Strana 199 od 719 PrvaPrva ... 99149189197198199200201209249299699 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1.981 do 1.990 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od chaghaboo Pogledati poruku
    Da te budale ugrožavaju isključivo sebe ne bi bilo nikakvih problema, ali oni ipak ugrožavaju i ostale na tom putu, a divljanje na putu do Kopaonika i nazad je stvarno problem.

Ne znam od kada se brzina prilagođava na osnovu broja vozila u koloni? Zakon je zakon, a ograničenje je ograničenje koliko god nelogično ono bilo. Slažem se da je označavanje kod nas katastrofalno, kao i sami putevi. Vidim da ti piše Beč u profilu, pa pretpostavljam da znaš da se na zapadu kažnjavaju i oni koji na bilo koji način forsiraju druge u saobraćaju (npr. popićeš kaznu ako nekome signaliziraš farovima da ide brže).

I kakvi su to nervni sistemi kada postanu labilni zbog toga što neko ispred vozi po ograničenju, ili čak ispod ograničenja nebitno? Pre bih doveo u pitanje psihološke profile tih kauboja koji misle da je zakon bržeg, jačeg, luđeg, nepromišljenijeg, bahatijeg, nekulturnog iznad svih ostalih.

Ajde malo više poštovanja zakona, kulture i odgovornosti prema sebi i drugima, a manje bahatosti, nekulture i ugrožavanja drugih.
    Pa ograničenje na tom delu puta je 60km/h a kroz grad je 50km/h a ako neko vozi 40km/h nešto nije u redu, ili sa kolima ili sa vozačem u svakom slučaju slučaj za specijalistu. Drugo to 40km/h je po kilometar satu a meni je GPS pokazivao 36km/h!!! Što je sporo, sporo je. Ja da pogledam u retrovizor i vidim kolonu stao bih na prvi parking da kolona prođe jer očigledno nešto nije u redu.

Zatim drugi opisani slučaj, ograničenje 80km/h, delom i 60km/h a gospođa nabila bradu u volan i vozi čitavih 50km/h a po GPS 46km/h, puna linija 5km, nigde mesta za preticanje. Pa jeste nenormalno.

U Austriji možeš bez problema da voziš 150km/h, čak i ako si usnimljen kamerom nećeš dobiti kaznu, osim na petljama gde je 120 ili 130km/h tu nije preporučivo i kazna stiže. Takođe postoji sistem za opomenu a i kažnjavanje sporih vozača kao što je bio moj opisan slučaj. Najteži prekršaj je voziti i praviti kolonu u zaustavnoj traci prilikom nekog zastoja jer ta traka služi za prolaz policije, hitne pomoći, vatrogasnih službi i sl.

A jedna studija u Austriji je pokazala da preko 70% vangradskih nesreća je isprovocirano ultra sporom vožnjom i sporijim kretanjem ostalih učesnika u saobraćaju a to je zapad gde su ljudi dosta staloženiji po pitanju ponašanja u saobraćaju pa ti sad vidi.

Ne opravdavam divljanje ali takođe ne i bezobzirnost i nemarnost prema ostalim učesnicima u saobraćaju pogotovu na prilazu Kopaoniku sa obe strane (Brus i Jošanička banja) kada se zna kakav je put, voziti racionalno i ne gušiti protok.

Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Godina
    53

Podrazumevano

Ovo je zabeleženo u subotu, donji deo crne Duboke. U jednom momentu je bilo, bez preterivanja, jedno 50 ljudi koji su stajali levo i desno po celoj stazi sa strane i mozgali "kako do dole", žao mi je što nisam snimio. Jedno su želje a drugo mogućnosti.

http://www.youtube.com/watch?v=pMaaYe1JugY

Da se razumemo, nemam ništa protiv, svako po savesti ali juče sam u dva navrata zaustavljao klizanje i skupljao sa mojim drugom nepoznatu decu koja su posle pada otklizavala sa staze i po 20-30 metara a bila su sa roditeljima. Na kraju ni "hvala" od roditelja ni osmeh, ništa!!! Samo: "neka, neka, mogu ja...". Jadna istraumirana deca i nekulturni roditelji. Jedan lik je toliko forsirao da na delu gde se spaja crna sa crvenom je zaboravio da ukoči i otišao preko ivice u jelke. Bilo je kao u crtanom filmu

A šta je falilo uživati sa decom na malom Karamanu, Marinim vodama, Kneževskim barama? Staze su bile super sređena bez gužvi. Kada me smorila gužva otišao sam tamo i uživao celo popodne dok su se "optimisti" i dalje gurali na "6-cama"!!!

Nadam se da će najavljeno veštačko osnežavano Gobelje za sledeću godinu malo rasteretiti skijalište jer je vikendom katastrofa.

Hooked vuca avatar
    Datum registracije
    20.01.2011

Podrazumevano

Ne znam sta vam nije jasno ... duboka crvena, a crna posebno, su odavno glavna tema za hvaljenje. Ako nisi vozio duboku, ti kao da nisi ni bio na Kopaoniku ...

I onda dripci bez znanja i sa jos manje samopouzdanja idu tamo da bi posle mogli da se pohvale. Zvuci glupo, tj zvuci pre pre glupo, ali je prosto tako ...

Gvozdac je odavno najbolja staza za voziti ... nema guzve, odlicna staza, dovoljno dugacka tj kratka, nigde nikog, milina ... Na dubokoj samo traumiranje mozes da dozivis, od tih bitnih skijasa

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

U pravu si - svih 20-ak ski dana godisnje kada Gvozdac radi).

