16.01.2011. - pravi dan za rol na Adi
16.01.2011. - pravi dan za rol na Adi
Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...
Zimus smo u prolasku za Solden, svratili do jezera u blizini Graza, (Planksee), na kome je nasa Wakeboard reprezentacija imala zapazen nastup u junu 2010. Evo jedne karakteristicne slike za Austrijska jezera u januaru
http://www.youtube.com/watch?v=ugOFc...eature=related
i jednog videoclipa sa priprema na Adi
Slovenija ima odlicnog Wakeboardera Roberta Pokovec, koji nastupa za Srpski brend Rope, vlasnika Vukasina Cupica. Vukasin je bivsi svetski prvak u Wakeboardu. Inace, mali Jan Markun je velika nada Wakeboarda Slovenije , a odlican je Snowborder. Svo oni treniraju uglavnom na Krku, na zicari ciji je vlasnik Varna Laco, inace predsednik Wakeboard udruzenja Hrvatske. Od pocetka 2009. na jezeru Planksee otvorena je zicara za wakeboard, i obzirom da se nalazi na mirnoj vodi, daleko je prikladnija za treningu pomenutog sporta. Veci deo SLO tima tada se preselio u Wagendorf i jezero Planksee, u administrativnoj oblasti Graza (42km od Graza). Mada je u administrativnoj oblasti Graza, jezero je nedaleko od SLO granice i na samo 28km od Maribora
Sto se tice Schwarzlsee, ono se nalazi u Grazu na 9km od centra grada i takodje ima Cable wakeboard. Zicaru za skijanje na vodi.
Nisam hteo mnogo da sitnicarim u predhodnom postu, i da napisem da smo, radi nostalgije za pomenutim sportom, obisli obe pomenute zicare. Iako su jezera zaledjena, obisli smo mnoga jezera za Wakeboard a obrati paznju na sledece:
---A
-Zicara na Planksee ima zutu fasadu na objektu za startnu rampu i to se vidi
1) na slici koja je u predhodnom mom komentaru, i
2) na linku koji saljem da procitas malo teksta koji sam objavio na B92 na ovu temu http://www.b92.net/putovanja/destina...&nav_id=482231
---B-
Zicara Schwarzlsee ima plavu startnu rampu i to se vidi na ovoj slici.
PS: Znaci, postoje zicare na oba jezera. A koga bude zanimalo detaljnije, moze da izGoogla i sve rezultate ekipe sa kojom godinama obilazim Evropu, da ne davim previse
Znaci ne, kao sto si ti napisao, nego
![]()
zaboravio sam sliku da ubacim![]()
jel ovo Stara?
planinari se cele godine. nema razloga za pravljenje pauza.
meni je reecimo po stepenu interesovanja na 1. mestu, rame uz rame sa skijanje - što opravdava beskonačne troškove (oprema 70% skuplja od skijaške).
inače:
prošle subote 23km kroz dubok sneg.
ove - 25km i 1200m visinske razlike. opet dublji sneg.
vikend posle- kopaonik
onaj posle - uspon na Trem.
ŽIVELE PLANINE!
trenutno ucim, mora se doktorat spremati a vreme je raj napolju
Hocu napolje !!!![]()
History is made by those who dare to break the rules.
JA te potpunorazumem!!! Imam sad neke silne radove da pišem na doktorskim i neka smaranja i joj i ispirte i sve kao učim ali ne mogu ni da učim koliko mi se ide na planinu. I najzad imam i društvo za gore (na Kopu) samo je potrebno da kibnem na Kop ali ništa od toga. :( Mučim se nešto odlažem ispite i obaveze da bih zapalila za Sloveniju ...
P.S. Dođe mi da sekoliko mi se
![]()
Izmenio/la sunCica; 02.02.2011 u 11:33.
Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...
Ma ja bezim redovno na skijanje( sad cu vikend opet ) ali zato knjiga ispasta, nemogu se skoncentrisati! Zimi me vuce sneg a leti devojke u letnim haljinama. Moram cekat prolece i jesen da bi ucio,tad sam najproduktivniji![]()
History is made by those who dare to break the rules.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)