel ima neko nesto da mi kaze na temu progressor 8 9 ili 10Sutra ujutru moram da kupim
![]()
Oces kratke zavoje, a imas devedes' kila --> progresor 9+ 165, onako na bum, po podacima sa neta. Mada mislim da je 8+/9+ mrtva trka za nas obicne smrtnike, nema tu lose daske, pa je 8+ onda ok jer je verovatno jeftiniji..? Probao sam samo 10+ i to bas 165, rental, ali bas, bas novu dasku pa znam da je to skija koju bih sigurno kupio u prodavnici jer inace vozim polovnjake...![]()
Tako i meni deluje...
E sad - ja planiram i tih 90kg smanjiti na oko 75 (toliko sam tezio dok nisam poceo ja da kuvam)
Sto se tice kupovine - uzimam novo, iz prodavnice.
Koliko bi mi uticalo dodatnih 5 cm da bude 170cm 10+ ? Koliko se smanjuje radijus sa skracenjem skija - posto vidim npr na sajtu daju podatak za radijus na duzini X...
Ono sto je problem je verovatno sto hocu da kupim sada nesto stvarno dobro - a onda da barem 5 godina ne dajem nikakvu paru na skije (osim redovnog odrzavanja) - zato ovoliko jurim... a kraj je izgleda sezone prodaje pa se zalihe prazne...
pa sta znam, nisam siguran, znam da ti dodatnih 5 cm nece sigurno predstavljati neki veci problem. Pored toga, bices kud i kamo stabilniji pri vecim brzinama, a i duzim zaokretima, verujem da neces da cepas sitan vez non stop... ja bi vala uzeo tu desetku pa taman crk'o! Ako ti bas bude smetalo tih 5 cm, imam ja testeru, pa posalji da ih sredimo!![]()
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)