Po meni, najbolja staza na Kopu je Krcmar (lepa crvena, ima duzinu i, jos vaznije, vuce sve vreme, ima ok prelomnicu na kraju). Iza nje Gvozdac, pa Gobelje. Malo je cak vise aktivna godisnje nego Gvozdac (secenjem sa Suvog rudista).

Inace, najlepsa plava je Marine vode. I tu solidno moze da se jurca (ujutro i na kraju dana).

Super Member
    Datum registracije
    26.10.2010

Podrazumevano

A ako postave 4 sed na Gvozdac onda ce svi morati i da idu na njega, jer ce ici prica ako nisi overio Gvozdac nisi ni skijao na Kopu. Ipak trenutno sidro na toj stazi dosta je brani od pocetnika a i sama staza je najstrmija pa valjda se i malo ljudi boje( sto je dobro). Ali ne moze se zabraniti skijasima da idu na bilo koju stazu na planini.
    Ja sam vise za neki vid edukacije. Recimo kroz bilborde i postere oko hotela i parkinga, jasna upozorenja na svakoj stazi za koga je ona namenjena( davati neku vrstu poredjenja kao da je samo odredjeni nivo znanja), na stubovima zicara takodje, raznim reklamama koje imaju razliciti sadrzaj, brosure koje se mogu naci na stazama i sportskim i ski radnjama, detaljniji tekstovi u recimo dnevnim novinama i sportskim casopisima, neke i emisije na TV i recimo i sklopu decijeg obrazovnog kanala, preporuke za dobre ski skole koje rade vrhunsku obuku svih nivio znanja skijanja (to standardizovati, nesto se zadnjih godina i pokusava na tu temu sto je pohvalno) jer ipak polako sve veci broj ljudi sa ovih prostora ide na skijanje pa je potrebno malo i stucnih uputa a ne samo na ravno na stazu pa sta bude. Inace vecinu nabrojano sam video u stranim ski centrima tako da je vrlo lako prekopirati

Super Member
    Datum registracije
    22.09.2009
    Skije / Bord
    T.Rice HP, Skate Banana, TRS,
    Godina
    39

Podrazumevano

Ljudi, batalite to. Ne mozes ti da prodas ski pas nekome i onda da mu branis da koristi sve sto je platio.
    Cao Goksi!

Member Igi avatar
    Datum registracije
    02.01.2010

Arrow

Ima li neko snimke ili fotografije tih staza da bi mi, koji nikad nismo bili na Kopaoniku, vidjeli o cemu se radi?

Neki YouTube link? (vidio onaj na prosloj strani)

Member svetskigigacar avatar
    Datum registracije
    18.12.2006
    Godina
    41

Podrazumevano

Generalno je na pojedinim mestima obeju Dubokih postalo rizicno skijati od tih koji misle da znaju. Korekto je kad vidis da neko skija onako sa strane, sto se trudim da radim i trazim najmanju guzvu, ali kada vidim grupu nekih sampiona koja proleti kroz guzvu onako u svom divljackom stilu creva mi se prevrnu.

Juce jedan klinja zamalo da najebe zbog toga...
    Vidi! Skijam bez zuba!

Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Nemanjus Pogledati poruku
    Ja se u zadnje vreme stalno nešto stavljam u službu odbrane Kopa, ali dajte da budemo malo realni. Ja na ovom snimku stvarno ne vidim neku gužvu .
    Pa ljudi otiđite u Semmering vikendom pa ćete videti šta je gužva. Mnogi su očigledno zaboravili čekanja dok su žice bile prastare, a staze pune kamenja i zemlje. Pa nećemo valjda zabraniti ljudima da dolaze na skijanje?! Stvarno ne razumem čemu tolika pljuvačina, a realno je skijanje daleko kvalitetnije nego što je ikad bilo.
    Čekaj malo, ko ovde na snimku govori o gužvi? Rekao sam da "nisam snimio gužvu" jer tada sam bio na žici a na snimku možeš da vidiš skromne tehnike skijaša koji su, kako kaže @vuca pošto-poto krenuli tuda da bi se pohvalili i ni zbog čega drugoga (čujem dok se vozim žicom takve komentare) a toliko plavih staza za njihovo skromno znanje. Pa pogledaj snimak, svaki peti skijaš je prošao kako treba a ostali se muče, pogledaj u pozadini ljudi padaju i stoje jer ne znaju kako će. Za 1 minut koliko traje snimak nije prošlo ni 10 skijaša za zavidnom tehnikom. Niko ne napada Kop, pa ja sam skijao za vikend tamo i uživao, ali "pojedinci" jednostavno moraju da shvate gde im je mesto. Meni ne smetaju, vozim oprezno i pazim na sebe i druge, ali se većina njih krše i lome i potencijalna su opasnost za druge slični njima.

A Semmering mi je takođe omiljena vikend destinacija (Stuhleck pogotovu) i znam da je gužva vikendom ali se i zna gde ko skija "i kako"!!!

Hooked vuca avatar
    Datum registracije
    20.01.2011

Podrazumevano

Dovoljno je sesti u basticu brvnare na sredini duboke, tj na pocetku zice, pre onog suzenja i posmatrati "skijase" i ""skijase"" ... vikendom, u nekih pola sata mora da se dese par zescih sranja od kojih se prevrcu creva ...

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •