Strana 195 od 719 PrvaPrva ... 95145185193194195196197205245295695 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1.941 do 1.950 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Bolje da ne padne sneg, ako padne pola metra ima staza da bude mekana pa će biti neuređenja, i kako onda po njoj da skijamo??

Super Member sunCica avatar
    Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

Joj nadam se da će ga biti i u martu, jer ja tek treba da počnem da krckam onaj moj 10/s
    Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...

Ski Fanatic zloglasni avatar
    Datum registracije
    27.02.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 World Cup SC
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Nemanjus Pogledati poruku
    Ja najiskrenije na znam šta to znači da staze "puknu", pa bih molio nekog da mi objasni .
    Krajna faza su hupseri,grbe ili kako ih vec zovete.Medju-fazama se ne vredi ovde ni zamajavati.

U potpunosti se slazem da ne treba biti jednodimenzionalan i da treba znati skijati u svim uslovima ali iz mog iskustva vrlo malo ljudi preferira hupsere a verovatno ni oni ih ne furaju po ceo dan

Ski magare Nemanjus avatar
    Datum registracije
    28.04.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Worldcup RC / Blizzard Bonafide
    Godina
    45

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od zloglasni Pogledati poruku
    Krajna faza su hupseri,grbe ili kako ih vec zovete.Medju-fazama se ne vredi ovde ni zamajavati.

U potpunosti se slazem da ne treba biti jednodimenzionalan i da treba znati skijati u svim uslovima ali iz mog iskustva vrlo malo ljudi preferira hupsere a verovatno ni oni ih ne furaju po ceo dan
    Skijao sam za vikend na Kopu i bila je jako puno ljudi koji su skijali, baš konkretno na tom delu Duboke. Nijedan hupser se nije pojavio, osim ledenih ploha kad se staza sastruže. Po mom iskustvu, hupseri od veštačkog snega se pojave tek kad temperatura ode debelo u +.

Što se tiče hupsera, nema tog ratraka koji će da spreči njihovu pojavu prvog dana nakon što padne veća količina prirodnog snega. I to ne samo na Kopaoniku, nego i u 3 doline, Tignes-u, Saalbach-u, Varsu...

Super Member Buda avatar
    Datum registracije
    27.02.2006
    Skije / Bord
    Ficher progressor F19
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Nemanjus Pogledati poruku

Što se tiče hupsera, nema tog ratraka koji će da spreči njihovu pojavu prvog dana nakon što padne veća količina prirodnog snega. I to ne samo na Kopaoniku, nego i u 3 doline, Tignes-u, Saalbach-u, Varsu...

Ski legenda
    Datum registracije
    13.12.2005

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od -Miki- Pogledati poruku
    Izvini ako tebi ne smeta: da ti gaze po skijama,preskacu red ,manjace po stazi (i to je uglavnom decurlija cije tate i mame piju espreso u kaficima i telefoniraju a "ovi"neka se sami snalaze) sto namerno sto nenamerno e pa i mene to izludjuje.Takodje napisati nekom zbog takvih zapazanja "za tebe je Austrija koji ces nam ovde" najblaze receno nekulturno.
    Ne slazem se sa celim postom (slalom po stazi i sl. je zaista ) ali covek je izmedju ostalog napisao i deo "nase realnosti" sa kojom se apsolutno slazem i voleo bih kad bi malo vise uvazavanja drugih na skijalistu ali ne mislim da je tome resenje - kulturni idite u inostranstvo pa skijajte a pustite nas da se laktamo ,guramo i izigravamo kamikaze pa kako nam bude.
    Ako 100 ljudi čeka na red za žičaru, onda očekuj da će da ti gaze po skijama. Na Kopaoniku, ili u Šamoniju, sasvim svejedno.

Sto se tiče "manijačenja", shvatio sam da se to odnosi na decu, kojih opet ima isključivo na laganim stazama. Na ozbiljnim stazama na Kopu ih nema. Ali, kao što vidimo, do sada nijedna ozbiljna staza na Kopu, osim Duboke, nije otvorena.

Šta hoću da kažem: nije pitanje kulture, pitanje je uslova na skijalištu. U rđavim uslovima će ljudi da se ponašaju nekulturno.

A to ko pije i da li pije espreso me stvarno boli uvo.

Senior Member
    Datum registracije
    16.01.2007
    Skije / Bord
    Head

Podrazumevano

Ja kad sam bio u Banskom, uredno su ljudi cekali po dvoje, troje u redu za gondolu, red je bio par stotina metara dug...
    Bugari, Englezi i ostali, cupkaju u mestu, onda je meno palo napamet da prodjem pored celog reda, naparvim se blesav, i udjem na gondolu.
    Niko nije reagovao, jer im je ocigledno neverovatno da je meni tako nesto palo napamet. Onda sam ja to ponovio i narednih dana.

E sad ovo je za onu pricu, cega se pametan stidi...

Ali ima nesto i u mentalitetu, a nas je ocigledan na svakom koraku...

BTW u Francuskoj te neprestani ljudi pozdravljaju na ulici, kod nas ti komsije iz ulaza sklanjaju pogled umesto da odpozdrave, to im je lakse nego da ti kazu DOBAR DAN...

Junior Member
    Datum registracije
    25.01.2009
    Godina
    38

Podrazumevano

mali off ali moram...

A mislis da kad ti Francuz kaze "Dobar dan, kako ste komsija?" onako u prolazu, da ga stvarno zanima kako si? Veruj mi da ce samo proci pored tebe ni ne cekajuci odgovor. Kod nas je bar komsa iskren :-)
    Svuda imas ljudi radih da pomognu i onih koji ce te pre pljunuti nego da ti pomogne cisto onako - ja skoro nisam mogao na taksi stanici da namolim ni jednog taksistu da mi pomogne da upalim kola na MOJE kablove - sve kao jao nemoj meni stari akomulator, meni elektronika ne da , meni pegla kuci upaljena i tako sve dok nisam dao 300 din nekom liku ... ma nas narod naviko da ga zavrcu svi, pocev od drzave, komsije, pa na dalje pa postao potpuno nepoverljiv. Ali hocu da kazem da je tako i "preko" samo se oni malo vise cere. Mozda ce se samo "preko" neko pre ponuditi da ti pomogne ako ti zafali 100 kinti na kasi ili tako nesto ali ne ocekuj mnogo vise.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

To se zove lepo ponašanje a ne iskrenost, svakodnevna komunikacija sa nepoznatima i poznatima koja uključuje dobar dan, hvala, izvini i itd predstavlja lepo ponašanje (koji neki zovu "kultura"). Ako nekoga "očepite" skijama, dovoljno je da kažete izvini i to će se "anulirati" i svi će se osećati bolje (nestaće nervoza na obe strane), ako sa druge strane kažete "šta gledaš" logično je da će izazvati stres na obe strane .

Dakle, nije teško biti fin, i to nema veze sa time da li je neko "iskren" ili nije. Ako uzmemo u gornjem primeru, biti iskren znači da neko ako te očepi ti treba da ga odalamiš ili da se izvičeš na njega?!

Member
    Datum registracije
    04.12.2008
    Skije / Bord
    Fischer RC4

Podrazumevano

Bravo Wlad, odlicno si to rekao. Narocito je dobar ovaj primer uz "anulirati".

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 6 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 6)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •