Strana 194 od 719 PrvaPrva ... 94144184192193194195196204244294694 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1.931 do 1.940 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Member
    Datum registracije
    30.11.2010

Podrazumevano

kao i uvek, krivi su borderi

Super Member -Miki- avatar
    Datum registracije
    16.03.2009
    Skije / Bord
    Rossi Exp HD84
    Godina
    56

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od plageton Pogledati poruku
    Došlo je dotle da ja branim Kopaonik.

Ako me nešto nervira, to su tipovi koji dođu na skijanje a ona manje skijaju a više komentarišu - te ovi ne znaju da se skijaju, te oni su džiberi, te gaze me po skijama, te treba im oduzeti ski pas... Sad evo prvi put čujem i to da su problem oni koji voze slamom pa prave rupe po stazi. Zaključak: mnogo je bolje u Austriji.

Da, bolje je u Austriji.

Skijajte se, prijatelji, i pustite druge da se skijaju onako kako oni umeju i misle da treba.
    Svi smo ovde da bi ovde izneli svoja misljenja/iskustva i predloge radi unapredjenja Kopa kao skijalista pa valjda forum tome i sluzi .Naravno 100 ljudi 1000 cudi i svako ima svoje vidjenje jedne te iste stvari ali je fakat da je nasa kultura na nezavidnom nivou. Izvini ako tebi ne smeta: da ti gaze po skijama,preskacu red ,manjace po stazi (i to je uglavnom decurlija cije tate i mame piju espreso u kaficima i telefoniraju a "ovi"neka se sami snalaze) sto namerno sto nenamerno e pa i mene to izludjuje.Takodje napisati nekom zbog takvih zapazanja "za tebe je Austrija koji ces nam ovde" najblaze receno nekulturno.
    Ne slazem se sa celim postom (slalom po stazi i sl. je zaista ) ali covek je izmedju ostalog napisao i deo "nase realnosti" sa kojom se apsolutno slazem i voleo bih kad bi malo vise uvazavanja drugih na skijalistu ali ne mislim da je tome resenje - kulturni idite u inostranstvo pa skijajte a pustite nas da se laktamo ,guramo i izigravamo kamikaze pa kako nam bude.

Ovde samo iznosim svoje misljenje o situaciji na Kopu a licno uvek obilazim decije raspuste upravo zbog gore navedenih stvari i uvek idem na Kop kad znam da nema guzve makar i na 2 dana.

Pozdrav Miki

Junior Member
    Datum registracije
    21.02.2009
    Godina
    31

Podrazumevano

Moram da postavim jos jedno pitanje, a ne mogu da smislim drugi topic
    Razmisljam da odem na vikend sa skibusom, i zanima me da li neko zna ako preko njih mogu da uzmem za ta dva dana po cas borda? Platio bih ako treba... Samo me zanima je li oni daju casove i za vikend putovanja ili bih morao da "unajmim" intruktora?

Senior Member
    Datum registracije
    26.12.2005
    Godina
    44

Podrazumevano

Najprecizniju informaciju ces dobiti ako okrenes SKI BUS. To ti je i brze i pouzdanije, nego da ovde cekicas odgovor

Ski magare Nemanjus avatar
    Datum registracije
    28.04.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Worldcup RC / Blizzard Bonafide
    Godina
    45

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od zloglasni Pogledati poruku
    Nisu problem borderi,nije problem guzva,nisu problem pocetnici i samouki vec neadekvatna priprema staza.Staza ni u ludilu nesme na minisu da pukne u 10h ili 11h bez obzira koliko je ljudi,koliko ne znaju i koliko je strma.Dakle mozete da pricate koliko hocete da je priprema staza bolja nego ranijih godina sto je verovatno i tacno ali to je ocigledno i dalje nedovoljno

A primedbe za duzinu staza su blago receno smesne (da se ne vredjamo).Ja ne znam jel ste vi prvi put otisli na kop ili niste nikad prostudirali mapu skijalista ili nesto trece ali ne znam koju ste duzinu staza ocekivali na 400-500m visinkse razlike?
    Ja najiskrenije na znam šta to znači da staze "puknu", pa bih molio nekog da mi objasni .

Senior Member
    Datum registracije
    16.01.2007
    Skije / Bord
    Head

Podrazumevano

Pa aj probacu ja, zadnje ino skijanje sto sam isao je Passo Tonale, sad u decembru.
    I tada su staze bile nabijene, tako da se nisu menjale ceo dan...
    Ali tako vrlo tvrde, su bile i poteske za moje skije MaFire, koje ne drze tako dobro na tim plocama.
    Ali stos je i u frekvenciji skijasa, pa tako na primer u obliznjoj Madoni su se stvarali hupseri vec oko 12h, i to na stazama sa ogromnom brojem skijasa, a ne verujem da su im razlicite tehnologije pravljenja staza...

Kopaonik je vikendima preopterecen, dok je tokom nedleje druga prica...

Ski magare Nemanjus avatar
    Datum registracije
    28.04.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Worldcup RC / Blizzard Bonafide
    Godina
    45

Podrazumevano

Ko bi rekao za Madonnu? Sudeći po nekim komentarima na ovom forumu, ja sam stekao utisak da su Talijani, Francuzi, Austrijanci... svemogući, i da tamo ne mogu da se stvore hupseri, pa makar i 50000 skijaša prošlo stazom .

Junior Member
    Datum registracije
    25.01.2009
    Godina
    38

Podrazumevano

Sta je bre ovo ljudi kad ce sneg da se ispada na Kopaoniku - pa jel moguce da u sred februara nece biti padavina ??!? Ne moze covek bezbrizno da planira skijanje u februaru ... sledece godine sezonu da pomere da pocinje od 01.02. a spic da bude u aprilu !
    GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

Super Member plecko avatar
    Datum registracije
    17.01.2009
    Godina
    47

Smile popularizacija ovog sporta

Citirati Originalno postavljeno od macak011 Pogledati poruku
    Medjutim, mislim da se popularizaciji zimskih sportova kod nas mora daleko ozbiljnije prici nego sto je sada slucaj
    Morao bi da se pojavi neki talenat poput Novaka Djokovica da bi ski skokovi i skijanje postalo popularno u Srbiji. Vidite sta rade sad klinci, izadju na igraliste, razvuku neki kanap preko i igraju tenis, kad ih pitas sta rade, kazu igramo se Novaka Djokovica. Jer su ga videli na televiziji kako pobedjuje sve redom. A dali su to klinci radili pre 10-ak godina kada Djokovica nije bilo, pa naravno da nisu, tad o tenisu niko nije pricao jel nas to kao naciju nije interesovalo. E tako je i sa ovim sportom, kad se pojavi talenat "idol" onda ce vecina klinaca traziti od roditelja da im se kupe skije, pa niz padinu juris...........

Senior Member
    Datum registracije
    13.12.2010

Podrazumevano

Skijao sam u utorak i sredu (25 i 26 januar) na Kopu. Utorak je bio izrazito hladan (tokom dana -12 do -15, a noć na sredu -18). Staze su bile perfektne oba dana do 4 sata popodne. Ocito da je za takvo stanje staza potrebno da se poklopi dosta faktora. Moje misljenje je da su presudni bili vremenski uslovi: debeo minus, severac, vedre noci. Mislim da su i ovi iz SS naucili da kvalitetno pripremaju staze. Takodje, to su bili radni dani, nije bila preterana guzva kao vikendom. U tri, pola četiri crna Duboka, bez hupsera, samo sitan sneg na nekim delovima koji svaka skija probija.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 6 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 6)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •