Bolje da ne padne sneg, ako padne pola metra ima staza da bude mekana pa će biti neuređenja, i kako onda po njoj da skijamo??![]()
Bolje da ne padne sneg, ako padne pola metra ima staza da bude mekana pa će biti neuređenja, i kako onda po njoj da skijamo??![]()
Joj nadam se da će ga biti i u martu, jer ja tek treba da počnem da krckam onaj moj 10/s
Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...
Krajna faza su hupseri,grbe ili kako ih vec zovete.Medju-fazama se ne vredi ovde ni zamajavati.
U potpunosti se slazem da ne treba biti jednodimenzionalan i da treba znati skijati u svim uslovima ali iz mog iskustva vrlo malo ljudi preferira hupsere a verovatno ni oni ih ne furaju po ceo dan
Skijao sam za vikend na Kopu i bila je jako puno ljudi koji su skijali, baš konkretno na tom delu Duboke. Nijedan hupser se nije pojavio, osim ledenih ploha kad se staza sastruže. Po mom iskustvu, hupseri od veštačkog snega se pojave tek kad temperatura ode debelo u +.
Što se tiče hupsera, nema tog ratraka koji će da spreči njihovu pojavu prvog dana nakon što padne veća količina prirodnog snega. I to ne samo na Kopaoniku, nego i u 3 doline, Tignes-u, Saalbach-u, Varsu...
![]()
Ako 100 ljudi čeka na red za žičaru, onda očekuj da će da ti gaze po skijama. Na Kopaoniku, ili u Šamoniju, sasvim svejedno.
Sto se tiče "manijačenja", shvatio sam da se to odnosi na decu, kojih opet ima isključivo na laganim stazama. Na ozbiljnim stazama na Kopu ih nema. Ali, kao što vidimo, do sada nijedna ozbiljna staza na Kopu, osim Duboke, nije otvorena.
Šta hoću da kažem: nije pitanje kulture, pitanje je uslova na skijalištu. U rđavim uslovima će ljudi da se ponašaju nekulturno.
A to ko pije i da li pije espreso me stvarno boli uvo.
Ja kad sam bio u Banskom, uredno su ljudi cekali po dvoje, troje u redu za gondolu, red je bio par stotina metara dug...
Bugari, Englezi i ostali, cupkaju u mestu, onda je meno palo napamet da prodjem pored celog reda, naparvim se blesav, i udjem na gondolu.
Niko nije reagovao, jer im je ocigledno neverovatno da je meni tako nesto palo napamet. Onda sam ja to ponovio i narednih dana.
E sad ovo je za onu pricu, cega se pametan stidi...
Ali ima nesto i u mentalitetu, a nas je ocigledan na svakom koraku...
BTW u Francuskoj te neprestani ljudi pozdravljaju na ulici, kod nas ti komsije iz ulaza sklanjaju pogled umesto da odpozdrave, to im je lakse nego da ti kazu DOBAR DAN...
mali off ali moram...
A mislis da kad ti Francuz kaze "Dobar dan, kako ste komsija?" onako u prolazu, da ga stvarno zanima kako si? Veruj mi da ce samo proci pored tebe ni ne cekajuci odgovor. Kod nas je bar komsa iskren :-)
Svuda imas ljudi radih da pomognu i onih koji ce te pre pljunuti nego da ti pomogne cisto onako - ja skoro nisam mogao na taksi stanici da namolim ni jednog taksistu da mi pomogne da upalim kola na MOJE kablove - sve kao jao nemoj meni stari akomulator, meni elektronika ne da , meni pegla kuci upaljena i tako sve dok nisam dao 300 din nekom liku ... ma nas narod naviko da ga zavrcu svi, pocev od drzave, komsije, pa na dalje pa postao potpuno nepoverljiv. Ali hocu da kazem da je tako i "preko" samo se oni malo vise cere. Mozda ce se samo "preko" neko pre ponuditi da ti pomogne ako ti zafali 100 kinti na kasi ili tako nesto ali ne ocekuj mnogo vise.
To se zove lepo ponašanje a ne iskrenost, svakodnevna komunikacija sa nepoznatima i poznatima koja uključuje dobar dan, hvala, izvini i itd predstavlja lepo ponašanje (koji neki zovu "kultura"). Ako nekoga "očepite" skijama, dovoljno je da kažete izvini i to će se "anulirati" i svi će se osećati bolje (nestaće nervoza na obe strane), ako sa druge strane kažete "šta gledaš" logično je da će izazvati stres na obe strane.
Dakle, nije teško biti fin, i to nema veze sa time da li je neko "iskren" ili nije. Ako uzmemo u gornjem primeru, biti iskren znači da neko ako te očepi ti treba da ga odalamiš ili da se izvičeš na njega?!![]()
Bravo Wlad, odlicno si to rekao. Narocito je dobar ovaj primer uz "anulirati".
Trenutno je 7 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 7)